Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με gcc compiler


caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα το περιοδικό Linux Format Μάρτιος-Απρίλιος και είχε μέσα το Kubuntu 7.10 με το KDE 4. To πέρασα και εγώ και με έκπληξή μου είδα ότι δεν μπορούσα να εγκαταστήσω προγράμματα. Από ότι βρήκα μετά ψάχνοντας, έμαθα ότι δεν περνάει το build-essentials που έχει μέσα το gcc. Εγώ ήθελα να περάσω τους drivers της Nvidia και κάτι προγράμματα όπως Gparted, Aqualung και δεν μπορούσα να κάνω compile τα αρχεία. DSL δεν έχω σπίτι και το MODEM μου για την "απίστευτη" ταχύτητα των 56Κ δεν τα πάει καλά με το Kubuntu.

Τι μπορώ να κάνω; Γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα!

 

P.S: Στο dvd του περιοδικού είχε ένα livecd, προσπάθεια φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λεγόμενο iloog. Είναι ότι πρέπει. Δες τε το!! Εγώ το έτρεξα και με εντυπωσίασε. Τρέχουν τα πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να πας σε ένα Internet cafe ή κάποιον που να έχει σύνδεση και να κατεβάσεις τα πακέτα που θέλεις σε deb. Τα μεταφέρεις με ένα usb flash και τα περνάς στο σύστημά σου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις μια σύνδεση θα ζοριστείς μέχρι να εγκαταστήσεις όλα όσα θέλεις.

Για να βρεις ποια πακέτα χρειάζεσαι, κάνεις ένα apt-get install και το application που θέλεις, σημειώνεις τη λίστα με τα dependencies που σου βγάζει και τα κατεβάζεις με το χέρι ένα ένα μετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η συντακτική ομάδα του LinuxFormat.gr έβγαλε μια ειδική έκδοση Ξεκινώντας με το Ubuntu Linux, που περιλαμβάνει το DVD του Ubuntu Linux 8.04.

Μέσα στο DVD υπάρχουν όλα τα απαραίτητα πακέτα για το build-essential, και άλλα περισσότερα.

 

http://www.linuxformat.gr/?q=content/ξεκινώντας-με-το-ubuntu-linux

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κάνω λάθος, τα dependencies του build-essential υπάρχουν πλέον μέσα στο CD. Απλώς, δεν εγκαθίσταται by default στο σύστημα. Αν δώσεις:

 

>sudo apt-get install build-essential

 

έχοντας mounted το δισκάκι, θα εγκατασταθεί κανονικά χωρίς να χρειάζεται κάτι από online repos...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε NullScan αυτό με το usb που λες το δοκίμασα. Κατέβασα από Windows ένα deb και μόλις πήγα να το εγκαταστήσω μου έβγαλε ότι για να τρέξει το ΚPackager πρέπει να εγκατασταθεί το SMART... , και κάτι τέτοια!! Τέλος πάντων. Είπα στον αδερφό μου να μου κατεβάσει την έκδοση DVD και να μου τη φέρει όταν μπορέσει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...