Xtapodi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Καλησπερα, πρόσφατα αγόρασα μνήμες 2 x 1GB PC3200 400MHZ 184pin DDR αλλά για κάποιο λόγο το pc μου δεν τις βλέπει. Πιο συγκεκριμένα. Έχω μητρική Asus A7N8X-E Deluxe και 2χ512MB DDR PC3200 400mhz οι οποίες μου δουλεύουν κανονικά εδω και 4 χρόνια. Η μητρική έχει 3 slots με maximum 1gb το καθένα, οπότε 3gb σύνολο Έχω δοκιμάσει όλους τους δυνατούς (αρκετούς έστω) συνδιασμούς με 1χ512mb και/ή 2χ1gb σε όλα τα slots. Όταν έχω τις 2χ1 και την 512 μαζί ο υπολογιστής ανοίγει αλλά βλέπει μόνο τα 512. Όταν έχω μονο τις 2χ1, μου βγάζει μόνο μια μαύρη οθόνη, χωρίς να κάνει εκείνο το εκνευριστικό μπιπ που κάνει όταν είναι προβληματικές οι μνήμες. Είδα στην περιγραφή των μνημων που αγόρασα ότι έχουν cas latency : 3. Χωρίς να έχω ιδέα τι είναι αυτό, στην απελπισία μου βρήκα στο bios κάτι με cas και το άλλαξα κι αυτό σε 3, αλλά τίποτα δεν άλλαξε Πλιζ βοηθήστε με να βγάλω μια άκρη Ευχαριστώ
gherudos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δοκίμασες να βάλεις σκέτες τις νέες μνήμες;Χωρίς να βάλεις κάποια παλιά.Απλά για να δεις αν θα τις δει.
Xtapodi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Ναι τις έβαλα και έγινε αυτό: Όταν έχω μονο τις 2χ1, μου βγάζει μόνο μια μαύρη οθόνη, χωρίς να κάνει εκείνο το εκνευριστικό μπιπ που κάνει όταν είναι προβληματικές οι μνήμες. Τις έβαλα και μαζί, αλλά και ξεχωριστά την κάθεμια μόνη της.
phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Κοίτα στις σελίδες 2-8, 2-9 του manual της μητρικής, λέει για τα memory configurations και για τους περιορισμούς σε σχέση με το πόσα τσιπ πρέπει να έχει το κάθε dimm... Δοκίμασε να βάλεις τις 2*1 στα μπλε slots. Αν δε δουλέψει, δοκίμασε όλους τους συνδυασμούς μέχρι να μπουτάρει. Αν δε βρεις τη λύση, μάλλον οι μνήμες δεν κάνουν για τη συγκεκριμένη μητρική λόγω κάποιου limitation του chipset.
phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Όπα, είπες έβαλες και ξεχωριστά την καθεμιά μόνη της; Και δεν έπαιξε; Δοκίμασες σε όλα τα slots;
washcloud Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 ...το ότι δηλαδή τις έχει επάνω, μαζί με την 512άρα και μπουτάρει (βλέποντας μόνο αυτή) , ενώ όταν έχει μόνο αυτές δεν κάνει κανένα beep, ΔΕΝ σας κάνει ΚΑΜΜΙΑ αίσθηση ; !
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Γι' αυτό του είπαμε να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, ώστε να σιγουρευτούμε πως "φταίνε" οι μνήμες...
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 ...ναι αλλά τις έχει επάνω, μαζί με την 512άρα και μπουτάρει (βλέποντας μόνο αυτή) , ενώ όταν έχει μόνο αυτές δεν κάνει κανένα beep Εγώ σηκώνω χέρια ψηλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.