thodhoris Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Γεια σας φίλοι του forum... καθότι νέος στο o/c έχω κάποιες απορίες σε κάποια θέματα...Όλα τα μνμτ θα βοηθήσουν Ερωτήσεις: 1)Έχω q9300 tray με μια απλή σχετικά ψύχτρα --->http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1054201 Με ο/c κατάφερα να την φτάσω στα 3,00Ghz με θερμοκρασίες της cpu στους 60C.. και cpu volt στα 1.2240. Έχω ακόμα περιθώριο να αυξήσω όμως φοβάμαι την θερμοκρασία... Τι να κάνω? 2)Με DDR2 RAM 800Mhz και timings 5-5-5-15 τι DRAM VOLTAGE και DRAM FREQUENCY να βάλω? Από το guide του phovos δεν μπόρεσα να καταλάβω 3)|Τι pcie frequency να βάλω? Αυτά από μένα.Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει και όποιος δεν μπορεί ας μην το κάνει γιατί δυό μέρες έχω το pc και κρίμα είναι να πάει στον ανακύκλωσης από τώρα thnks P.S. Με το prime95 δεν μου εμφανίζεται κανένα πρόβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 PCI-E Frequency 100. Ποιες μνημες εχεις? Να μην πας παραπανω τον Q9300 γιατι με 60 βαθμους και αυξηση Vcore/FSB και αυξηση της θερμοκρασιας περιβαλλοντος... θα εχεις προβλημα. PS: Αμα σου εβγαζε ηδη απο τα 3Ghz προβλημα το Prime.. θα ειχες πεσει σε υπερμπανανα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 PCI-E Frequency 100.Ποιες μνημες εχεις? Να μην πας παραπανω τον Q9300 γιατι με 60 βαθμους και αυξηση Vcore/FSB και αυξηση της θερμοκρασιας περιβαλλοντος... θα εχεις προβλημα. PS: Αμα σου εβγαζε ηδη απο τα 3Ghz προβλημα το Prime.. θα ειχες πεσει σε υπερμπανανα! Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντησή σου... Οι μνήμες μου είναι αυτές -->http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1014323 Έπειτα ήθελα να σου διευκρινήσω ότι οι θερμοκρασία αυτή (60) είναι χρησιμοποιώντας το prime95 γιατί σε κανονικές συνθήκες είναι 41(δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι) Τέλος πότε μπορεί το prime να βγάζει πρόβλημα? thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 To Prime βγαζει προβλημα οταν ο επεξεργαστης σου δεν ειναι απολυτα σταθερος. Για να σιγουρευτεις οτι ειναι απολυτως σταθερος δε θα πρεπει να βγαλει σφαλμα για τουλαααχιστον 3 ωρες. Εγω θα σου προτεινα να σταματησεις εδω προς το παρον. Και συνεχιζεις οτι πεσουν λιγο οι θερμοκρασιες (καλοκαιρι γαρ). Δε σε ικανοποιει ο τετραπυρηνος στα 3GHz? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 To Prime βγαζει προβλημα οταν ο επεξεργαστης σου δεν ειναι απολυτα σταθερος.Για να σιγουρευτεις οτι ειναι απολυτως σταθερος δε θα πρεπει να βγαλει σφαλμα για τουλαααχιστον 3 ωρες. Εγω θα σου προτεινα να σταματησεις εδω προς το παρον. Και συνεχιζεις οτι πεσουν λιγο οι θερμοκρασιες (καλοκαιρι γαρ). Δε σε ικανοποιει ο τετραπυρηνος στα 3GHz? φυσικά και με ικανοποιεί αλλά δεν θα με χάλαγε να πάω στα 3.2 αυτός είναι και ο στόχος μου.... όσο για τις μνήμες τι λές να κάνω με dram voltage και dram frequency? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δεν εχεις παρα να κανεις δοκιμες. Ετσι θα γευτεις και τη χαρα του oc. Εαν σου πω βαλε τοσο FSB τοσο ratio τοσα βολτ και κανε μετα τοση ωρα το ταδε τεστ απλα θα υπακουσεις ρομποτικα και μετα θα πεις απο μεσα σου ''ε ωραια και τι εγινε τωρα? αυτο ηταν?'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodhoris Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δεν εχεις παρα να κανεις δοκιμες.Ετσι θα γευτεις και τη χαρα του oc. Εαν σου πω βαλε τοσο FSB τοσο ratio τοσα βολτ και κανε μετα τοση ωρα το ταδε τεστ απλα θα υπακουσεις ρομποτικα και μετα θα πεις απο μεσα σου ''ε ωραια και τι εγινε τωρα? αυτο ηταν?'' έχεις δίκιο απλά ήθελα να μου πεις σε τι επίπεδα θα πρέπει να κινηθώ πάνω κάτω, μην κάνο κανα λάθος και κάψω τίποτα.( βέβαια θα δοκιμάσω και άλλα πράγματα δεν θα κάνω ότι μου λένε όπως και με την cpu δεν έκανα ακριβώς τα ίδια με αυττά που διαβασα) Πάντως thanks a lot για τη βοήθεια βοήθησες πολύ την κατάσταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Απλα προσεξε λιγο τις θερμοκρασιες. Να μην ξεπερασουν τους 65 βαθμους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.