Προς το περιεχόμενο

αποριες για o/c

mike^^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω τον ε6750...Σημερα αποφασισα να τον κανω ο/c.Πηγα στα 400 fsb με 8 multiplier και 1:1 με τις μνημες.Εβαλα το prime 95 να το ελεξω.Δεν το αφησα πολλες ωρες αλλα δεν μου εβγαλε error.Το προβλημα ειναι η θερμοκρασια οτι φτανει στους 71 βαθμους.Τα volt πανε στο 1,4.Εκτος απο fan μπορω να ριξω και τα volt λιγο μπας και κρυωσει?

• Moderators
Δημοσ.

8x400=3,2Ghz αρα λογικα εαν τον βαλεις 1,35-1,40 απο bios (1,3-1,36 πραγματικα) θα κρυωσει αλλα ΛΙΓΟ.

71 βαθμοι ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ παντως, εγω δε θα το αφηνα ουτε δευτερολεπτο.

Παρεμπιπτοντως, με Thermalright Ultra 120 extreme και Ε6750 δουλευει (full load 66 αυτη την εποχη που εχουμε 27 μεσα στο σπιτι) στα 460x8 ;) με 1,44 απο BIOS.

Δημοσ.

Παντως η ψυκτρα ειναι στοκ και μεσα στο κουτι μονο ενα ανεμηστηρακη εχω.Θα παο για δευτερο τωρα>πανtως idle ειναι στους 40c

• Moderators
Δημοσ.

Phanispal με το Everest να τρεχει παραλληλα με το Prime95. Αλλα και το COretemp τα ιδια λεει. :-)

Με τον Ε6750 ε, γιατι με τον Ε8400 ολα λενε ο,τι θελουν...

Δημοσ.

georgeman πιο everest εχεις;το home edition που εχω δεν βρισκω πουθενα τιμες για cpu core.Και μια απορια ακομα.Το everest μου δειχνει cpu core 2,80v ενω το cpuid δειχνει cpu vcore 1,4v.Ποια η διαφορα του ενος απο του αλλου;

• Moderators
Δημοσ.

To σωστο ειναι προφανως το 1,4 :P αλλα αυτο το βλεπεις καλυτερα απο το cpu-z.

Τις θερμοκρασιες θα τις δεις στη καρτελα Computer->Sensor.

Δημοσ.

ναι αλλα εκει μου δειχνει μονο της μητρικης και του σκληρου δισκου.Παντως κατεβασα και το real temps τωρα και μου δειχνει 5 βαθμους λιγοτερους απο το cpuid.Εχω μπερδευτει εντελως τωρα.Απο τους 70c στους 65c ειναι πολλη διαφορα.Πως μπορω να καταλαβω δειχνει πιο σωστα;

• Moderators
Δημοσ.

Κανε μου τη χαρη και πηγαινε κατεβασε την Trial της τωρινης Ultimate απο το site της Lavalys γιατι δε βγαζουμε ακρη... (επιστρεφω μολις ληξουν τα παιχνιδια του Euro).

Δημοσ.

το κατεβασα και οι τιμες ειναι οι ιδιες με το cpuid.Aρα φτανει τους 70 βαθμους.Θα το βαλω στο default και οταν παρω ακομη ενα fan το ξαναδοκιμαζω

Δημοσ.

Συνεχιζω τις αποριες μεχρι να καταλαβω τι παιζεται.Τα ξαναδοκιμασα σημερα με prime test με το air condition ανοικτο στους 25 βαθμους και τα cpu μου δεν ξεπερασαν τους 62.Tα βολτ τα εβαλα στο 1.38ν.Οταν δεν δουλευει το prime test τα βολτ ειναι στο 1,36 και το cpu μου δουλευει στα 2,4 ghz.Οταν ξεκιναω το prime test τα βολτ πανε στο 1,30ν και το cpu στο 3,2 ghz.Κανονικα δεν επρεπε να συμβαινει το αντιθετο;Οσο ανεβαινει ταχυτητα να ανεβαινουν και τα βολτ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...