joker99 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 παιδες καλησπερα. πιος θα μου πει βημα-βημα το πως θα εχω dual-boot XP και UBUNTU?? αν θελει κ απο msn ας στηλει να τον κανω add να μου πει 2 λογια γιατι δοκιμασα να τα βαλω και εγινε μ....α Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Φίλε, να σε ρωτήσω... Άμα τους βάλω στο σπίτι linux, θα μπορούν όποτε θέλουν να μου δίνουν πρόσβαση στο desktop και να τους κάνω ότι αλλαγές θέλω? Αυτό δε γίνεται και με windows? Θα μπορείς να κάνεις τα πάντα αν στήσεις ssh server. Ανοίγεις τερματικό απομακρυσμένα απο linux αλλά και απο windows μέσω putty και μπορείς να κάνεις τα πάντα εκτός απο γραφικό... Σε windows δεν υπάρχει ssh φυσικά και ο ποιο εύκολος τρόπος είναι remote desktop, το οποίο αν και σου δίνει πρόσβαση και σε γραφικό δεν συστήνεται σε τέτοιες χαμηλές ταχύτητες όπως της adsl. "Remote desktop" υπάρχει και σε linux φυσικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simosx Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Θα μπορείς να κάνεις τα πάντα αν στήσεις ssh server.Ανοίγεις τερματικό απομακρυσμένα απο linux αλλά και απο windows μέσω putty και μπορείς να κάνεις τα πάντα εκτός απο γραφικό... Σε windows δεν υπάρχει ssh φυσικά και ο ποιο εύκολος τρόπος είναι remote desktop, το οποίο αν και σου δίνει πρόσβαση και σε γραφικό δεν συστήνεται σε τέτοιες χαμηλές ταχύτητες όπως της adsl. "Remote desktop" υπάρχει και σε linux φυσικά... Μπορείς να ενεργοποιήσεις το Σύστημα/Προτιμήσεις/Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας οπότε να δέχεται διαχείριση από μακριά. Φυσικά λόγω firewall στο router δε θα είναι προσβάσιμο, εκτός και αν ενεργοποιήσεις το λεγόμενο portforwarding. Ωστόσο, το πιο καλό είναι να ενεργοποιήσεις μόνο το SSH με port forwarding, και όταν κάνεις τη σύνδεση με SSH, να κάνεις port forwarding μέσω του πρωτοκόλλου αυτού. Περιληπτικά, χρειάζεσαι α. dyndns ρύθμιση στο router β. port forwarding για SSH στο μηχάνημα που χρειάζεσαι γ. SSH server στο μηχάνημα αυτό δ. σύνδεση με ssh, με port forwarding μέσω του καναλιού SSH, στις κατάλληλες θύρες για την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας (είναι ουσιαστικά VNC) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charis.a Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μου έτυχε κάτι, θυμήθηκα το thread και ήρθα να γράψω. Μιλούσα στο MSN με μια φίλη και ήθελε να της στείλω κάτι φυλλάδια. Τα φυλλάδια ήταν σε .pdf και ήταν πολλά. Τα έκανα όλα ένα .rar και το έστειλα. -Τί είναι αυτό, μου λέει? -Δεν έχεις winrar?, της λέω. -Τί είναι αυτό? Τελοσπάντων, της στέλνω ένα ένα τα .pdf Αφού της έστειλα 2-3 μου λέει... -Πώς ανοίγουν? Αν είχε linux θα μπορούσε και να κάνει unrar και να διαβάσει τα .pdf χωρίς να κάνει τίποτα. Φυσικά, άμα δεν ξέρει το winrar και το acrobat reader, θα μπορούσε να χειριστεί linux? Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Φυσικά, άμα δεν ξέρει το winrar και το acrobat reader, θα μπορούσε να χειριστεί linux?Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Και όμως... Θα μπορούσα να σου αναφέρω ΔΕΚΑΔΕΣ κρίσιμες διαδικασίες που γίνονται πολύ πιο απλά στο Ubuntu σε σχέση με Win. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Φυσικά θα μπορούσε να χειριστεί το Linux για τέτοια πράγματα, αρκεί κάποιος που ξέρει να τις έδειχνε τα 5 βασικά πράγματα που ξέρει και στα windows. Αυτός ο κάποιος θα έπρεπε να της το έχει εγκαταστήσει κι όλας, αυτό και τις 10 συγκεκριμένες εφαρμογές που χρειάζεται και να τη βοηθάει κάθε φορά που θα ήθελε να κάνει κάτι καινούριο ή να επιλέξει νέο hardware, ακριβώς όπως και στα Windows. Με τη διαφορά ότι, αντίθετα από ότι στα Windows, αυτός ο κάποιος δε θα δεινοπαθούσε τακτικά με αρρώστιες και προβλήματα (spyware, ιοί, απρόβλεπτη συμπεριφορά κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Unicron Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι το εξής. Έστω ότι κατεβάζεις αρχεία από linux. Στα linux δεν παίζει να υπάρξει πρόβλημα αν τα αρχεία έχουν ιό. Αν όμως τρέξουν σε Windows μπορεί να μολυνθεί ο υπολογιστής από ιούς οι οποίοι ήταν αδρανείς στα linux. Άρα η πετάμε τα Windows η βάζουμε antivirus στα linux η πέρνουμε στην τελική το ρίσκο. Και σίγουρα τα ubuntu (και δει τα linux) δεν είναι πανάκεια - έχουν και μειονεκτήματα. Θες καμία βδομάδα να τα στρώσεις για να δουλέψουν κάμερες κάρτες ήχου κλπ κλπ. Το καλό είναι πάντως ότι πλέον υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και αναπτύσονται ταχύτατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 αν ειναι να βαλω antivirus στο linux , παιδια δεν ξερω θα αλλάξω λειτουργικό, και το κακό ειναι οτι δεν ξερω τι να βαλω. Αν αρχισουν στο linux οι ιδιες ιστοριες οπως στα windows, καταστραφηκαμε Αν θελουν να προστατευονται οι χρηστες windows εχουν 2 λύσεις. ή να βαλουν antivirus ή να βαλουν linux. Δεν θα φορτωνω εγω το συστημα μου με antivirus για να προστατευεται ο άλλος. Ας λάβει ο καθενας τα μετρα του. Και δεν θα φταιω εγω αν παρει τον virus τον οποιο θα κολλαγε ετσι κι αλλιως Και για την φιλικοτητα προς τον χρηστη θα σας πω οτι ολη μου η οικογενεια ειναι με linux , η κορη μου και η κοπελια μου που και οι δυο ειναι οχι μονο ασχετες και ανιδεες, αλλα και αδιαφορες. Κανουν συγκεκριμενα πραγματα , τα απλα ξερετε. Εχω ησυχασει, παιδια πιστεψτε με πολυ σπανια να με φωναξουν για support και 2/3 είναι παιδιαστικο προβλημα και μαλιστα τις εκραξα : «Μπροστα σου ειναι δεν το βλέπεις; πάτα το» και κατι τετοια. Οσον αφορα το συστημα το μονο που κανουν μονες τους ειναι να πατανε στο εικονιδιο που λεει οτι εχουν ερθει νεες ενημερωσεις . Και ολα μια χαρα γι αυτο linux και παλι linux και εχει απόλυτο δικιο ο gdp77 , στον ασχετο linux πρεπει να βαζεις α! και το άλλο. επειδη οι κοπελες δεν ειναι περιεργες να σκαλιζουν τα 3D κλπ , το συστημα ειναι οτι πιο σταθερο υπαρχει στον κοσμο αυτη τη στιγμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simosx Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Πρόσφατα έβαλα ένα antivirus στο Linux. Ήταν απαραίτητο διότι μια σειρά από εξωτερικούς δίσκους/φλασάκια από φίλους παρουσίαζαν παράξενη συμπεριφορά. Τελικά βρέθηκαν εύκολα αρκετοί ιοί, και με ασφάλεια από μόλυνση. Το Linux, εκτός από κατεβαστήρι, κτλ, μπορεί να γίνει και κέντρο απολύμανσης εξωτερικών δίσκων/φλας/κτλ. Πριν το ξεχάσω. Αν έχετε ένα φλασάκι που από Windows δεν αναγνωρίζει το σύστημα αρχείων (συχνά λόγω διάλυσης του συστήματος αρχείων), και δεν επιτρέπει ούτε τη μορφοποίηση, μπορείτε να το κάνετε και αυτό από Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Unicron Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Αυτό που λέω πιάνει και την περίπτωση που έχεις dual boot. Εγώ προσωπικά έχω dual boot xp - ubuntu και δεν έχω καμία επιπλέον προστασία στα ubuntu. Όμως τονίζω ότι μπορέι κάποια στιγμή να σου κάνει ζημιά στα windows. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θεώρω τα linux μούφα ή κάτι άλλο - απλά καλό είναι το παιδί που έκανε το post να το γνωρίζει και αυτό. Ε τώρα αυτό που λες με τις κοπέλες είσαι λίγο υπερβολικός dimitrisg. Όλοι το ίδιο περίεργοι είμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Aυτό που λές στην περίπτωση του dual boot απλά δεν γίνετε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Για να μολυνθεί το win partition από Ubuntu, μόνο την περίπτωση να κατεβάσεις καραμπινάτο trojan και να το αντιγράψεις στο win partition και να το εκτελέσεις στα win. Ε τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Μπορείς κάλλιστα να πάρεις και ένα σφυρί και να κοπανάς το laptop με αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Unicron Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Αν έχεις partition για δεδομένα - downloads (σκέτο) και τα βάζεις όλα εκεί - δεν είναι κατ ανάγκη να είναι εκεί που έχεις τα win - φτάνει να το βλέπουν. Πες μου τώρα πόσοι πχ κατεβάζουν torrents χωρίς να δίνουν σημασία σε posts τύπου - μην κατεβάζετε έχει ιο κλπ. Οι έμπειροι χρήστες δεν την πατάνε εύκολα. Εγώ μιλάω για τους άπειρους χρήστες - έχω δει αρκετές καφρίλες ως τώρα... και φυσικά εκεί μιλάς για σφυρί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Για να μολυνθεί το win partition από Ubuntu, μόνο την περίπτωση να κατεβάσεις καραμπινάτο trojan και να το αντιγράψεις στο win partition και να το εκτελέσεις στα win. Ε τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Μπορείς κάλλιστα να πάρεις και ένα σφυρί και να κοπανάς το laptop με αυτό. Μα ξεκινώντας linux, το win partition είναι unmounted, έτσι δεν είναι; Οπότε πού είναι το πρόβλημα; Το βλέπουν οι ιοί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Όχι βέβαια. Εγώ λέω να το κάνεις μόνος σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.