phanispal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Πήγαινε: Ai Tweaker->DRAM Frequency. Επίσης βάλε αυτές τις επιλογές: Ai Overclock Tuner->manual Cpu Ratio Setting->Auto ή 7.5 FSB Frequency->333 PCIE Frequency->100 FSB Strap to Northbridge->δεν ξέρω τι επιλογές σου έχει DRAM Frequency->δεν ξέρω τι επιλογές σου έχει, δες και πες... CPU Spread Spectrum->Disabled PCIE Spread Spectrum->Disabled ss είναι το screenshot Στις ραμ από τη στιγμή που θα τις βάλεις να τρέχουν στα 800 δεν είναι αναγκαίο να δώσεις παραπάνω (ούτε και κακό βέβαια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δεν εννοούσα αυτό το πρόγραμμα αλλά αυτό:http://downloads.guru3d.com/HWMonitor-1.07-download-1845.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 1)στο dram frequency να βαλω 400? 2)cpu ratio setting auto ή 7.5? 3)πρόσεξες αυτό που είπα ότι είναι καινούργιος ο υπολογιστείς και δεν θέλω να μειωθεί η διάρκεια ζωής cpu, mobo 4) sorry που σε ταλαιπωρώ αλλά κάνεις έναν άνθρωπο χαρούμενο αυτή την στιγμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 να σου πω επίσης ότι λογικά στο core#2 έχει κολήσει το sensor και δεν αλλάζει καθόλου τιμή(μην σε παραξενέψει το 68) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 fsb strap to northbridge εχω auto αλλα παίρνει: 200, 266, 333, 400 dram frequency έχω 961 αλλα παιρνει: 801, 961, 1003, 1066, 1203, 1280, 1334, 1603(εδώ να φανταστώ πρεπει να βάλω 801 σωστα?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 1)Στο DRAM Frequency βάλε τη χαμηλότερη τιμή που έχει (δυστυχώς δε θυμάμαι το bios της Asus) και άνοιξε το cpu-z να δεις που τρέχουν οι ραμ σου. 2)Στο Cpu Ratio Setting βάλε 7.5 (αν και αργότερα μπορείς να πειραματιστείς και να βρεις την καλύτερη επιλογή-ας πούμε εγώ από 333*9 που τρέχει στα default o E8400 μου τώρα τον έχω στα 500*8) 3)Αν δε δώσεις καθόλου ρεύμα, δεν μειώνεται η διάρκεια ζωής του. Αλλά και να δώσεις (από λίγο έως κάμποσο μη φανταστεις οτι μιλάμε για μείωση διάρκειας ζωής από 10 χρόνια σε 1...) 4)Και που είσαι ακόμα... όταν πάρεις λίγο το κολάι, εκεί να δεις... Και σε καμία περίπτωση δε με ταλαιπωρείς... Δυστυχώς δε βλέπω την ένδειξη με την τάση στις μνήμες. Δοκίμασε να δώσεις 1.9 μπας και δεις καμιά διαφορά... Επίσης πρόσεξε τις θερμοκρασίες σου και τρέχε orthos (small fft's-stress cpu) για να βλέπεις αν είσαι σταθερός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 3)Αν δε δώσεις καθόλου ρεύμα, δεν μειώνεται η διάρκεια ζωής του. Αλλά και να δώσεις (από λίγο έως κάμποσο μη φανταστεις οτι μιλάμε για Δυστυχώς δε βλέπω την ένδειξη με την τάση στις μνήμες. Δοκίμασε να δώσεις 1.9 μπας και δεις καμιά διαφορά... Επίσης πρόσεξε τις θερμοκρασίες σου και τρέχε orthos (small fft's-stress cpu) για να βλέπεις αν είσαι σταθερός. 1)τι εννοεις μπας και δεις καμια διαφορα? 2)τι επιλογη αλλαζει τη cpu volt? 3)έχω το prime95 νομίζω πως κανει κι αυτό δουλειά σωστα? θα αλλάξω τωρα τις επιλογές και θα σου πω αποτελέσματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 1)Μήπως αλλάξει κάποια ένδειξη στο HWMonitor 2)CPU Voltage 3)Κάνει απλά πρέπει να το τρέξεις 4πλό αφού έχεις 4 πυρήνες. Το orthos είναι 2πλό, οπότε είτε 4πλό prime95 είτε 2πλό orthos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 1)δεν μου ειπες fsb strap to northbridge τι να βαλω 2)τι cpu voltage να βαλω? 3)να ανεβασω κι αλλο την cpu ή δεν με παιρνει? παρε να ξαναχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 1)Θα σε γελάσω, άστο στο auto κι ας μας πει κάποιος που ξέρει. 2)Δώσε 1.26 στο bios και δες πόσο λέει στο cpu-z. 3)Απ' οτι βλέπω ούτε τώρα σε πολυπαίρνει, οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές (αν είναι πραγματικές), οπότε καλύτερα να τον χαμηλώσεις λίγο. Τσέκαρε αν πατάει σωστά η ψύκρα του επεξεργαστή, γιατί δεν καταλαβαίνω το λόγο που είναι τόσο υψηλές. Επίσης συμμάζεψε λίγο τα καλώδια μέσα στο κουτί και βάλε κανα ανεμιστηρι μπας και βελτιώσεις το airflow. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 1)Θα σε γελάσω, άστο στο auto κι ας μας πει κάποιος που ξέρει.2)Δώσε 1.26 στο bios και δες πόσο λέει στο cpu-z. 3)Απ' οτι βλέπω ούτε τώρα σε πολυπαίρνει, οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές (αν είναι πραγματικές), οπότε καλύτερα να τον χαμηλώσεις λίγο. Τσέκαρε αν πατάει σωστά η ψύκρα του επεξεργαστή, γιατί δεν καταλαβαίνω το λόγο που είναι τόσο υψηλές. Επίσης συμμάζεψε λίγο τα καλώδια μέσα στο κουτί και βάλε κανα ανεμιστηρι μπας και βελτιώσεις το airflow. οι θερμοκρασίες δεν πρεπει να είναι οι πραγματικες γιατι σε αλλα 3 προγραμματα για θερμοκρασια μου βγαζει 10 βαμθους λιγοτερες (δες στην αρχη του topic μου)τα καλωδια είναι μια χαρα τα έχω φτιαξει οσο για τους ανεμιστηρες εχω τρεις ενα στο πλαι και εναν πισω και εναν μικρο πανω να γβαζει τον αερα οποτε δεν πρεπει να αποτελει προβλημα... οσο για την ψυκτρα της cpu δεν ξερω πως να το ελεγξω αν ξερεις διαφωτισε με Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Απλά τσέκαρε αν κουνιέται κάποιο από τα 4 κλιπάκια που κουμπώνουν την ψύκτρα στη μητρική. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο με αυτές τις ψύκτρες, έχει τύχει να ξεκουμπώσουν μόνο από κλωτσιά στο κουτί (καταλάθος βέβαια, μη σου περάσει από το μυαλό τίποτ' άλλο ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 δες αλλες temp απο αλλο προγραμμα... Τι ειναι πιο σημαντικο η γενικοτερη θερμοκρασια ή οι ξεχωριστές θερμοκρασιες για καθε core? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Πλέον δεν κοιτάω θερμοκρασία cpu αλλά πυρήνων, χωρίς να είμαι σίγουρος οτι είναι απαραίτητα σωστό. Γενικότερα πάντως οι πυρήνες "παίζουν", εξάλλου για αυτόν το λόγο εξειδικευμένα προγράμματα για να τσεκάρεις θερμοκρασίες (CoreTemp, RealTemp κλπ) ασχολούνται αποκλειστικά με τους πυρήνες. Την ψύκτρα την τσέκαρες; Και κάτι άλλο...στην 8800GT τί ψύξη έχεις; Ρωτάω μπας και καταλάβω για ποιο λόγο έχεις τόσο ανεβασμένες θερμοκρασίες στη cpu σου... Γιατί απ' ότι βλέπω στα ss σου 48C έστω και idle και σε περίπτωση που έχεις stock ψύξη δεν είναι πολλοί, που δείχνει οτι δε μπορεί να φταίει ένα κακό airflow ή η αυξημένη ambient temperature. Το ίδιο και με το chipset. Έχεις 34C που είναι μια χαρά. Μόνο ο Q9300 σου είναι πολύ ζεστός, κι ας έχεις 3d party cooling... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Πλέον δεν κοιτάω θερμοκρασία cpu αλλά πυρήνων, χωρίς να είμαι σίγουρος οτι είναι απαραίτητα σωστό.Γενικότερα πάντως οι πυρήνες "παίζουν", εξάλλου για αυτόν το λόγο εξειδικευμένα προγράμματα για να τσεκάρεις θερμοκρασίες (CoreTemp, RealTemp κλπ) ασχολούνται αποκλειστικά με τους πυρήνες. Την ψύκτρα την τσέκαρες; Και κάτι άλλο...στην 8800GT τί ψύξη έχεις; Ρωτάω μπας και καταλάβω για ποιο λόγο έχεις τόσο ανεβασμένες θερμοκρασίες στη cpu σου... Γιατί απ' ότι βλέπω στα ss σου 48C έστω και idle και σε περίπτωση που έχεις stock ψύξη δεν είναι πολλοί, που δείχνει οτι δε μπορεί να φταίει ένα κακό airflow ή η αυξημένη ambient temperature. Το ίδιο και με το chipset. Έχεις 34C που είναι μια χαρά. Μόνο ο Q9300 σου είναι πολύ ζεστός, κι ας έχεις 3d party cooling... πρώτα να σου πω πως η cpu (αν εννοείς αυτήν για stock ψύξη) έχει αυτήν την ψύχτρα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1054201 όσο για την 8800 δεν πρέπει να έχει άλλη ψύξη από αυτήν που έχει μόνη της... δεν έχω πειράξει κάτι...(και κάτι αλλο με την καρτα γραφικων: το ο/c που εκανα την ανεβασε τραγικα απο 600 σε 620 και απο 900 σε 922 πιο πανω μου βγαζει antifacts ουσιαστικά είναι μηδαμινό ο/c ) ειδα την ψυκτρα και ειναι μια χαρα(απο ο,τι καταλαβα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.