Προς το περιεχόμενο

Ubuntu στο pc του κάθε άσχετου και ξενοιάσατε!

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
παιδια μολις τωρα κατεβαζω ubuntu 8.04 για desktop.

ειναι καλα ή οχι?

Καλά είναι.

Γνώμη μου είναι να κατεβάσεις και το Kubuntu.

Να τα δεις και τα δύο (βάζωντας το cd στο pc και κάνωντας restart, δε χρειάζεται install για να τα δεις) και να αποφασίσεις πιο γραφικό περιβάλλον προτιμάς. Μετά βάλε αυτό που σου αρέσει.

Το Ubuntu είναι σε GNOME γραφικό περιβάλλον και το Kubuntu είναι σε KDE.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι φίλε μου. Αν έχεις το live cd θα ξεκινήσει μια εικονική έκδοση του λειτουργικού. Πρέπει να κάνεις κλικ στο εικονίδιο της εγκατάστασης. Θες να κάνεις κάποια προετοιμασία - δλδ partition ext3, swap partition κλπ. Γενικά βρες κάποιον οδηγό εγκατάστασης για να το κάνεις - φαντάζομαι εδώ στο φόρουμ θα υπάρχουν και μπορείς πάντα να τσεκάρεις και http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Hardy αφού τα εγκαταστήσεις για περαιτέρω πληροφορίες. Αν θες να τα έχεις dual boot με windows πρέπει να τα έχεις και στον ίδιο σκληρό. Κάνε και κανά back up το δίσκο που θα πειράξεις καλού κακού.

Κάψε 2 cd, δες πιο σου αρέσει, κι όταν αποφασίσεις ποιο θες να βάλεις εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε.

ΜΗΝ εγκαταστήσεις τίποτα πρωτού ρωτήσεις/διαβάσεις.

Θα μπορείς να κάνεις τα πάντα αν στήσεις ssh server.

Ανοίγεις τερματικό απομακρυσμένα απο linux αλλά και απο windows μέσω putty και μπορείς να κάνεις τα πάντα εκτός απο γραφικό...

Σε windows δεν υπάρχει ssh φυσικά και ο ποιο εύκολος τρόπος είναι remote desktop, το οποίο αν και σου δίνει πρόσβαση και σε γραφικό δεν συστήνεται σε τέτοιες χαμηλές ταχύτητες όπως της adsl.

"Remote desktop" υπάρχει και σε linux φυσικά...

SSH server σε windows φυσικα και υπαρχει.

Μια επιλογη ειναι ο winsshd ο οποιος ειναι με πληρωμη, αλλα υπαρχει και ο freesshd που δουλευει μια χαρα, ειναι εντελως δωρεαν και πανευκολος στο στησιμο

Πάντος η αλήθεια είναι οτι το προβλημα με τα linux δεν είναι η ιδια η χρήση του linux, αλλά η πρώτερη εμπειρία των windows. Μου πήρε 4 μήνες να αποτάξω απο επάνω μου το use των windows και να μπορω να σκεφτομαι σε ubuntu mode. Οκ, κανένας δεν λεει οτι είναι ευκολα να αλλαξεις τροπους να κανεις την δουλεια σου, αλλα αν θελεις πραγματικα να κανεις την δουλεια σου τοτε linux παίδες. Ενταξει μου λείπει το Photoshop και το 3d studio max, αλλα όλα μαθενονται και συνηθήζονται.

Με τα linux μπορεις να κανεις τα πάντα, για όλα τα υπολοιπα υπαρχουν τα windows.\

Aυτά....

Επειδή δεν είμαστε από αυτούς που έχουν κέρδος από την κόντρα των λειτουργικών συστημάτων, προσωπικά ακολουθώ μια ουδέτερη τακτική. Μου αρέσουν και τα Windows και τα Linux. Ειδικά το Ubuntu 7.10 και το 8.04 που έχω εγκαταστήσει τώρα το θεωρώ πολύ πρακτικό και ελαφρύ. Τα Windows έχουν, ίσως, το πλεονέκτημα της ευρύτερης διάδοσης και για αυτό οι περισσότεροι τα θεωρούν δεδομένα.

για σας παιδες.

εγω εχω αρκετα χρονια τα Windows,δοκιμασα και τα Linux Ubuntu 8.04 πρωτη φορα και τα βλεπω μια χαρα αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να βαλω πχ. τους drivers της ασυρματης καρτας δυκτιου (laptop/broadcom drivers)

βρηκα κατι drivers αλλα δεν ειναι οπως των windows που κανεις ενα install και ολα καλα..δεν καταφερα με τπτ να βρω πως θα τους περασω.ηταν ενα αρχειο που το ανοιξα και ειχε ενα καρο γραμματα μεσα!εψαξα στο google αλλα δεν ξερω καλα αγγλικα και δεν εβγαλα ακρη....

για σας παιδες.

εγω εχω αρκετα χρονια τα Windows,δοκιμασα και τα Linux Ubuntu 8.04 πρωτη φορα και τα βλεπω μια χαρα αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να βαλω πχ. τους drivers της ασυρματης καρτας δυκτιου (laptop/broadcom drivers)

βρηκα κατι drivers αλλα δεν ειναι οπως των windows που κανεις ενα install και ολα καλα..δεν καταφερα με τπτ να βρω πως θα τους περασω.ηταν ενα αρχειο που το ανοιξα και ειχε ενα καρο γραμματα μεσα!εψαξα στο google αλλα δεν ξερω καλα αγγλικα και δεν εβγαλα ακρη....

Άνοιξε Console και γράψε sudo apt-get install b43-fwcutter

Μετά πες μας αν δούλεψε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...