aragorn Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Οι γονείς μας έβγαζαν πολύ λιγότερα χρήματα από εμάς. Απλά ο νεοέλληνας θέλει να: - πηγαίνει τακτικά στα μπουζούκια δείχνοντας το πολιτιστικό του επίπεδο και πληρώνοντας τα μαλλιοκέφαλλά του για να πετάει λουλούδια - πηγαίνει 158 φορές την εβδομάδα "για καφέ" συζητώντας απίστευτες κενότητες με τον διπλανό του γιατί δεν θέλει να κάνει κάτι ελάχιστα πιο δημιουργικό (και σίγουρα πιο φτηνό από τον "καφέ") - ψωνίζει ότι τούρθει και όποτε τούρθει, από "επώνυμα ρούχα" για να είναι στη μόδα (μη χέσω) μέχρι ότι τελευταία gadgetιά βρει επειδή του λέει η τηλεόραση ότι χωρίς αυτήν δεν είναι "in" (μην ξανα-χέσω) χωρίς να τον νοιάζει αν τον παίρνει να το κάνει. Γι'αυτό και επιτρέψτε μου το σχόλιο ότι -παρά την σίγουρη και αδιαμφισβήτητη ακρίβεια- η πλειοψηφία του κόσμου (ασφαλώς και όχι όλοι) όπως στρώνει κοιμάται. Η καθημερινή ζωή που κάνουν είναι υπεύθυνη γι'αυτό και όχι η ακρίβεια.
andreapaog328 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 κάθε χρόνο τα ίδια λένε και κάθε καλοκαίρι δεν βρίσκεις θέση στις παραλίες, στα ξενοδοχεία,στα καράβια και στα αεροπλάνα... πλάκα μου κάνετε?
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Και να σου πω ρε συ ντεθ λορντ, σαν πολύ δε γενικεύεις; Έχω μια μικρή -σχεδόν μηδαμινή υποψία- ότι όλα αυτά τα λες για να μη νιώθεις μόνος σου όταν τα κάνεις. ουινκ. "ΟΚ τώρα δε νιώθω μονος μου.Πήρα διακοποδάνειο και είμαι ευτυχής! ".Από τι βλέπεις δεν γενικέυω μόνο εγώ.Δες τα παραπάνω Post.Οι άνθρωποι που σκέφτονται "όσο πάνε κι όσα 'ρθούνε"είναι περισσότεροι απ' ότι νομίζεις.Και όταν εγώ δούλευα καλοκαίρι-φθινόπωρο για να τα βγάλω πέρα με τα έξοδα των σπουδών των υπόλοιπο χρόνο, αρκετοί από τους συμφοιτητές μου,χωρίς να ξέρουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας μου, με δούλευαν που δεν πήγαινα διακοπές(λες και τους έπεφτε λόγος) και θεωρούσαν τις 2βδόμαδες διακοπές σε κοσμοπολίτικο νησί δεδομένο.Τώρα μετά από μερικά χρόνια που μετά από στερήσεις είμαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από πριν αυτοί με το ζόρι κρατάνε τα έξοδα του αυτοκινήτου και ας μένουν στο πατρικό τους.Κάποια στιγμή οι σπατάλες και τα δάνεια γυρίζουν μπουμεραγκ και σε πηδ....Σε λίγα χρόνια το κόβω να γεμίσουμε οικισμούς με τροχόσπιτα όπως στην αμερική με τόσες κατασχέσεις που γίνονται κάθε χρόνο.Και γι αυτό δεν φταίνε ούτε οι τράπεζες ούτε τα κόμματα.Το σάπιο και κακομαθημένο μυαλό του νεοέλληνα φταίει.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 κάθε χρόνο τα ίδια λένε και κάθε καλοκαίρι δεν βρίσκεις θέση στις παραλίες, στα ξενοδοχεία,στα καράβια και στα αεροπλάνα...πλάκα μου κάνετε? Και πόσους απο αυτούς τους παίρνει πραγματικά να βρίσκονται εκεί?
21century Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Τελικα οι καλυτερες διακοπές ειναι στην περιοχή μας, αν ζεςι σε παραθαλάσσια πόλη έχεις λύσει το πρόβλημά σου, αν όχι βρες φιλους να σε καλέσουν..
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Τελικα οι καλυτερες διακοπές ειναι στην περιοχή μας, αν ζεςι σε παραθαλάσσια πόλη έχεις λύσει το πρόβλημά σου, αν όχι βρες φιλους να σε καλέσουν.. To πατρικό μου είναι 10 km από θάλλασα.Μόλις τελειώσει η εξεταστική είμαι έτοιμος να το τιμήσω.Άντε γιατί πέρυσι έκανα μόνο 3 μπάνια(ναι,μην βαράτε)
Filos19 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Ρε παιδιά διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα θάλασσα!! Αν πας πχ 10 μέρες στην Πράγα ή στο εξοχικό σου στο βουνό δεν λέγεται αυτό καλοκαιρινές διακοπές??
kage Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δεν ξερω τι λενε οι στατιστικες και αν γινονται σωστα και οπως πρεπει αλλα τον ελληνα δεν μπορω να τον καταλαβω.Ειμαι στο Ναυπλιο την προηγουμενη εβδομαδα και τρωω σε μια ταβερνα.Διπλα μου ακριβως ειναι δυο αγορια τα οποια συζητανε οτι τα χρηματα τα τα οποια βγαζουν ειναι πολυ λιγα και πως θα παμε διακοπες κλπ.Τα παιδια εχουν παραγγειλει 4-5 ορεκικα και 2 κυριως πιατα.Οταν πληρωνουν και σηκωνονται να φυγουν εχουν αφησει τα κυριως πιατα σχεδον χωρις να φανε κατι και απο τα ορεκτικα αντε να ειχαν φαει το 1/3.Γκρινιαζουμε λοιπον οτι δεν μας φατνουν τα λεφτα που βγαζουμε αλλα παραγγελνουμε φαι και το τρωμε το 1/3 απο αυτα. Κ που ξερεις εσυ τι διακοπες θελουν να κανουν κ τι λεφτα βγαζουν... ρε παιδια μην ειστε απολυτοι σε μερικα θεματα.εκτος κ αν ζειτε σε γυαλα αρα ειστε κ φραγκωμενοι...
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 οταν εχεις τις ιδιες τιμες στα προιοντα με αλλες ευρ. χωρες και τον μισο μισθο, τι να λεμε τωρα για καφεδες και μπουζουκια. Λες και πανε και τοσοι πολλοι στα μπουζουκια, εγω παντως δεν ξερω κανεναν...
andreapaog328 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 To πατρικό μου είναι 10 km από θάλλασα.Μόλις τελειώσει η εξεταστική είμαι έτοιμος να το τιμήσω.Άντε γιατί πέρυσι έκανα μόνο 3 μπάνια(ναι,μην βαράτε) εγώ είμαι 800μ απο την θάλασσα και μπορώ να πώ πως σχεδόν την έχω βαρεθεί!
cumulus Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Κ που ξερεις εσυ τι διακοπες θελουν να κανουν κ τι λεφτα βγαζουν... ρε παιδια μην ειστε απολυτοι σε μερικα θεματα.εκτος κ αν ζειτε σε γυαλα αρα ειστε κ φραγκωμενοι... Δηλαδη εσυ το βλεπεις λογικο καποιος να λεει οτι παιρνει λιγα χρηματα απο την δουλεια του, οτι δεν μπορει να παει διακοπες αλλα να παραγγελνει φαι και να μην το τρωει;Τι σχεση εχει αυτο αν εγω ειναι φραγκωμενος ή δεν ειμαι.Η απλη λογικη λεει οτι αν δεν μου φτανουν τα χρηματα που βγαζω δεν τα πεταωΕπισης το τι διακοπες θελουν να κανουν στο γυρναω πισω διοτι με αυτη την λογικη και αυτους που ρωτησαν στην ερευνα οι μισοι μπορει να θελουν να πανε στην Χαβαη (Θωμα εισαι σπιτι και να μην μπορουν οποτε να λενε οτι δεν θα πανε διακοπες..Ο ελληνας δεν εχει ποτε χρηματα αλλα οταν ερχονται τα τριημερα ,οπως τωρα,αδειαζει η Αθηνα και γεςμιζουν ολα τα κοσμοπολιτικα νησια.
jimarass Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Παιδιά το θέμα είναι απλό, είμαστε ψωνάρες σαν λαός. Τις προάλες έλεγα σε ένα φίλο μου πως έκλεισα εισητήρια για village με τη δικιά μου και πήραμε πατατάκια και coca cola από σουπερ μαρκετ. Εκεί θα πλήρωνα 10 ευρώ , στο σουπερ 3 ευρώ. Και με κοιτούσε έτοιμος να με δουλέψει!!! Ειλικρινά μου λείπει η Αγγλία, όπου ήσουν ότι ήθελες και οι άλλοι δε σε κρίνανε!! Αυτό το άγχος του "τι θα πει ο κόσμος" είναι αρρώστια των προγόνων μας, μπαμπάδες, γιαγιάδες. Δυστυχώς το μετέφεραν και σε εμάς. Δες μόνο τις γκόμενες που κυκλοφορούν έξω που οι περισσότερες έχουν πάνω τους ταμπέλα "βγήκα να με δείτε". Εγώ πάντως σνομπάρω όσο μπορώ αυτά τα κόμπλεξ αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό το παιχνίδι θα σταματήσει όταν θα είναι αργά για εμάς. Φέτος θα πάρω 2 εβδομάδες διακοπές και θα αράξω στο εξοχικό μου. Αν μου περισέψουν λεφτά θα πάω 2-3 ημέρες Σαντορίνη για να δω το νησί με μπάτζετ το πολύ 500 ευρώ.
kage Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 ακουσες ποσο?οχι.γι αυτο σ λεω οτι ,μπορει να εβγαζαν 2χιλ κ να τα θεωρουσαν λιγα για να κανουν τις διακοπες που θελουν.αυτες οι περιπτωσεις ειναι εξαιρεσεις αλλα υπαρχουν.απλα σου ειπα εφοσον, δεν ακουσες τι κ πως γιατι βγαζεις συμπερασμα για αυτα τα 2 ατομα κ τα γραφεις κ εδω. αν διαβαζες την ερευνα λεει μετα οτι το 72% κάνει διακοπές σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι.οποτε τους ρωτησαν κ που θα πανε... τελος Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα...
gtsamour Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Πως γίνεται να μην κάνει διακοπές κάθε χρόνο το 45+% των Ελλήνων και να είναι τα πάντα κλεισμένα από το Γενάρη, στα καράβια να γίνεται της πουτάνας και γενικά να επικρατεί σε όλα τα παραθεριστικά μέρη Ο ΠΑΝΙΚΟΣ.... μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος? Για κάτι τριήμερα μέσα στη χρονιά δεν το συζητάω.... χαμός Και μη μου πείτε την παραμύθα με τα διακοποδάνεια γιατί αν ήταν έτσι μετά τον 2ο 3ο άντε 4ο χρόνο να είχε πτοχεύσει η μισή Ελλάδα και τον επόμενο χρόνο η άλλη μισή.... αυτό το βιολί με την κλάψα της απενταρίας αλλά να γίνεται παντού πανικός γίνεται τα τελευταια 15 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.