Προς το περιεχόμενο

AGP8 FX5700 καλύτερη από AH3650 SILENT ??

axaraktiristos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την πάτησα .

Είναι πρόβλημα της κάρτας .

Και άλλοι αγοραστές « θύματα » περιγράφουν αυτά τα συμπτώματα που έχω και εγώ

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=55277

I just bought a Asus AH3650 whit AGP interface, but the drivers from the cd doens't work very well and because it is an AGP card I cannot install the official drivers. Now almost every 3d App. crashes immediately after i launched it because it get to 100% cpu and

in atitool I get this very strange pattern, can anybody help me whit this problem?

Thanks

Ελπίζω να βγάλουν νέους drivers αλλιώς πίσω ξανά ( με σκυμμένο το κεφάλι ) στην παλαιή FX5700 ( …. Και 75 ευρώ πεταμένα + χρόνος χαμένος για στήσιμο συστήματος και δοκιμές ….)

Κρίμα

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δοκίμασε (την τύχη σου) μήπως και μπορείς να την επιστρέψεις στο κατάστημα και πάρεις κάποια άλλη.

Μέσα σε 10 μέρες από την αγορά του προϊόντος αν δεν κάνω λάθος, μπορείς

να το πας πίσω και να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω ή αλλαγή του.

Πήγαινε αύριο πρωί-πρωί να το γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάποια

άλλη κάρτα που να σου κάνει.

Αφού δεν έχουν βγάλει μέχρι τώρα drivers δεν νομίζω να ασχοληθούν στο μέλλον,

και είναι κρίμα.

Δημοσ.

Αγαπητοί μου συν forum ιτες επανέρχομαι με νεοτέρα για την εν λόγω κατάσταση με την asus AH3650.

Μετά από ψάξιμο με το Google διαπιστώνετε ότι το πρόβλημα οφείλετε στο ότι δεν υπάρχουν drivers για τα xp σε κάρτες με το radeon hd3650 και AGP δίαυλο .

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την εταιρία κατασκευής ( asus ) αλλά με το τσιπάκι της ati .

Όμοια προβλήματα έχουν και κάρτες με το ίδιο τσιπ από την powercolor η από την sapphire .

Σημειωτέων ότι οι νεώτεροι drivers από το site της ati δεν αναγνωρίζουν την κάρτα.

Την καλύτερη συμπεριφορά παρουσιάζει με το AGP HOTFIX αλλά … υπάρχει πρόβλημα με την συχνότητα ανανέωσης της οθόνης . Ποιο συγκεκριμένα ενώ από τις ιδιότητες στα windows αναφέρει ότι είναι π.χ. 85 Hz ( το ίδιο αναφέρει και το ccc ) η οθόνη συμπεριφέρεστε σαν να έχει χαμηλή ανανέωση ( φαίνετε και είναι και πολύ κουραστική στα μάτια )

Η πληροφορία που δίνει η ίδια η οθόνη ( crt nokia 447 pro ) για την κατάσταση λειτουργίας της είναι ότι δουλεύει στα 60 Hz ( που μάλλον είναι το πραγματικό ).

Υπάρχει κάποιος τρόπος να « εξαναγκάσω » το τσιπακι και δεχτεί άλλους drivers που ενδεχομένως θα δουλεύουν ???

Υπάρχει κίνδυνος να ….. πάρει φωτιά το pc άμα το κάνω αυτό :lol: ???

Τελικά πάντως η εν λόγω διαδικασία έχει εξελιχθεί σε « εξερεύνηση » .

Αλλά δεν μπορώ να πω ότι υποστηρίζω αυτό που λέει ο στοίχος « σαν βγεις στον πηγεμό για την Ιθάκη , να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος ……. » :-)

• Moderators
Δημοσ.

Πετυχες διανα. Οι σειρες HD2xxx και HD3xxx εχουν προβλημα με το AGP chip που τις κανει agp... :-(

Δημοσ.

Και εδώ έρχεται το φιλοσοφικό ερώτημα .

Αφού ξέρουν ότι το τσιπάκι δεν « τραβάει » , το έχουν δοκιμάσει στην σειρά hd2….

γιατί το βγάζουν και στην σειρά hd3… :mad: :mad:

Πόσα να κερδίσει η εταιρία από μερικές πουλημένες κάρτες και πόσα θα χάσει από δυσαρεστημένους πελάτες , όπως εγώ , που θα ακούν το όνομα ati και θα παίρνουν δρόμο ….:mad:

• Moderators
Δημοσ.

Μπορεις να την επιστρεψεις εφοσον και δεν εχουν περασει 10 μερες και να παρεις κατι αλλο φιλε. Δε νομιζω να υπαρχει λυση...

(να γιατι λεμε οτι το Agp εχει πεθανει)

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, είμαι σχετικά καινούριο μέλος στο site και έχω πέσει ακριβώς πάνω στην ίδια κατάσταση. Είχα μια MSI FX5900SP-VTD128, καρτάρα για το 2002 που είχα πάρει τον υπολογιστή. Ακόμα θα έπαιζε (έπαιζε δηλαδή αλλά ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια παιχνιδιών λόγω σπασμένου ανεμιστηρακίου και κράσαρε το pc (BSOD) με προσωρινή λύση ανεμιστήρα σπιτιού να φυσάει μέσα στο κουτί και σκότωνε έτσι το μηχάνημα, για τα δεδομένα του πάντα, μην παρεξηγηθώ :P ) αλλά το πρόβλημα είναι ότι της κάηκε το ανεμιστηράκι και από το να άλλαζα απλά ανεμιστηράκι χωρίς να μου δίνει εγγύηση το e-shop και λέγοντας μου ότι αν γίνει μια τέτοια αλλαγή δεν φέρουν ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί, είπα να πάρω μια καινούρια κάρτα.

Αγοράζω λοιπόν την "ωραιότατη" ASUS AH3650 του θέματος. Πλήρης και παταγώδης αποτυχία μέχρι στιγμής. Μπλέ οθόνες κατά την διάρκεια παιχνιδιών, αντέχει σε παιχνίδια το πολύ 4-5 λεπτά και κρασάρει με μπλε οθόνη παραμορφωμένη κιόλας, άλλες φορές απλά μαύρη οθόνη, τίποτα, ούτε καν την ένδειξη "No Signal" από την οθόνη, μπαίνει σε κατάσταση αναμονής. Καλύτερη συμπεριφορά όπως έχει αναφερθεί παραπάνω μόνο με το agp hotfix, όλοι οι άλλοι drivers είναι απλά ανύπαρκτοι, κρασάρουν πιο γρήγορα και δεν έχουν καλή συμπεριφορά ακόμα και μέσα στα Windows (πορτοκαλί σκιά στο χαρακτηριστικό "welcome" των Windows, κόκκινες οι λέξεις κλειδιά στα search results του Google και άλλα παράξενα και ωραία) . Στην αρχή σκεφτόμουν ότι φταίει το ρεύμα, μικρό τροφοδοτικό γαρ (300w, μάρκα LC, μοντέλο LC-B300ATX), πήρα λοιπόν σήμερα ένα τροφοδοτικό 450w (μάρκα μ' έκαψες ΙNNOVATOR, αλλά δεν ήθελα κάτι τραγικό, την δουλειά μου να κάνω μέχρι να πάρω ένα μηχάνημα της προκοπής), όλα ρολόι, πάω να παίξω ελπίζοντας ότι βρήκα το πρόβλημα, πάρε να έχεις (BSOD παραμορφωμένη κιόλας, μια από τα ίδια δηλαδή). Σημειωτέον ότι το μίνιμουμ που προτείνει η ASUS για την συγκεκριμένη κάρτα ειναι 350w...

Την είχα επιστρέψει την κάρτα για service στο e-shop πριν την δοκιμή με το καινούριο τροφοδοτικό μήπως και έχει κάποιο πρόβλημα η ίδια, η απάντηση ήταν "μη διαπίστωση προβλήματος" :lol: . Όσο για την επιστροφή μέσα σε 10 ημέρες, ρώτησα, δεν ισχύει, προσπάθησα να το κάνω και μου είπαν ότι από την στιγμή που έχει ανοιχτεί και τοποθετηθεί η κάρτα σε pc δεν γίνεται να επιστραφεί και να πάρω κάτι άλλο... και το ερώτημα που γεννάται είναι: " Πώς αγαπητοί μου κύριοι/κυρίες του e-shop θα διαπίστωνα ότι υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών αν δεν την έβαζα πάνω στο κουτί και να την δοκιμάσω? Θα την σκάναρα μήπως με την υπέρυθρη όραση που διαθέτω και θα το αντιλαμβανόμουν? " Γελοίο, απλά γελοίο... Τώρα έχω μείνει με την "κάρτα" στα χέρια και δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω από το να πάρω καινούριο ανεμιστηράκι για την παλιά κάρτα αν θέλω να παίζω παιχνίδια, να την επανεγκαταστήσω και ο Θεός μαζί μου. Πεταμένα λεφτά σύνολο, ?82,49 (μου την έκαναν προσφορά την 3650 από ?74,51 σε ?69 γιατί δεν είχαν την ΑΗ2600 που είχα παραγγείλει αρχικά :-D) και άπειρες ώρες χαμένες στο internet, χαμένος μέσα σε άπειρα forums... Το pc είναι πλέον το εξής:

CASE: XENON XB P4 CASE ATX

PSU: INNOVATOR LPK9 450W POWER SUPPLY

M/B: MSI K7N2 DELTA-ILSR NF18D W/S,L

CPU: AMD ATHLON XP 2800+

RAM: 1,5GB DDR 400MHZ (512MB SAMSUNG PC3200 400MHZ+SUPERTALENT D32PB1GJ 1GB DDR PC3200 400MHZ)

HDD: MAXTOR 80GBs SATA/7200

GPU: ASUS AH3650/HTDI SILENT 512MB AGP

DRIVES: ALPS FLOPPY DRIVE 1.44 3,5", SAMSUNG CD-R/RW SW-252S, SONY DVD-ROM DDU1612, LG GSA-4163B DVDRAM

MONITOR: LG T710BH 17" FLAT

KEYBOARD+MOUSE: MS MULTIMEDIA BLACK OPTICAL VALUE.

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ: MICROSOFT WINDOWS XP PROFESSIONAL SP2

Αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση, συμβουλή, προτροπή, είμαι έτοιμος να τις ακούσω. Ευχαριστώ όλους όσους θα έχουν την υπομονή να διαβάσουν αυτό το post-μαμούθ και ας μην απαντήσουν, τουλάχιστον θα έχω μοιραστεί τον πόνο μου μαζί τους :-D

Cheers m8s!

Δημοσ.

Φίλε μου ….την πατήσαμε.

Αγόρασε ένα ανεμιστηράκι και προσάρμοσε το επάνω στην παλαιή κάρτα σου.

Ας ελπίζουμε ότι θα φιλοτιμηθούν να βγάλουν τίποτα ανανεωμένους drivers (αν και δεν το βλέπω… )

Καλή τύχη

Δημοσ.

Παιδιά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω τη συγγεκριμένη κάρτα μπορείτε να με ενημερώσετε αν υπάρχει βελτίωση με τους drivers σε μηχάνημα AGP.

Τώρα έχω μια GeForce 6800 και ο λόγος που θέλω να πάρω την AH3650 Silent είναι η υποστήριξη HD.

Δημοσ.

Ούτε να το σκέπτεσαι για την συγκεκριμένη , ( και μάλλον για όλες με AGP από την ΑΤΙ )

Εδώ δεν μπορείς να δουλέψεις εφαρμογές επιπέδου « σημειωματάριο » φτάσαμε στο HD ???

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά πριν απο μία βδομάδα περίπου αγόρασα την συγκεκριμένη καρτα.

Φυσικά τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ότι το "Καλώς Ορίσατε" είχε μια πορτοκαλί/κόκκινι γραμμή, σκέφτηκα πως δεν θα είναι κλατι σχετικό και έτσι δεν έδωσα συνέχεια.

Μόλις άρχισα να πέζω games παρατήρησα ότι η κάρτα τρέχει στα 15-16 FPS με Full Details/Max Resolution. Οπότε δεν υπάρχει κάπιο τρελό lag.

Τα πράγματα δεν είναι όσο τραγικά τα αναφέρετε. Ίσως είμαι ακόμα η κάρτα είναι νέα και δεν μου ενφανίζει προβλίματα σαν αυτά.

Διάβασα πιο πανώ για ενα πρόγραμμα της ATI AGP HotFix δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά θα το συμπεράνω στην συνέχεια.

Η κάρτα έχει και καλά πράγματα. Επιτέλους μπορώ να πέζω games με DirectX 10 που στην προιγούμενη καρτα μου δεν μπορούσα.

Δεν είναι τίποτα τέλειο αλλά για AGP είναι σχετικά καλό. Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο 2008 και υπάρχουν PCI-E x16 κάρτες.

Γενικά είναι μια μέση λυση για μέσα παιχνίδια, μην περιμένετε να παίξετε Crysis με αφτήν την κάρτα αλλά κάπια παιχνίδια του 2006-2007 τα παίζει με σχετική άνεση.

Επίσης δεν ξέρω αν το over-clocking που έχει η κάρτα αλάζει κάτι.

Τέλος πάντον, απλά έγραψα και κάπια θετικά σχόλια για την κάρτα.

Τα λέμε στις επόμενες δοκιμές τις κάρτας ^^

Δημοσ.

Λοιπόν εδώ είμαι λοιπόν μετα από 35 λεπτά.

Εγκατέστησα το AGP HotFix (agp-hotfix_xp32_66267) τελευτέο update από ATI. Επίσης εγκατέστησα το DirectX 10 πάνω σε Windows XP. Και με τα Catalyst από το CD της κάρτας.

Αποτέλεσμα:

1) Τα προβλήματα τύπου "Καλώς Ορίσατε" διορθωθικαν.

2) Τα παιχνίδια τα τρέχω σε Full Details k Full Resolution (1024χ1048) με 17-22 FPS (Frames per Second).

3) Το CPU είναι λίγο ανεβασμένο. 80-99% την ώρα των παιχνιδιών.

4) Ώρες ώρες έχω κάπια πσιλοκολίματα στην επιφάνειας εργασίας. Τίποτα ανυσηχιτικο.

Αφτά για τώρα. Όσοι εχουν αφτήν την κάρτα συνιστώ να περάσετε και DirectX 10.

Πιστεύω ότι έπιασα τις καλήτερες δυνατές επιδώσεις.

Μπορείτε να παίζετε παιχνίδια με αναλύσεις 1027χ768 και Medium-Details.

Στο κάτω-κάτω AGP είναι ;) ^^

bb

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...