dimitris_p Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Παιδια help ειναι αναγκη.. Ενας φίλος μου έπαθε το εξής.. ειχε 2 λογαριασμούς ενα δικό του και ενα του γιου του. εχτες βρήκε ευκαιρία ο μικρός και πηγε και άλλαξε τον κωδικό που υπ οψην ηταν και ο μοναδικός λογαριασμός ADMIN.με αποτέλεσμα τώρα ο μικρος να μην θυμάται τι έβαλε και ετσι δεν μπορεί να κάνει log-in. το πρόβλημα ειναι οτι ο άλλος λογαριασμός του μικρού ειναι περιορισμένος και ετσι δεν μπορεί ουτε καν και φτιάξει αλλον. υπάρχει τροπος να βρούμε η να αλλάξουμε τον κωδικό??? εχει σημαντικά αρχεία μεσα και τα χρειάζεται..
Venisk Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής θα πατήσει f8 μετά την επιλογή για να μπει στο bios (αν έχει ιδέα τι είναι αυτό) και θα επιλέξει να ξεκινήσει σε safe mode (ασφαλή λειτουργία) εκεί θα αλλάξει το κωδικό.. Αν δεν μπορεί να βρει το f8..πολύ απλά για να μην παιδεύεται.οταν είναι στην οθόνη που θέλει το κωδικό..πατάει ένα reset και μετα αυτόματα για 30 δεύτερα θα του βγάλει ο υπολογιστής κάποιες επιλογές..εκεί θα είναι κ το safe mode.. Πιστεύω πως έτσι αλλάζει ο κωδικός..
dimitris_p Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δυστυχώς δεν γίνετε με αυτό τον τρόπο.Στα xp οταν μπαίνεις σε ασφαλή λειτουργία υπάρχει επιλογή να κάνεις log-in με τον κωδικό του λογαριασμού σου η με τον κωδικό του admin που έκανε την εγκατάσταση.Στα vista που το δοκίμασα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα admin παρά μόνο του λογαριασμού που δεν τον ξέρουμε.... Κατι άλλο υπάρχει ρε παιδιά να μην πάμε σε format???
SeKoS Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Όπως έγραψα και στο παρακάτω thread Εάν μπεις σαν User και δεν είσαι administrator κανε το εξής: Μπες στο system32 και κάνε rename to utilman.exe σε utilman.old και το login.scr σε login.old κάνε rename to cmd.exe σε utilman.exe και ταυτόχρονα copy και rename σε login.scr Εάν δεν κάνει rename το cmd σε utilman δόκίμασε να το κάνεις απο το repair mode του cd των XP ή των vista (-όταν σου πεί πρώτη φορά "Installing Vista" πάτα shift+f10 -αυτό δουλεύει σίγουρα αλλά γνωρίζω οτι παίζει και με XP με αντίστοιχο τρόπο) στο cmd γράψε cd c:/windows/system32/ ren utilman.exe utilman.old ren login.scr login.old copy cmd.exe utilman.exe copy cmd.exe login.scr Restart Μετα το restart και πριν κάνεις login σαν απλός user πατα ctrl+u θα σου ανοίξει ένα cmd με administrator privilages. Εάν δεν ανοίξει περίμενε 15 λεπτά να ανοίξει το screensaver δλδ το cmd.exe εκει γράψε net user admin admin /add net localgroup administrators admin /add κλείσε το cmd και κανε login με user/pass admin/admin. Ελπίζω να μην έχω γράψει κάτι λάθος....
dimitris_p Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Τελικά παιδεύτηκα πολύ και μετα απο αρκετό ψάξιμο βρήκα την λύση και μοναδική οσο αφορά την επαναφορά κωδικού στα svista η μάλλον την αναγνώριση του. ακούει στο όνομα ophcrack.Περισοτερα και λεπτομέρειες πως σχετικά γίνετε, μάλλον αύριο γιατί τώρα νυστάζω!
fantomas3004 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δηλαδή άν κατάλαβα καλά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μπεί οποιοσδήποτε στα Vista του Administrator ... προφανώς του ιδιοκτήτη του υπολογιστή και να δεί τα αρχεία του.
tempes Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 αν είναι εύκολο πες μας τον τρόπο, έχω παρόμοιο πρόβλημα μόνο που έχω μόνο έναν λογαριασμό administrator και έχω ξεχάσει τον κωδικό ευχαριστώ
100 010 00 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μονο με bootable cd τυπου "passware administrator" μπορεις να το σπασεις (για να μη παιδευεσε) και θα το βρεις στα γνωστα μερη. Ολοι οι κωδικοι αποθηκευοντε στο φακελλο sam των windows που εχει ειδικη κρυπτογραφηση, αρα δε σπαει, και για να αλλαξεις το κωδικο πρεπει να ξερεις το παλιο, αρα ειτε σε safe μπεις ή οτιναναι, δε κανεις τιποτα.... μονο με το τροπο που σου λεω, εκτος και αν ξερεις κωδικα αποκρυπτογραφησης
million_voices Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μονο με bootable cd τυπου "passware administrator" μπορεις να το σπασεις (για να μη παιδευεσε) και θα το βρεις στα γνωστα μερη. Ολοι οι κωδικοι αποθηκευοντε στο φακελλο sam των windows που εχει ειδικη κρυπτογραφηση, αρα δε σπαει, και για να αλλαξεις το κωδικο πρεπει να ξερεις το παλιο, αρα ειτε σε safe μπεις ή οτιναναι, δε κανεις τιποτα.... μονο με το τροπο που σου λεω, εκτος και αν ξερεις κωδικα αποκρυπτογραφησης ετσι, αυτο ελειπε να σπανε οι λογαριασμοι τοσο ευκολα
tempes Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 ωραία λοιπόν να προσπαθήσω να αποφύγω το φορματ. login.scr που γράφεις είναι logon.scr Το net user μου λέει "παρουσιάστηκε το σφάλμα συστήματος 5 , δεν επιτρέπεται η πρόσβαση" μάλλον επειδή ήδη είναι ανοιχτά τα αρχεία. Γι'αυτο ζήτησα να μου πει τον τρόπο επειδή ήδη το δοκίμασα
dimitris_p Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μονο με bootable cd τυπου "passware administrator" μπορεις να το σπασεις (για να μη παιδευεσε) και θα το βρεις στα γνωστα μερη. Ολοι οι κωδικοι αποθηκευοντε στο φακελλο sam των windows που εχει ειδικη κρυπτογραφηση, αρα δε σπαει, και για να αλλαξεις το κωδικο πρεπει να ξερεις το παλιο, αρα ειτε σε safe μπεις ή οτιναναι, δε κανεις τιποτα.... μονο με το τροπο που σου λεω, εκτος και αν ξερεις κωδικα αποκρυπτογραφησης Δηλαδη οτι αναφερα ποιο πανω για σενα ειναι μαλ.... φιλε μου.. σωστα? τι αποκρυπτογραφησης και διαφορα τετοια λες...αν δεν γνωριζεις η αν δεν το εχεις δοκιμασει να μην τα γραφεις αυτα. Και μαλων λογο οτι εισαι απιστος θωμας οπως λενε,θα βγαλω φωτο στα βηματα για να το δεις με τα ματια σου...στο google αν ψαξεις λιγο θα βρεις δεκαδες προγραμματα για ευρεση - αλλαγή κωδικου στα xp-vista.Σορρυ αλλα μου αναψες τα λαμπακια....
tempes Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 είναι εύκολο να πεις τι πρέπει να κάνεις σε ophcrack , το έχω κατεβάσει κατέβασα και τα tables για vista αλλά δεν βρίσκει κωδικούς
dimitris_p Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Oριστε απο tex-mode μια φωτο με αυτα που βρήκε μετα το scan. ΑDMIN λογαριασμος και dimitris to pass...Aυτα για τον 100 010 00
dimitris_p Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2008 είναι εύκολο να πεις τι πρέπει να κάνεις σε ophcrack , το έχω κατεβάσει κατέβασα και τα tables για vista αλλά δεν βρίσκει κωδικούς Φιλε μου ειναι πολυ απλο.κατεβαζεις το image αρχειο ειτε για τα xp η για να vista αναλογα τι θες.ειναι μεγαλο πανω απο 500 mb. το καις σε cd πχ με το power-iso και αυτόματα γινετε boot το cd.Kανεις επανεκινηση με το cd και οταν αρχιζει να φορτώνει εχει επιλογη για text mode η για graphic mode.και τα 2 κανουν δουλεια μονο που στο graphic εχει περισοτερες επιλογες.διαλεξε text καλυτερα. οταν φορτώσει το μονο που ζητάει ειναι το partition.το βαζεις και περιμενεις το προγραμμα να τελειωσει εχει ποσοστο επι της 100% αλλα και τα βηματα 1 απο 5 px. και στο τελος εχεις το αποτελεσμα οπως στην φωτο..οτι αλλο θες μπορεις να ρωτησεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.