oldnew Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Για.Στο προηγουμενο (και πολυ παλαιο) υπολογιστη, στις εξοδους πισω, υπηρχε και ενα βισμα (περιπου σαν αυτο που εχει η αναλογικη εξοδος της καρτας γραφικων αλλα λιγο μεγαλυτερο ) που εβαζα ενα gamepad που ειχα. Σε ενα νεο Pc που εστησα τωρα, δεν βλεπω η μητρικη να εχει τετοια εισοδο.. Τι κανω? υπαρχει καμια λυση να το συνδεσω? Ισως καποιο καλωδικο/μετατροπεας απο usb σε τετοιο? Πως λεγεται αυτο το καλωδιο? (αν υπαρχει) . Thanks ,
acomaedo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Για.Στο προηγουμενο (και πολυ παλαιο) υπολογιστη, στις εξοδους πισω, υπηρχε και ενα βισμα (περιπου σαν αυτο που εχει η αναλογικη εξοδος της καρτας γραφικων αλλα λιγο μεγαλυτερο ) που εβαζα ενα gamepad που ειχα. Σε ενα νεο Pc που εστησα τωρα, δεν βλεπω η μητρικη να εχει τετοια εισοδο..Τι κανω? υπαρχει καμια λυση να το συνδεσω? Ισως καποιο καλωδικο/μετατροπεας απο usb σε τετοιο? Πως λεγεται αυτο το καλωδιο? (αν υπαρχει) . Thanks , Μάλλον εννοείς το gameport, παλιά ήταν ενσωματωμένο στην κάρτα ήχου, αν η νέα μητρική δεν έχει τέτοια έξοδο καλύτερα πάρε καινούργιο gamepad παρά μετατροπέα.
oldnew Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Επειδη αυτο το gamepad το εχω εδω και 20!!! χρονια, και το χρησιμοποιουσα σε ενα amstrad cpc6128 (για την ακριβια μοχλος ειναι σαν αυτους που παιζαμε καποτε στα ηλεκτρονικαδικα) και ειναι και μεταλικο, δεν χαλαει ποτε, θα ηθελα να μπορω να το χρησιμοποιησω. Βεβαιως οταν εμπαινε καποτε στον amstrad ειχε αλλο βισμα. Tα εχω τροποποιησει ολα εδω και χρονια για να δουλευει μια χαρα σε σημερινο pc.Πως βαζω εισοδο gameport για να το συνδεσω τωρα?.. Και εχεις δικο αυτη την εισοδο που ειχαν οι καρτες ειχου ενοουσα.
parisb Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Επειδη αυτο το gamepad το εχω εδω και 20!!! χρονια, και το χρησιμοποιουσα σε ενα amstrad cpc6128 (για την ακριβια μοχλος ειναι σαν αυτους που παιζαμε καποτε στα ηλεκτρονικαδικα) και ειναι και μεταλικο, δεν χαλαει ποτε, θα ηθελα να μπορω να το χρησιμοποιησω. Βεβαιως οταν εμπαινε καποτε στον amstrad ειχε αλλο βισμα. Tα εχω τροποποιησει ολα εδω και χρονια για να δουλευει μια χαρα σε σημερινο pc.Πως βαζω εισοδο gameport για να το συνδεσω τωρα?.. Και εχεις δικο αυτη την εισοδο που ειχαν οι καρτες ειχου ενοουσα. midi ονομαζεται η θυρα αυτη ή DA-15. Υπαρχουν μετατροπεις αλλα ειναι ακριβουτσικοι (της ταξης των 20-30 ευρω) απο οσο εχω δει. Αν ξερει καποιος που υπαρχουν ας ποσταρει.
peponis13 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Νομιζω πως αυτο ειναι η λυση στο προβλημα σου: http://sewelldirect.com/USB-to-Gameport-Adapter-for-Joysticks-Controllers-and-Gamepads.asp Τωρα δεν ξερω αν εχεις προβλημα αγορας απο το εξωτερικο, και για αυτο αν βρω κατι απο ελλαδα θα σε ενημερωσω.
The_Judas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μάλλον αυτό είναι που ζητάς... αν και δεν είμαι σίγουρος γιατι δεν έχει φωτογραφία: http://www.cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=4&cid=166&mid=2&pid=6961
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μπορεις να βρεις και μια παλια Soundblaster με ελαχιστα χρηματα και να κανεις τη δουλειά σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.