Προς το περιεχόμενο

Γινεται να ενεργοποιησω το speedsteping μαζι με Overclocking?

oldnew

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κανω overclock σε ενα q6600. Toν εχω σε 9χ370=3330 και θελω να το αφησω εκει για την ωρα μιας και δεν εχω καλο cooler και ανεβαζει θερμοκρασιες.

Το προβλημα.. Για να τον παω εκει. απενεργοποιω C1E και speedstepping γιατι διφορετικα, παροτι εχω manual πολλαπλασιαστη 9, οταν κανω overclock τον βλεπει σαν 6χ370=2220 mhz. Υπαρχει καμια λυση? Θελω να δουλευει κανονικα το speedstep ωστε οταν δεν κανω καποια βαρια εργασια να δουλευει σε 6χ370 mhz και οταν κανω κατι ποιο βαρυ, να πηγαινει σε 9x370=3330 mhz..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα τώρα αυτό δε γίνεται;

Τι εννοείς "για να τον πας εκεί απενεργοποιείς C1E και speedstepping γιατί διαφορετικά, παρότι έχεις manual πολλαπλασιαστή 9, όταν κάνεις overclock τον βλέπει σαν 6χ370=2220 mhz;

Δε μπουτάρει καν;

Μα τώρα αυτό δε γίνεται;

Τι εννοείς "για να τον πας εκεί απενεργοποιείς C1E και speedstepping γιατί διαφορετικά, παρότι έχεις manual πολλαπλασιαστή 9, όταν κάνεις overclock τον βλέπει σαν 6χ370=2220 mhz;

Δε μπουτάρει καν;

Αν ΔΕΝ απενεργοποιησω τα C1E και speedstepping και βαλω fsb=370, αντι να κανω overclocking, καταληγω να κανω underclocking. Τον βλεπει το pc σαν 6χ370=2220 mhz .Για καποιο λογο μου ριχνει αυτοματα τον πολ/στη στο 6. Ακομα και αν τρεξω καποια βαρια εφαρμογη, παλι σαν 6χ370=2220 mhz τον βλεπει και οχι ως 9χ370=3330 οπως θα ηθελα.

Αν απενεργοποιησω C1E και speedstepping και βαλω fsb=370, πετυχαινω το overclocking μια χαρα δηλ 9x370=3330 mhz. ΠΑΝΤΑ ομως, ακομα και οταν δεν τρεχω καμια εφαρμογη. Αυτο που θελω ειναι να δουλευει με speedstepping δηλαδη idle να τρεχει 6χ370=2220, και οταν τρεχω καποια βαρια εφαρμογη να παει αυτοματα σε 9χ370=3330.

Εγω εχω καταφερει να δουλευει ΜΟΝΙΜΑ σε 3330, κατι που δεν θελω.

Tελικα το προβλημα λυθηκε μονο μετα απο clear bios βραχυκυκλονοντας το jumper.. Τωρα πως και γιατι συνεβαινε το προηγουμενο ,ενας θεος ξερει.Τωρα το overclockαρα ξανα οπως πριν, με τις ιδιες ρυθμισεις και δουλευει και τι speedstep οπως ηθελα.

Απλα το αναφερω αν εχει κανεις παρομοια προβληματα .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...