Προς το περιεχόμενο

Το 47% των Ελλήνων δε θα κάνουν φέτος διακοπές

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πως γίνεται να μην κάνει διακοπές κάθε χρόνο το 45+% των Ελλήνων και να είναι τα πάντα κλεισμένα από το Γενάρη, στα καράβια να γίνεται της πουτάνας και γενικά να επικρατεί σε όλα τα παραθεριστικά μέρη Ο ΠΑΝΙΚΟΣ.... μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος?

Για κάτι τριήμερα μέσα στη χρονιά δεν το συζητάω.... χαμός

Και μη μου πείτε την παραμύθα με τα διακοποδάνεια γιατί αν ήταν έτσι μετά τον 2ο 3ο άντε 4ο χρόνο να είχε πτοχεύσει η μισή Ελλάδα και τον επόμενο χρόνο η άλλη μισή.... αυτό το βιολί με την κλάψα της απενταρίας αλλά να γίνεται παντού πανικός γίνεται τα τελευταια 15 χρόνια.

Φίλε και όμως οι περισσότεροι που βλέπεις σε κοσμοπολίτικα μέρη είναι με διακοποδάνεια.Και μην νομίζεις οτι δεν έχει φτωχεύσει η Ελλάδα.Απλά το χαίρονται όλοι προτού χάσουν το σπίτι τους.Μετά θα βγούν στα κανάλια και θα κλέγονται.Δεν γίνεται από την μία να παραπονιέσαι για το γάλα και από την άλλη να σκάς 1000 κ 2000? για διακοπές.Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να κάνει αυτό?Είναι σαν να μην έχεις να φάς αλλά να κάνεις ψώνια από κοσμηματοπωλείο κ να λές "έχει ο θεός".

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ακριβώς, αρκετοί νεοελληνες έχουν χρεωθεί με κάθε νέο είδος δανείου (χώρια και οι καμια 10ρια χρεωπιστωτικές κάρτες για να ξεπληρώνει η μια την άλλη) και διατηρούνται μακριά απο κατασχέσεις κατοικιών κτλ για μερικά χρόνια λόγω χωραφιών και συντάξεων και εφάπαξ που τσακίζουν απο τους γονείς τους.

το γεγονός του "τι θα πει ο κόσμος", είναι η πραγματικότητα για την πλειοψηφία των ελλήνων, 5 μέρες τρώς αγγούρι μα το σάββατο είσαι μούρη, που λέει και κάποιος απο'δω μέσα στην υπογραφή του.

οντόπικ: πιστεύω οτι πολλοί δεν μπορούν να πάνε διακοπές όχι μόνο λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αλλά κυρίως δουλειάς. αν δλδ απο την δουλειά έχεις μόνο 1 ρεπό την εβδομάδα, ή 3-4 συνεχόμενες μέρες ανα μήνα, τότε πιο πολύ θα είναι το τρέξιμο και το άγχος για να προλάβεις να πας διακοπές, που πιο πολύ ταλαιπωρία παρά ευχαρίστηση θα είναι.

Δημοσ.

Παιδιά για να γεμίσει στην Ελλάδα για ένα χρόνο όλα τα μπουζούκια και τα κοσμοπολίτικα μέρη για τις διακοπές, αρκούν 500.000 Έλληνες. Ναι αυτοί έχουν να χαλάσουν. Βάλε και άλλους 100.000 με διακοποδάνεια και έχεις σεβαστό αριθμό. Ωστόσο τα υπόλοιπα 10 εκατ τους κοιτάμε και αναρωτιόμαστε. Οι ίδιοι και οι ίδιοι είναι παιδιά!!!! Δεν είναι όλη η Ελλάδα ,απλά 500.000 γεμίζουν τα πάντα στην Αθήνα κάθε μέρα για ένα χρόνο!!!

Τώρα βάλε εμάς που πάμε κάπου ΜΙΑ φορά το χρόνο, βάλε και τους νέους που τρώνε ΟΛΟ το χαρτζιλίκι εκεί και έχεις το φαινόμενο του "όλοι μαμάνε γύρω σου εκτός από εσένα" !!!

Δημοσ.

κι εγω αθηνα θα στρουτζωθω φέτος για οικονομικούς λόγους και μόνο...

και για πρώτη φορά στα 28 μου χρόνια....

:rolleyes:

Δημοσ.
Και όταν αδειάζει όλη η Αθήνα τον Αυγουστο με αυτους τους 500.000 αδειάζει??? ε όχι

Διακοπές εννοούν να πας κάπου εκτός ακινήτου σου. Τον Αύγουστο πάνε είτε στα εξοχικά είτε σε φίλους. Το καλό με την Ελλάδα είναι ότι έχει καλή ιδιοκατοίκιση.

Δημοσ.
Δηλαδη τους χαλαει αυτους που δεν εχουν να βρουν φθηνο ξενοδοχειο ή να μην πανε σε νησι; Ειναι δυσκολο για οσους κατοικουν στην Θεσσαλονικη να πανε στη Χαλκιδικη αυθημερον να κανουν το μπανακι τους και να γυρισουν; (με 3 ευρω στα Φλογητα 2 km παραλια παιρνεις καφε, νερο, ομπρελα και ξαπλωστρα). Χαλαει ενα νεο να παει καμπινγκ;

Το να πηγαινοέρχεσαι κάθε μέρα Χαλκιδική και να περνάς την ταλαιπωρία με την κίνηση στους δρόμους δεν είναι οτι καλύτερο για να περάσεις τις διακοπές σου. Διακοπές σημαίνει αλλαγή περιβάλλοντος. Αλλιώς μπορούμε να πηγαίνουμε απο Κέντρο-Καλαμαριά για διακοπές :P

Ασε που με τις τιμές τις βενζίνης θα μας κάνουν να κόψουμε και την Χαλκιδική. 200χλμ τη μέρα είναι μεγάλο ποσό σε καύσιμα.

Δημοσ.
Το να πηγαινοέρχεσαι κάθε μέρα Χαλκιδική και να περνάς την ταλαιπωρία με την κίνηση στους δρόμους δεν είναι οτι καλύτερο για να περάσεις τις διακοπές σου. Διακοπές σημαίνει αλλαγή περιβάλλοντος. Αλλιώς μπορούμε να πηγαίνουμε απο Κέντρο-Καλαμαριά για διακοπές :P

Ασε που με τις τιμές τις βενζίνης θα μας κάνουν να κόψουμε και την Χαλκιδική. 200χλμ τη μέρα είναι μεγάλο ποσό σε καύσιμα.

Εκει που παω ειναι ακριβως 40 km απο τη Θεσσαλονικη και σε μερες εκτος παρασκευης και Κυριακης (επιστροφη) το κανεις σε 20' max πολυ λιγοτερο απο το να μπες στο κεντρο της πολης. Δεχομαι οτι διακοπες ειναι να πας καπου να ξεκουραστεις αλλα με τα 40αρια που χτυπαει η πολη Ιουλιο-Αυγουστο απο το να πας για καφε μεσα στην πολη πας εκει να ξεσκασεις.

Δημοσ.
Εκει που παω ειναι ακριβως 40 km απο τη Θεσσαλονικη και σε μερες εκτος παρασκευης και Κυριακης (επιστροφη) το κανεις σε 20' max πολυ λιγοτερο απο το να μπες στο κεντρο της πολης. Δεχομαι οτι διακοπες ειναι να πας καπου να ξεκουραστεις αλλα με τα 40αρια που χτυπαει η πολη Ιουλιο-Αυγουστο απο το να πας για καφε μεσα στην πολη πας εκει να ξεσκασεις.

+100 Τα φλογητά βολεύουν πάρα πολύ

Δημοσ.

Εγώ είμαι σε άλλη κατηγορία...

Είμαι από αυτούς που και χρήματα (Δόξα το Θεό) μπορώ να διαθέσω για διακοπές (από οικονομίες) και να πάρω και καμιά δεκαπενταριά μέρες άδεια από την δουλεία.

Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχω κανονίσει ακόμα ΤΙΠΟΤΑ...

Σενάρια πολλά...

Άτομα με τα οποία σκέφτομαι και ίσως να πάω επίσης πολλά...

Το θέμα όμως είναι ότι στην τελική δεν θα πάω πουθενά.... :-)

Πάντως γενικά όπως και να το κάνεις μία βδομάδα διακοπές οπουδήποτε σε ελληνικό νησί θες 1000+ ευρώ εάν δεν έχεις άτομο να σε φιλοξενήσει.

Έχω να κάνω διακοπές ΔΙΑΚΟΠΕΣ 3 χρόνια....

Όλο κάτι τύχαινε.

Κάτι με δουλείες κάτι με στρατούς όλο κάπου κλεισμένος την έβγαζα.

Και τώρα που μπορώ το σκέφτομαι...

Το θέμα είναι να το πάρω απόφαση μόνο!

Δημοσ.
Δεν ξερω τι λενε οι στατιστικες και αν γινονται σωστα και οπως πρεπει αλλα τον ελληνα δεν μπορω να τον καταλαβω.Ειμαι στο Ναυπλιο την προηγουμενη εβδομαδα και τρωω σε μια ταβερνα.Διπλα μου ακριβως ειναι δυο αγορια τα οποια συζητανε οτι τα χρηματα τα τα οποια βγαζουν ειναι πολυ λιγα και πως θα παμε διακοπες κλπ.Τα παιδια εχουν παραγγειλει 4-5 ορεκικα και 2 κυριως πιατα.Οταν πληρωνουν και σηκωνονται να φυγουν εχουν αφησει τα κυριως πιατα σχεδον χωρις να φανε κατι και απο τα ορεκτικα αντε να ειχαν φαει το 1/3.Γκρινιαζουμε λοιπον οτι δεν μας φατνουν τα λεφτα που βγαζουμε αλλα παραγγελνουμε φαι και το τρωμε το 1/3 απο αυτα.

Έλα βρε κι εσύ τα παιδιά :rolleyes:

Θα σκεφτόντουσαν την οικονομική δυσχέρεια και τους κόπηκε η όρεξη.

Δημοσ.
κι εγω αθηνα θα στρουτζωθω φέτος για οικονομικούς λόγους και μόνο...

και για πρώτη φορά στα 28 μου χρόνια....

:rolleyes:

Μην ανησυχείς, κι εγώ τα ίδια. Και πολλοί άλλοι φαντάζομαι.

Όσοι μείνουμε αθήνα, δεν οργανωνόμαστε για κανά ποτό αυγουστιάτικα; :-P

Δημοσ.

εφυγα αυτο το 3ημερο πηγα στο πατρικο μου στην Βόνιτσα

18 χλμ απο Λευκάδα

διπλα δλδ

το νησι ηταν γεματο παντως, τι αυγουστος δλδ τι Ιούνιος

οτι και να λεμε ο Έλληνας θα παει τις διακοπές του ειτε σε φιλικο σπίτι ειτε σε ξενοδοχείο

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ο Έλληνας δεν τις κόβει τις διακοπές... απο το εξοχικό του φίλου μέχρι κάποιο ενοικιαζόμενο θα βρεί τρόπο να την κάνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...