Kal4meNchrgr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να ρωτησω κατι που μου εχει συμβει. Στη λιστα "Ολα τα προγραμματα" του μενου "Εναρξη" βρηκα χυμα ενα αρχειο desktop.ini (το .ini δεν το εγραφε). Επισης, αυτο το αρχειο υπηρχε στο φακελο "Εκκινηση" και οταν ανοιγα το PC μου μου ανοιγε notepad γραφοντας τα εξης: "[.ShellClassInfo] IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll IconIndex=3" ετσι λοιπον, αφου ηξερα πως δεν δημιουργησα κατι τετοιο, πηρα την πρωτοβουλια και διεγραψα και τα 2 desktop.ini. Αλλα καλου κακου κρατησα ενα backup σ'εναν φακελο που δημιουργησα. Μηπως εκανα βλακεια που εσβησα τα 2 αρχεια; Μηπως υπαρχει καποιος κυνδυνος στον υπολογιστη μου; Μηπως προκειται για καποιον ιο; Αν καποιος γνωριζει το τι γινεται και τι πρεπει να κανω τωρα, παρακαλω ας αφησει τη γνωμη του. Να επισημανω επισης, οτι πριν να δω αυτο το αρχειο, ειχα προσβαση στο safe mode και εκανα scan με το γνωστο σε ολους Norman malware cleaner. ευχαριστω πολυ παιδια!
varemarious Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Το Desktop.ini είναι ένα αρχείο συστημάτος για τα παράθυρα των XP που αποθηκεύει τις πληροφορίες για τους προσαρμοσμένους φακέλλους. Εάν έχεις προσαρμόσει την εμφάνιση ενός φακέλλου με κάθε τρόπο, όπως η αλλαγή της εικόνας ή του τρόπου εμφάνισης της, τα παράθυρα έχουν σώσει τις τοποθετήσεις αυτές σε αυτο το αρχείο desktop.ini. Τώρα αν έχεις κάνει κάποια προσαρμογή στο start menu ίσως για αυτό να στο εμφάνισε... απο κει και περα μπορείς να κάνεις το object--> hidden και να μην το βλέπεις συνήθως το desktop.ini είναι κρυφό αρχείο.. Νομίζω σου απάντησα και απο κεί και πέρα θα καταλάβεις εσύ εαν έκανες όντως βλακεία ή όχι... Τώρα αυτό με το notepad που λές αφού διέγραψες τα αρχεία σταμάτησε να στο κάνει ????
lefi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Επισης, αυτο το αρχειο υπηρχε στο φακελο "Εκκινηση" και οταν ανοιγα το PC μου μου ανοιγε notepad γραφοντας τα εξης:ας αφησει τη γνωμη του. Από καθαρή περιέργεια, γιατί δεν διέγραφες το αρχείο από την εκκίνηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.