Προς το περιεχόμενο

Ποιον απο τα 2 Τeraτα να παρω?

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως συμφωνώ με τον iced όσων αφορά το raid 0 σε αποθηκευτικό χώρο.

Να το κάνει με δυο μικρούς σκληρούς στους οποίους θα τρέχει το OS ναι,αλλά εδώ δεν βλέπω τον λόγο..

• Super Moderators
Δημοσ.
isspro Τώρα για μεγαλύτερη διαμεταγωγή διαλέγεις raid0 για μικρότερο latency και ασφάλεια διαλέγεις raid1

όταν λες latency τι εννοείς? seek/access times?

Δημοσ.

Καλα φιλαρακι λες οτι ναναι! Μονο και μονο που πιστευεις αυτο που λεει το benvhmark του δισκου δεν το κατεχεις

Εχω λειτουργησει δισκους και controllers που ακομα δεν τους εχεις δει καν δσε ιστοσελιδα γιαυτο αραξε και μιλα με το τι βλεπεις σε επιδοσεις εσυ και οχι τι σου λεει το καθε χαζοbenchoπρογραμμα..

Σιγα μην ειναι εκθετικη η αυξηση της διαμεταγωγης... Και δεν μου λες τι θα σου κανει η διαμεταγωγη?? Access θες το οποιο δεν γινεται με controllers παρα μονο με μοτερ, 10κ 15κ

Raid0 σε αποθηκευτικο χωρο, κατσε να παω να το γραψω στα ανεκδοτα στο μπλα μπλα

Νευριασα επειδη λες πραγματα που αν τα κανει ο αλλος χαθηκε. Να εχουμε μια συνεπεια των πραγματων που λεμε....

Δημοσ.

thresh ναι αυτό εννοω μπερδεύτηκα απο τη βιασύνη

iced Aν ήμουν λίγο απότομος σου ζητώ συγγνώμη απλώς διαβάζοντας αυτά που είπες πιο πριν το απαξίωσες τελείως το θέμα, εσύ δεν θεωρείς δλδ ότι τα παραείπες?

Τέσπα, τώρα για τις επιδόσεις σου είπα ότι δεν στηριχτηκα στο πρόγραμμα αλλά στο ότι το βλέπω σε καθημερινή χρήση απλώς στο έβαλα γιατι είπες ότι η αύξηση είναι ελάχιστη. Οσο για το που χρειαζεται η διαμεταγωγή μη μου πεις ότι δεν χρειαστηκε ποτε να μεταφέρεις πολλα γίγα απο ένα μέρος/παρτιτιον κλπ σε ένα άλλο είτε με τη μορφή hd ταινιας, είτε εγκαθιστώντας ένα παιχνιδι που χεις κατεβάσει είτε στην ανασυγκρότηση κλπ. Και η διαφορά εκεί δεν ειναι αμελητέα, αλλά είναι αρκετά λεπτά. To οτι το access time είναι σημαντικότερο και επιτυχάνεται κυρίως με περισσότερες στροφες είναι γνωστό, αλλά αφού δεν ενδιαφέρεται για raptor γιατί να μην κερδισει ό,τι κερδίσει απο το raid? (λέω κυρίως γιατί και με το raid 1 κερδίζεις λίγο σε access time)

"Raid0 σε αποθηκευτικο χωρο, κατσε να παω να το γραψω στα ανεκδοτα στο μπλα μπλα

Νευριασα επειδη λες πραγματα που αν τα κανει ο αλλος χαθηκε. Να εχουμε μια συνεπεια των πραγματων που λεμε...."

Αυτά τα 2 δεν τα κατάλαβα. Τι εννοεις? Γιατί αν τα κάνει χάθηκε? (πραγματικά δεν κατάλαβα, αν θες εξήγησέ το μου)

Υ.Γ. Τα "φιλαράκι", " δεν το κατέχεις", "άραξε" θεωρώ ότι ήσουν εκνευρισμένος και δεν τα λαμβάνω υπόψην

Δημοσ.

Η μεταφορα μεγαλων αρχειων δεν ειναι καθολου συχνη για το μεγαλυτερο ποσοστο. Οποτε με βαση την πολυπλοκοτητα και μονο δεν αξιζει να το κανεις.... Αν ειναι πολυ συχνη θα βοηθησει... Τωρα οσο το για το striping σε αποθηκευτικο χωρο που θελουμε ασφαλεια μια στραβη να γινει με τον ενα εχασες τα παντα... Η καλυτερη δουλεια ειναι να παρεις ενα μεγαλο δισκο εξωτερικο-εσωτερικο που να κρατας αντιγραφο.

Δημοσ.

Δεν λέει πουθενα ότι τον θελει για αποθήκη. Αν όντως τον θέλει για backup/αποθηκη συμφωνώ. Διαφωνω όμως για την πολυπλοκότητα που λες. Δημιουργείς στην αρχη μέσω bios ενα array και μετά δεν ξανασχολήσε μαζί του και συμπεριφέρεται ως κανονικός δισκος. Δεν βλέπω που είναι η πολυπλοκότητα. Με τη στραβή που λές, αν εννοείς να κάνει λάθος ο controller στο raid, διαφωνώ μαζί σου, καθώς δεν κάνει, αν εννοείς φυσικό προβλημα δίσκου συμφωνω αλλά αμα είναι να σου τύχει θα γίνει είτε έχεις έναν είτε 5 ,φυσικά βέβαια οι πιθανότητες αυξάνονται, γι'αυτό πάντα παίρνουμε backup.

Δημοσ.

Πάρε τον Seagate αν και ο Samsung είναι πιο αθόρυβος. Έχω 1 Samsung πιο μικρής χωρητικότητας (πολύ ευχαριστημένος είμαι δε λέω) εδώ και 4 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι στο S.M.A.R.T. αναφέρει ότι η απόδοση του είναι στο 67% και αυτό έγινε τον δεύτερο χρόνο. Φυσικά ο δίσκος δουλεύει μια χαρά και είναι ο πιο αθόρυβος δίσκος EVER. Βασικά προτείνω σε όλους Seagate και η τύχη το φερε (προσφορές καταστημάτων) να έχω απ' όλα (Hitachi 250Gb, Maxtor 80Gb, Samsung 160Gb, Western Digital 320Gb) πλην Seagate. Kαι κάτι ακόμη, οι Seagate συνήθως δίνουν 5 χρόνια εγγύηση ενώ οι άλλοι 1 και 3 (συνήθως λέω έτσι?)

Δημοσ.

παιδια για αποθηκευτικο χωρο τον θελω το σκληρο. εχω μπερδευτει με ολα αυτα που λετε

• Super Moderators
Δημοσ.
thresh ναι αυτό εννοω μπερδεύτηκα απο τη βιασύνη

τόσα χρόνια πάντως πρώτη φορά το ακούω αυτό...(ότι βελτιώνονται τα access/seek times με raid)

Δημοσ.

[offtopic]

Υπο προϋποθέσεις υπάρχει μια πιθανότητα να συμβεί αυτό κατά την ανάγνωση. :)

[...]the read performance can go up roughly as a linear multiple of the number of copies. That is, a RAID 1 array of two drives can be reading in two different places at the same time, though not all implementations of RAID 1 do this. To maximize performance benefits of RAID 1, independent disk controllers are recommended, one for each disk. Some refer to this practice as splitting or duplexing. When reading, both disks can be accessed independently and requested sectors can be split evenly between the disks. For the usual mirror of two disks, this would, in theory, double the transfer rate when reading. The apparent access time of the array would be half that of a single drive.[...]

source

[/offtopic]

Πρόταση μου είναι ο Samsung. Για το συγκεκριμένο έχω ακούσει καλά λόγια, χωρίς να έχω εμπειρία από πρώτο χέρι όμως. Για αποθήκη χωρίς πολλές απαιτήσεις ούτε εγώ προτίνω raid.

Δημοσ.
Isspro δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό, οπότε ψάξτο λίγο καλύτερα, απλά για τη νέα σειρά seagate με τα 32 mB buffer, έχω ακούσει πολλά παράπονα.

O ποιο αναξιοπιστος δισκος ever made.Μου εχει γινει αλλαγη 2 φορες πανω στο 8 μηνο αρχιζει και εμφανιζει bad sectors.Σημερα ο 3ης φορας αλλαγμενος 320 seagate εβγαλε 800+bad sectors...Ουτε καν περναει τα τεστ της εταιριας και εχασα και καποια αρχεια αλλα οχι σημαντικα.

Οποτε θα σε συμβουλευα να αγορασεις δισκο με πολυ μεγαλο mtbf ειναι προσωπικα ο μονος τροπος να επιλεξεις ενα δισκο με ποιοτικη κατασκευη.Δεν ειναι εντελως τυχαιο οι 8wd που εχω 4+χρονια να μην εχουν κανενα προβλημα εκτος απο τον raptor που μου τον αλλαξαν βεβαια....

Προσοχη με τετοιες χωριτικοτητες καλυτερα παρε 2χ 640 wd που ειναι και οτι ποιο γρηγορο υπαρχει (οι επιδοσεις του κυμαινονται πολυ κοντα στον 150 raptor)Ψυχροτατοι και αθορυβοι

Δημοσ.
οι επιδοσεις του κυμαινονται πολυ κοντα στον 150 raptor

Με τον ραπτορ συγκρινεται μονο ενας scsi... Μην ακουω τετοια... Οτι και να κανει ενας απλος αν δεν μπει μοτερ μεγαλυτερο μονο η διαμεταγωγη αυξανεται

Μην συγκρινουμε τα ασυγκριτα.

Δημοσ.

Τον Samsung επειδή έχει 3 platter αντί των 4 του Seagate.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πυκνότητα δεδομένων και λιγότερα κινούμερα μέρη. Άρα μεγαλύτερη ταχύτητα, αξιοπιστία και λιγότερο θόρυβο και θερμότητα.

Edit: Και ναι, οι επιδόσεις των Samsung F1 και του WD 640GB είναι πολύ κοντά στου Raptor.

Δημοσ.
o iced εννοεί για access/seek times προφανώς...

Πολυ σωστα, και το τονιζω γιατι απο εκει φαινονται οι επιδοσεις, τους περισσοτερους τους αφορα η αποκρισιμοτητα και οχι η διαμεταγωγη... Και εγω εχω στο λαπτοπ εναν καθετης εγγραφης 160G αλλα θα ηταν πολυ καλυτερα αν ειχα εναν 7200!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...