schimar08 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2008 Ενταξει βρε παιδιά! Γιατί πατε σε ατι αφού υπάρχει και η nvidia.... Δεν λέω ίσως σήμερα δεν είναι και τόσο καλή αλλά ποιο παλιά ήταν κατά την γνώμη μου ποιο καλή! Να εγώ εχω την 7600gt agp 512 silent και παίζω μέχρι και το ποιο βαρύ σημερινό παιχνίδι σε 1024*768! Και είναι αν δεν κάνω λάθος ποιο παλιό μοντέλο... Δεν λέω, είχα κάποια προβληματάκια στην αρχή αλλά λύθηκαν μετά! Οπότε τι να το κάνω εγώ το DRΧ 10 και το ΗD το αν δεν μπορώ να παίξω κανένα παιχνίδι καλά καλά.... Για πείτε μου... Ίσως είναι λίγο ποιο ακριβές αλλά αξίζουν οι γ@μι....ς!!! Εγώ πάντως μέχρι και σήμερα θα το σκεφτόμουν για ατι!!!(γνώμη μου έτσι???) Συμφωνώ κι επαυξάνω. Δοκίμασα χοντρή ταλαιπωρία από ATI 2xxx (GeCube & Sapphire). Τα πάντα λύθηκαν με μια Club 3d 7600 GT 256.
Eloy Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά, είναι θέμα drivers και μόνο... Παράδειγμα, μιά ATI 9250 που έχω σε ένα παλιό pc, ενώ κάνει κανονικά εγκατάσταση οποιουσδήποτε τελευταίους ati drivers, μετά την επανεκίνηση δεν ολοκληρώνει φόρτωμα windows αν οι drivers δεν είναι αυστηρά οι 6-11-pre-r300_xp-2k_dd_ccc_wdm_38185 ... Μου φαινόταν απίστευτο κι όμως είναι αληθινό... Κοιτάξτε μήπως με αλλους ή και λίγο παλιότερους drivers κάνετε δουλειά...
MemphisX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Είμαι ολοκαίνουριος στο forum και μπήκα μόνο και μόνο για να μοιραστώ την εμπειρία μου με την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών . Το σύστημά μου είναι το ακόλουθο... CPU: Athlon XP 3000+ Μητρική: Asus A7V8X (VIA KT400) Μνήμη:2 x 1G DDR 400Mhz Kingston HDD: 2 χ 120GB SATA Samsung, 1 x 120GB IDE Western Digital, 1 x 40GB IDE Seagate Sound Card : Sound Blaster Live! 5.1 TV Tuner: KWorld PVR883 Τροφοδοτικό: Antec 400W Οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι ανάμικτες. Πριν κάνω την παραγγελία από το e-shop μπήκα σε διάφορα ελληνικά και ξένα site να διαβάσω κριτικές για την συγκεκριμένη κάρτα μιας και μου φάνηκε ιδιαίτερα δελεαστική όχι μόνο λόγο τιμής αλλά και επειδή ήταν η μόνη αξιόλογη AGP. Μέχρι τότε είχα μιά Saphire 9800SE η οποία με είχε καλύψει απόλυτα ιδιαίτερα με τους modαρισμένους omega drivers όπου μπορούσα και ξεκλείδωνα τα επιπλέον pipelines και είχα αρκετά σοβαρή αύξηση στις επιδόσεις. Βέβαια τα τελευταία χρόνια είχα σταματήσει την ενεργό δράση ως gamer και ειδικά από τις αρχές του χρόνου μεταφέρθηκα σε μεγάλο βαθμό σε ανοιχτό λογισμικό μακριά από παράθυρα (εκτός κι αν ή8ελα να παίξω κάνα παιχνίδι που δυστυχώς δεν ήταν εύκολο πια). Η συγκεκριμένη κάρτα φάνηκε να είναι η καλύτερη ευκαιρία να δώσω μια πνοή παραπάνω στο σύστημα μου ώστε να κρατήσει έναν χρόνο ακόμη πριν στήσω έναν ολοκαίνουριο και παράλληλα να επωφεληθεί και ο υπολογιστής της αδερφής μου με την παλιά μου κάρτα γραφικών που είναι εξίσου παλιός και η κάρτα γραφικών του ακόμα πιο παλιά (Geforce 2 MX400) - κι έτσι να μη μου ζαλίζει τον έρωτα για το πόσο αργά τρέχουν τα sims στον υπολογιστή της... Η περιπέτεια άρχισε και είχα φοβηθεί αρκετά ακόμα και ότι ίσως να μην είναι αρκετό το τροφοδοτικό γιατί το σύστημα μου είναι ήδη φουλαρισμένο από συσκευές και το τροφοδοτικό μπορεί να μην είναι μάπα αλλά δεν είναι και από τα καλύτερα... Ειδικά βλέποντας και τις απαιτήσεις της αδερφής Saphire HD3650 AGP όπου ζητούσε ούτε λίγο ούτε πολύ 450W τροφοδοτικό και 20Α στο καλώδιο των 12V το οποίο θα συνδέεται πάνω της πίστευα ότι μάλλον 8α χρειαζόταν να έριχνα άλλα τόσα για αλλαγή τροφοδοτικού. Τελικά όλα πήγαν μια χαρά στην εκκίνηση, κανένα κόλλημα στο bootαρισμα, κάποια προβληματάκια μόνο με τους drivers όπου είτε έπρεπε να τους κάνω force και εγκατάσταση χειροκίνητα η να έβαζα τους μανίσιους της ASUS η τους hotfixed που έπρεπε να τους ψάξω πολύ για να τους βρω. Κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματά όπως το ότι πριν καν αρχίσω να παίζω το οποιοδήποτε παιχνίδι το AGP ήταν απενεργοποιημένο. Αυτό όμως οφειλόταν σε δικιά μου βλακεία μιας και είχα ξεχάσει να κάνω εγκατάσταση τους Hyperion 4in1 drivers της VIA για την μητρική μου. Ακόμα όμως μετά κι από αυτό το πρόβλημα συνεχίζεται και στα δοκιμαστικά του GART ενώ ήταν ενεργοποιημένο το AGP σε 8x το AGP write ήταν απενεργοποιημένο ότι κι αν έκανα. Παραβλέποντας το για κάποια στιγμή προχωράω να βάλω να παίξω κάτι. Ανοίγω το Steam, και βάζω να παίξει το Half Life 2 και εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς και τα προβλήματα. Με τους επίσημους drivers της ATI ακόμα και με το HotFix οδηγούμαι πάντα σε BSOD το οποίο όμως δεν εξηγούσε τίποτα. Εκεί άρχισα να παίζω με τις ρυθμίσεις και παρατηρούσα ότι όσο περισσότερα του έβαζα (FSAA, Reflections, Anisotropic Filtering σε μεγάλο βαθμό) τόσο πιο γρήγορα εμφανιζόταν η BSOD σε σημείο ένα άλλο παιχνίδι στηριγμένο επίσης στην Source engine του HL2 (Sin - Episode 1 Emergence) να μην προλαβαίνει να μπει ούτε στην αρχική οθόνη. Κάπου εκεί άρχισα να παίζω με τους Drivers. Παρατήρησα το εξής. Όσο πιο παλιούς drivers έβαζα (με το ζόρι βέβαια γιατί δεν αναγνώριζε ο installer την κάρτα και έκανα force να εγκαταστήσει την Generic ATI HD3600 Series) τόσο πιο πολύ αργούσε να εμφανιστεί η BSOD. Τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά με τους drivers της ASUS όπου ναι μεν δεν είχα καμιά μπλε οθόνη αλλά είχα πάντα πρόβλημα με ξεθωριασμένα corrupted γραφικά και κείμενο που ελάχιστες φορές διαβαζόταν... Το ίδιο και με την τελευταία έκδοση των Omega Drivers (δυστυχώς δεν έχει βγει άλλη εδώ και ένα χρόνο, η τελευταία είναι στηριγμένη στους 7.12 - και αυτούς με το ζόρι εγκατάσταση). Να επισημάνω επίσης ότ οι μπλε οθόνες δεν εμφανίζονταν σε όχι και τόσο απαιτητικά παιχνίδια όπως πχ το Counter Strike Condition Zero. To μυαλό μου πήγαινε συνέχεια στο ότι έφταιγε το τροφοδοτικό... συν το ότι είχα διαβάσει σε ένα άλλο forum ότι οι τελευταίοι Catalyst drivers ανάγκαζαν την κάρτα γραφικών να ρουφάει περισσότερη ενέργεια. Τα test δεν έχουν τελειώσει όμως από την μεριά μου... και σκέφτομαι να δοκιμάσω και σε Windows Vista να δω αν θα υπάρξουν κι εκεί τα ίδια προβλήματα καθώς επίσης να δοκιμάσω και κάποια άλλα παιχνίδια εκτός Steam (Doom 3, Deus Ex 2, F.E.A.R. κλπ). Κάπου εκεί σταμάτησα να ασχολούμαι με τα Windows και γύρισα στο Gentoo Linux όπου και δουλεύω περισσότερο... με την εκκίνηση είδα την πρώτη απώλεια. Ο radeonfb framebuffer driver δεν είναι συμβατός με την καινούρια κάρτα κι έτσι δεν έτρεχε η κονσόλα στην ανάλυση που την είχα ορίσει (1280x1024). Μικρό το κακό... με το που μπήκε σε γραφικό περιβάλλον όλα μια χαρά, σα να μην άλλαξα τίποτα... ξεκίνησε και το compiz-fusion και είδα και μια πολύ μικρή αύξηση στην ταχύτητα. αφού είδα ότι όλα πήγαιναν ρολόι αποφασίζω να βάλω να τρέξει το Quake 3 Arena το οποίο στην παλιά 9800Se μου έβγαζε artifacts όπως και στο Doom3, μόνο το Unreal Tournament έπαιζε απροβλημάτιστα σε Linux παλιά μου ATI). Όλα δούλεψαν ρολόι, το ίδιο και με το Doom 3 με full detail και τα Unreal Tournament, Unreal Tournament 2004 σε σημείο που να με κάνει να αναρωτιέμαι πως μια εταιρία που έχει τόσο κακή φήμη για την υποστήριξη της στο ανοιχτό λογισμικό τα προηγούμενα χρόνια να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα με την συγκεκριμένη κάρτα σε linux. Φυσικά και δεν έχω τελειώσει ακόμα... έχω να δοκιμάσω πολλά πράγματα... δεν έχω βρει όμως που εστιάζεται το πρόβλημα και έχω ακόμα την πεποίθηση ότι οι μπλε οθόνες οφείλονται στις μεγάλες απαιτήσεις τροφοδοσίας που έχει η κάρτα και δεν μπορεί να τις δώσει και ίσως η καλύτερη διαχείριση ενέργειας στο linux και οι όχι και τόσο optimized fglrx drivers της ATI για Linux να μην κάνουν εμφανές το πρόβλημα... Επόμενα τεστ... Doom 3 kai Unreal Tournament 2004 σε Windows XP (να δώ αν έχω BSOD σε κάτι που τρέχει περίφημα σε Linux). Δοκιμή με underclocking και παράλληλη απενεργοποίηση τον εξτρά σκληρών δίσκων και συσκευών μήπως και καταφέρω να μειώσω την κατανάλωση ενέργειας... Και τέλος δοκιμή σε φρέσκια εγκατάσταση Windows VIsta SP1...
bognick Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Τελικά φίλε MemphisX τί έγινε με την κάρτα. Έχω την κάρτα της αδερφής σου (MX400) σε σύστημα ανώτερο της κάρτας, και με ενδιαφέρει η HD3650 για αναπαραγωγή hd υλικού. Παιχνίδια δεν παίζω μόνο για hd την θέλω. Θέλω να παίζει απροβλημάτιστα σε ubuntu και xp. Έχετε να προτείνετε άλλη αξιόλογη agp για αναπαραγωγή hd?
Πέτρος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μια από τα ίδια με αρκετά παιδιά και εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=282418 Άντε να δούμε τι άκρη θα βγάλουμε, και πότε...
Πέτρος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Φίλε vangelis1602, αν αναφέρεσαι σε εμένα, το δοκίμασα και αυτό... πολλές φορές... Δες τη συνέχεια του παραπάνω post για να πάρεις μια ιδέα.
ipal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2009 Εχει βαλει κανεις την asus 3650 σε htpc με micro-atx? χωραει?
themizzz Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Παιδιά η ASUS είναι μια πονεμένη ιστορία γενικά...έχω μητρική ASUS και αποφάσισα να αγοράσω μια κάρτα γραφικών ASUS AH3650...όποτε τις κατέβει μου παγώνει την εικόνα και κολάει!!σε Windows XP μόλις βάλω τους οδηγούς της ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ περίπτωση να περάσει απο την διαδικασία του BOOT!!!Πάντα κολάει εκεί!Στα Windows Vista πάλι κολάει όποτε να ναι...Τώρα είμαι σε Windows 7 και ψάχνω απεγνωσμένα οδηγούς μήπως και βάλω σε χρήση το Aero...Αλλά δεν το κόβω να τους βρίσκω!
nick#18 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2009 μα καλα ρε παιδια? μονο εγω πηρα καλο κομματι? δεν ειχα ουτε ενα προβλημα οσο καιρο τη χρησιμοποιουσα στο pc μου και ουτε εχω που τη χρησιμοποιω στο αλλο pc.... απο temps που λετε 75 max την εχω φτασει... χωρις case fans χωρις τιποτα...
giannisv6 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Παίδες και γω έχω την AH3650 και δεν έχω κανένα πρόβλημα(ίσως κάτι με τους driver ήχου της,αλλά το παρέκαμψα και όλα ΟΚ ) ,να φανταστείτε παίζω και το Crysis ...
infini Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Επειδή σκέφτομαι να την αγοράσω, έχει δοκιμάσει κάποιος τους drivers εδώ http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx#2 να δει αν λύνονται τα προβλήματα; Τουλάχιστον εδώ http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx αυτό γράφει.
infini Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Τι σημασία έχει; Το θέμα μας είναι αν λύνεται το πρόβλημα της κάρτας, όχι το αν,πόσο και από που θα την αγοράσω.
nick#18 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Ισως να μπορουμε να βρουμε καποια καλυτερη τιμη για αυτο ρωτησε ο phanispal. Αν πριν 2μισι χρονια την πηρα 70 και κανει και τωρα τοσο απο εκει που θα την παρεις ειναι λιγο κλεψιμο ισως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.