Προς το περιεχόμενο

Το 47% των Ελλήνων δε θα κάνουν φέτος διακοπές

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tο 47% των Ελλήνων, σε σχέση με 45% πέρυσι, δεν θα κάνει εφέτος διακοπές. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11 Ιουνίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 600 άτομα. Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι κυρίως, οικονομικοί λόγοι 73%, και επαγγελματικές υποχρεώσεις 20%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 72% κάνει διακοπές σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι.

Την ίδια ώρα η διάρκεια των διακοπών περιορίζεται όλο και περισσότερο. Συγκεκριμένα το 30% θα πάει 7 ημέρες διακοπές, το 34% 10 ημέρες, το 25% 15 ήμερες, το 6,5% 20 ήμερες και μόλις το 1,5% 30 ήμερες. Αυτή η αυξανόμενη σύντμηση της διάρκειας των διακοπών, συναρτάται με την ανασφάλεια του Έλληνα, που οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς παράγοντες, σε συνδυασμό με την παρεπόμενη ανάγκη για πρόσθετη εργασία. Η φετινή έρευνα του ΙΝΚΑ δείχνει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης δυνατότητας διακοπών σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περυσινής (45% του 2007, 44% του 2006 αντί 41% του 2005 και 39,6% του 2004), παρά το γεγονός ότι η διάθεση των καταναλωτών κατά το 2007 είχε επηρεαστεί δυσμενώς από τα έκτακτα φαινόμενα και την ανησυχία από τις εθνικές πυρκαγιές.

Source.png Πηγή: express.gr

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν θελω να γινω κακος αλλα απο ψεμα και γκρινια οταν δουμε καναλια ή ερθει καποιος για τετοια ερευνα αλλο τιποτα...

Εκτος αν ολοι οταν λενε διακοπες εννοουν 15 μερες σε ακριβο νησι σε ξενοδοχειο 5 αστερων ή η ερευνα περιλαμβανει αυτους που δεν ειχαν σκοπο να πανε πουθενα.

Δημοσ.

Ναι και όσοι πάνε χρεωνονται μεχρι το λαιμό με έξοδα διακοποδανειών και μετά γκρινιάζουν γιατί δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο το χειμώνα.Αυτούς γιατί τους μετράνε δηλαδή?Απορώ ειλικρινά πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι....Καλύτερα να μην πας διακοπές(παραμόνο για κανα τριήμερο) παρά να χρωστάς διακοποδάνεια και λοιπες μαμακίες.Αλλά είπαμε οι Έλληνες μόνο για την διασκέδαση καιγόμαστε.Τα άλλα να πάνε στο διάλο.

Δημοσ.
Eγω πιστευω οτι ειναι καλυτερα να πας και να χρωστας απο το να μην πας καθολου.:P

Δεν είσαι ο μόνος.Αρκετοί είναι αυτοί είναι αυτοί που το κάνουν.Όταν τους παίρνουν τα σώβρακα κ τα σπίτια οι τράπεζες όμως γκρινιάζουν.Οι άλλοι που καταπιέζονται και δεν πάνε διακοπές επειδή σκέφτονται νοίκια,πετρέλαια,φροντιστήρια και κρατάνε και τα σπίτια τους είναι βλάκες και οι υπόλοιποι που θυσιάζουν ακίνητα και κανα νεφρό για να πάνε διακοπές είναι έξυπνοι σε αυτή την χώρα.(Τίποτα προσωπικό να ξέρεις).Ωραία ας πάνε και ας κάνουν ότι θέλουν.Να μην μας τα πρήζουν μετά,λέγοντας μας ότι οι τράπεζες δεν τους χάρισαν λεφτά.Οι μαμακίες πληρώνονται.:X

Δημοσ.

Δηλαδη τους χαλαει αυτους που δεν εχουν να βρουν φθηνο ξενοδοχειο ή να μην πανε σε νησι; Ειναι δυσκολο για οσους κατοικουν στην Θεσσαλονικη να πανε στη Χαλκιδικη αυθημερον να κανουν το μπανακι τους και να γυρισουν; (με 3 ευρω στα Φλογητα 2 km παραλια παιρνεις καφε, νερο, ομπρελα και ξαπλωστρα). Χαλαει ενα νεο να παει καμπινγκ;

Δημοσ.

φετος και γω θα παω για πρωτη φορα μονος διακοπες! για ενοικιαζομενα δε το συζητω μαλλον προς καμπιγκ μερια...καλα ειναι μωρε αρκει να υπαρχει ορεξη και κεφι.

αλλα μια οικογενεια με μικρα παιδια δυσκολα ειναι να μην πανε σε ενοικιαζομενα ή ξενοδοχειο

Δημοσ.
Δηλαδη τους χαλαει αυτους που δεν εχουν να βρουν φθηνο ξενοδοχειο ή να μην πανε σε νησι; Ειναι δυσκολο για οσους κατοικουν στην Θεσσαλονικη να πανε στη Χαλκιδικη αυθημερον να κανουν το μπανακι τους και να γυρισουν; (με 3 ευρω στα Φλογητα 2 km παραλια παιρνεις καφε, νερο, ομπρελα και ξαπλωστρα). Χαλαει ενα νεο να παει καμπινγκ;

Είσαι στο μυαλό μου.Οχι γιατί ως γνωστόν είμαστε ψώνια και δεν καταδεχόμαστε τον υπνόσακο και την σκηνή.Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε νησί κ μάλιστα στο Αιγαίο.Ξέρετε τον τρόπο σκέψης του νεοέλληνα.Όλοι πάσχουν από κομπλεξ κατωτερώτητας.Νιώθουμε υποχείρια των γύρω κ μετά το παίζουμε επαναστάτες και ανεξάρτητοι.Ακόμα και στις διακοπές πρέπει να πάμε στα πιο ακριβά εξαιτίας του φόβου" τί θα πούν οι άλλοι" κ λοιπες μλκιες.

Δημοσ.

Και να σου πω ρε συ ντεθ λορντ, σαν πολύ δε γενικεύεις;

Έχω μια μικρή -σχεδόν μηδαμινή υποψία- ότι όλα αυτά τα λες για να μη νιώθεις μόνος σου όταν τα κάνεις. ουινκ.

Δημοσ.

αν κ ερευνα που δεν αναφερει απο ποιες περιοχες εγιναν δειγματοληψια,ηλικιες,εταιρια κτλ ειναι υποπτη...

οχι πως δεν ισχυει ομως η καταντια των οικονομικων προβληματων...

κ το να εχεις 20 χρονια 2κοματισμο τετοιου ειδους ειναι ακομη μεγαλυτερο προβλημα...μιας κ τα οικονομικα ειναι κατα το μεγαλυτερο ποσοστο θεμα κρατους .

Δημοσ.

εγω παλι γιατι οταν ειχα μιλησει με εναν γνωστο μου που εχει ταξιδιοτικο γραφειο πριν κανα μηνα μου ειχε πει οτι για τον Αυγουστο ειναι ολα κλεισμενα; Και μην φανταστειτε σε κανενα νησι που γεμιζει παντα,μιλαω για τα κουφονησια.

Εγω νομιζω οτι το ποσοστο που δεν θα παει διακοπες ειναι πολυ χαμηλοτερο και αυτο θα ειναι κυριως απο οικογενειες με παιδια.Αλλα αρκετοι απο αυτους θα πανε στα χωρια τους που δεν θα εχουν τοσα εξοδα σε σχεση με καποιο νησι.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι λενε οι στατιστικες και αν γινονται σωστα και οπως πρεπει αλλα τον ελληνα δεν μπορω να τον καταλαβω.Ειμαι στο Ναυπλιο την προηγουμενη εβδομαδα και τρωω σε μια ταβερνα.Διπλα μου ακριβως ειναι δυο αγορια τα οποια συζητανε οτι τα χρηματα τα τα οποια βγαζουν ειναι πολυ λιγα και πως θα παμε διακοπες κλπ.Τα παιδια εχουν παραγγειλει 4-5 ορεκικα και 2 κυριως πιατα.Οταν πληρωνουν και σηκωνονται να φυγουν εχουν αφησει τα κυριως πιατα σχεδον χωρις να φανε κατι και απο τα ορεκτικα αντε να ειχαν φαει το 1/3.Γκρινιαζουμε λοιπον οτι δεν μας φατνουν τα λεφτα που βγαζουμε αλλα παραγγελνουμε φαι και το τρωμε το 1/3 απο αυτα.

Δημοσ.
Δεν ξερω τι λενε οι στατιστικες και αν γινονται σωστα και οπως πρεπει αλλα τον ελληνα δεν μπορω να τον καταλαβω.Ειμαι στο Ναυπλιο την προηγουμενη εβδομαδα και τρωω σε μια ταβερνα.Διπλα μου ακριβως ειναι δυο αγορια τα οποια συζητανε οτι τα χρηματα τα τα οποια βγαζουν ειναι πολυ λιγα και πως θα παμε διακοπες κλπ.Τα παιδια εχουν παραγγειλει 4-5 ορεκικα και 2 κυριως πιατα.Οταν πληρωνουν και σηκωνονται να φυγουν εχουν αφησει τα κυριως πιατα σχεδον χωρις να φανε κατι και απο τα ορεκτικα αντε να ειχαν φαει το 1/3.Γκρινιαζουμε λοιπον οτι δεν μας φατνουν τα λεφτα που βγαζουμε αλλα παραγγελνουμε φαι και το τρωμε το 1/3 απο αυτα.

το χε θεμα και στο κουτι της πανδωρας

Δημοσ.

ντεθ λορντ αυτοι οι τυποι ειναι ενα μεγαλο μερος της γενιας των 600 ευρω ανευ ικα...κλαινε στις καφετεριες ολη μερα οτι δεν φτανουν τα λεφτα , πινοντας φρεντο των 8 ευρω και ανταλαζοντας mp3 μεσω των κινητων των 1000 ευρω ,κανοντας αναπαντητες στη γκομενα διοτι τους τελειωσε η καρτα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ακομα ενα θρεντ το βλεπω να παει για κλεισιμο διοτι η συζητηση θα παει απο το δικοματισμο εδω και 20 χρονια εως τους "παλιομεταναστες" που "εκλεψαν τη μπουκια απο το στομα του ελληνα" ...αστο ντεθ λορντ μην το ψαχνεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...