axaraktiristos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 AGP8 FX5700 καλύτερη από AH3650 SILENT ?? Έχω ένα σχετικά παλαιό PC P4 3GHz με 2 Gb μνήμη , mobo asus P4P800 . Σε αυτό με την αγορά του είχα εγκαταστήσει κάρτα γραφικών asus με το fx5700 η οποία απέδιδε το προβλεπόμενο για την δύναμη της …. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η asus AH3650 SILENT την οποία αγόρασα από το eshop ( σε όχι ανοιγμένη συσκευασία , το έλεγξα στην αγορά ) για να δώσω μια πνοή ανανέωσης στο σύστημα μου… αλλά.. Παρότι έκανα καθαρή εγκατάσταση στα win xp pro sp3 , έχω εγκαταστήσει το framework και μετά τους drivers (συμφώνα με τις οδηγίες στο site της ati ) το σύστημα δεν δουλεύει καλά… έχει χειρότερη απόδοση από την παλαιή fx5700 με σπασίματα στην κίνηση όταν παίζω το far cry η το ΗΜΜ 5 . Οι μόνοι drivers που έχω βρει είναι από το site της asus (τους ίδιους είχε μέσα στο cd η κάρτα γραφικών ) . Είναι θέμα drivers ??? (τουλάχιστον να έχω την ελπίδα ότι θα φτιαχτούν μελλοντικά…. ) Είναι μούφα η κάρτα ??? Τις πταιει ???? ( ιδού η απορία !!! )
Venisk Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δεν πρέπει να εγκατέστησες τους drivers της κάρτας σου σωστά.. Ένα άλλο θέμα βέβαια είναι κ η θερμοκρασία..αφού είναι silent..καλό θα ήταν να το κοιτάξεις..
axaraktiristos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Τα προβλήματα εμφανίζονται από το ξεκίνημα …. Άρα λογικά δεν έχει προλάβει να ανεβάσει θερμοκρασία
axaraktiristos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Έχω βάλει την διαχείριση εργασιών να είναι ενεργή με χαμηλή ανανέωση και βλέπω την χρήση της CPU αρκετά ανεβασμένη την ώρα που παίζω τα παιχνίδια ( ~ 90% ) . Είναι bottleneck ??? η μπορεί όντως να μην έχουν εγκατασταθεί σωστά οι drivers και να τραβάει πολύ από την CPU ??. Τα παιχνίδια τα παίζω με low quality Όταν δεν τρέχω παιχνίδια η Cpu είναι ξεκούραστη
axaraktiristos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Αλλά από την άλλη δεν μπορεί να είναι bottleneck….. τα ίδια παιχνίδια έπαιζα και πριν , και όταν είδα ότι δεν παίζει καλά η κάρτα κατέβασα πάλι τις αναλύσεις στο low …όπως ήταν με την παλαιή κάρτα …… ( καλά λέει κάποιος φίλος εδώ στο forum ότι το pc είναι σαν την γυναίκα …. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει την επόμενη στιγμή )
outlaw star Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 δεν υπάρχει περίπτωση η fx 5700 να είναι καλύτερη...βγάλε τελείως ati drivers and catalyst control center και ξαναπέρνα τους..τι τροφοδοτικό έχεις και με πόσες συσκευές πάνω????επίσης δε ξέρω μήπως υπάρχουν θέματα επιδόσεων με το service pack 3 εάν κάποιος άλλος ξέρει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει
axaraktiristos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Έχω ήδη απεγκαταστήσει και ξαναεγκαταστήσει τους drivers. Τροφοδοτικό 550 W δεν θυμάμαι μάρκα … Συσκευές επάνω : σκληρός 500 g , κάποιες φορές και δεύτερος σκληρός , dvd rw , κάρτα TV …… αλλά όλα αυτά υπήρχαν και πρώτα . Το μόνο καινούργιο εξάρτημα είναι η asus AH 3650
Venisk Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Κατέβασε το gpu-z και δες τι θερμοκρασία έχει η κάρτα σου..πολύ πιθανών να μην ψύχεται καλά..θέλει καλή κυκλοφορία του αέρα η παθητική ψύξη..
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 HWMonitor καλύτερα για να δει θερμοκρασίες... Το gpu-z λέει οτι να ναι ώρες ώρες...
axaraktiristos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Σε ευχαριστώ φίλε μου . Κατέβασα το πρόγραμμα που μου λες , θα το εγκαταστήσω το μεσημέρι που θα πάω σπίτι και θα σου γράψω το αποτέλεσμα .
axaraktiristos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Το hwmonitor μου δείχνει θερμοκρασίες για Cpu 54 βαθμούς max και σε gpu 77 βαθμούς μετά από μισή ώρα παιχνίδι. . Λέτε να φταίει αυτό ?? Θα βάλω ανεμιστήρα για ψύξη και θα σας πω αν διορθώθηκε
EddieObscurant Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Οχι δεν είναι θεμα θερμοκρασιών. Βάλε αυτούς που έχει η ati στο site της και βάλε μετά και το agp hotfix που έχει, αν δεν λυθεί το πρόβλημα, δοκίμασε την κάρτα σε άλλο pc αν γίνεται αλλιώς περίμενε τους καινουριους drivers σε 2 βδομάδες.
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Να σου πω, άνοιξες το hwmonitor αμέσως μετά το παιχνίδι; Γιατί 77C σε gpu λίγοι μου φαίνονται για τώρα το καλοκαίρι...
Sadamiraq Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Φιλε απεγκατεστησε drivers και πανε στο ΕΠΙΣΗΜΟ site της ΑΤΙ και κατεβασε τους τελευταιους drivers και περασε τους και πες μας.
axaraktiristos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Έχω ήδη δοκιμάσει με τους drivers από το site της ati αλλά δεν έγινε τίποτα… Είχα αφήσει ανοιχτό το hwmonitor και κατέγραφε θερμοκρασίες την ώρα που έπαιζα το παιχνίδι για να έχουμε εικόνα για την max θερμοκρασία. Το agp hotfix δεν το έχω περάσει …. Που υπάρχει αυτό ? Θα ψάξω να το βρω να το εγκαταστήσω και θα σας πω Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.