Προς το περιεχόμενο

Ποιον απο τα 2 Τeraτα να παρω?

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Isspro δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό, οπότε ψάξτο λίγο καλύτερα, απλά για τη νέα σειρά seagate με τα 32 mB buffer, έχω ακούσει πολλά παράπονα.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι εχει ακουσει ο Tzimmys, παντως το μεσημερι πηρα και δευτερο 500GB Seagate με 32MB cache, αφου οι εντυπωσεις απο τον πρωτο ηταν αψογες!

Δε μπορω να σου πω ομως ποιον να παρεις, γιατι δεν εχω ακουσει απολυτως τιποτα για τους Samsung...

Δημοσ.

εχω και τον εναν και τον αλλον σε 500gb και ειμαι πολυ ικανοποιημενος εως απολυτα. προς τι το κολλημα?

Δημοσ.
Αρα τους αγορασες και τους δυο.. Παιδια κανενα προβλημα δεν υπαρχει

Έχει τα μοντέλα των 500GB τώρα.

Γενικά από ό,τι θυμάμαι ο Samsung είναι ταχύτερος (και πιθανόν πιο ήσυχος/δροσερός).

link

αντίστοιχο υπάρχει και κάπου στο anandtech

Δημοσ.
Αρα τους αγορασες και τους δυο.. Παιδια κανενα προβλημα δεν υπαρχει

500αριδες εχω φιλε μου οπως ανεφερε και το παιδι πιο πανω.

εγω φίλε προτείνω να παρεισ 2 500GB σε raid 0 και εισαι τελειος.

λες? γιατι 2χ500? και σε raid 0 (δεν εχω ιδεα απο raid). μπορει καποιος να εξηγησει? :shifty:

Δημοσ.

Οχι βρε γιατι να κανει raid0, αν ειναι δυνατον. Να αυησει την πολυπλοκοτητα και να γινει καμια στραβη και να χασει 1Τ?

Φιλε στο raid0 γραφει παραλληλα... Πχ το 1ΜΒ grafei 512 ston ena kai 512 ston allo και ετσι αυξανεται λιγο η διαμεταγωγη... Αλλα αν γινει καμια μαλακια με τους απλους controllers που εχουν τα motherboard θα χασεις 1Τ...

Δημοσ.
Αλλα αν γινει καμια μαλακια με τους απλους controllers που εχουν τα motherboard θα χασεις 1Τ...

μπορεις να εξηγησεις καλυτερα αυτο που θελεις να πεις?

Δημοσ.

Ενα σφαλμα να γινει στον controller, εκει που θα κουμπωσουν και οι δυο δισκοι, δεν θα ειναι προσπελασιμοι οι δισκοι. Ειναι συχνα τα σφαλματα σε συστοιχιες τετοιου ειδους-φτηνες...

Γενικα ειναι χαζαμαρα να κανεις raid0 σε αποθηκευτικο χωρο...

Δημοσ.

Αν δεν την δημιουργησεις με "ειδικη" διαδικασια ειναι δυο ανεξαρτητοι σκληροι δισκοι, δεν εχει προβλημα φιλε μου... Απλα μην το κανεις σε καμια περιπτωση...

Μπορει καποιος να σου πει να κανεις raid1 στο οποιο αντιγραφο του ενος δισκου γινεται ενας αλλος αλλα και παλι υπαρχει περιπτωση να γινει στραβη... Οποτα αν θες ασφαλεια πας και αγοραζεις αλλο ενα και κρατας τα σημαντικα.... Νο raid εκτος και αν πληρωσεις πολλα χρηματα μια αξιολογη καρτα αλλα για απλη χρηση δεν λεει, καλυτερα να παρεις αργοτερα κανα ssd με αυτα τα χρηματα

Δημοσ.

iced αυτά που λές απλά δεν ισχύουν !!! Εχεις κάνει ποτέ raid, αμφιβάλλω.

1)Για τα προβλήματα που μπορεί να γίνουν με τους controllers δεν ισχύει. Οι μόνες μητρικές που είχαν πρόβλημα με controllers ήταν οι nvidia 680, 780 κλπ σε καταστάσεις ο/c και δεν είχε σχέση με raid αλλά συνέβαινε και σε απλούς δίσκους sata και λύθηκε με τα τελευταία bios, αν έχεις κάτι που να λέει το αντιθετο παρακαλώ ενημέρωσέ με.

2) Το ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει ένας δίσκος είναι αυτονόητο, ένας δίσκος να χαλάσει απο το raid 0 τα χάνεις όλα. πχ σε raid 0 με 3 δίσκους η πιθανότητα τριπλασιάζεται κ.ο.κ. δεν έχει να κάνει όμως με το raid όσο για την φυσική αποτυχία ενός δίσκου. Γι' αυτό όμως υπάρχει το backup. Ακόμα και ένα δίσκο να έχεις πρέπει να κρατάς backup γι'αύτά που σε ενδιαφέρουν οπότε δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά εδώ αφού έτσι κι αλλιώς backup πρεπει να παίρνεις, κι αν δεν το κάνεις κακό του κεφαλιού σου καθώς μιά φορά θα το χρειαστείς και θα χτυπάς το κεφάλι σου.

3) Οσο για τη μικρη αύξηση των επιδόσεων ούτε αυτό ισχύει, η διαμεταγωγή σχεδόν πολλαπλασιάζεται επι τους δίσκους που έχεις πχ σε μένα με 3 δίσκους που ο καθένας έχει γύρω στα 80mb/s ορίστε τα αποτελέσματα html>

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...