doupiaki_ole Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Κααλησπερα σε ολους. Προσφατα ειχα μια απορια σχετικα με καταγραφη video απο dv καμερα στο pc μου. Στην αρχή εκανα την καταγραφη αναλογικα με το virtualDub. Μετα αγορασα ενα καλωδιο IEEE 1394. Καλυτερη εικονα (χωρις καθυστερηση) και καλυτερος συγχρονισμος ηχου. Εχω ομως ενα προβλημα. Ξεχασα να σας πω οτι τη συμπιεση την εκανα με το huffYUV 2.2. Οταν κανω capture η εικονα στις γρηγορες κινησεις κανει κατι γραμμες σαν να χαλαει (και χωρις να κανω capture, στο preview). Δεν μπορω να σας το εξηγησω. Οταν μπορεσω θα βαλω μια φωτογραφια για να καταλαβαιτε. Οποιος καταλαβε μπορει να μου πει τι ρυθμισεις να κανω για διορθωσω αυτη την ιστορια;;; Παιδευτικα αρκετα αλλα μπαλες. Η συσκευη για IEEE 1394 ειναι μια sound blaster audigy. Υ.Γ. Εκανα συμπιεση και με Divx αλλα τιποτα. Σας παρακαλω πειτε μου γιατι θα σπασω την καμερα μου και δεν το θελω. Ειναι πολυ σημαντικες αυτες οι αναμνησεις για μενα.
parsifal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Αυτό που παρατηρείς λέγεται interlacing και συμβαίνει σε όλες τις DV κάμερες (εκτός από κάποια «εξωτικά» μοντέλα που γράφουν άμεσα με progressive τρόπο). Για περισσότερα, δες εδώ: >http://www.doom9.org/index.html?/capture/postprocessing_avisynth.html - παράγραφος 7.2.4 http://www.doom9.org/index.html?/capture/postprocessing_vdub.html - παράγραφος 7.1.3 Μία απορία: Γιατί συμπιέζεις με το HuffYUV το DV-AVI που παίρνεις από την κάμερα; Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτό, το τελικό αποτέλεσμα είναι ίδιας ποιότητας με το DV-AVI και πολύ μεγαλύτερου μεγέθους...
doupiaki_ole Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Ρε φιλε θα με τρελανεις??? Ποσα χρονια, σορρυ, μαλλον ποσους αιωνες αχολεισαι με το αντκειμενο για να τα μαθεις ολα αυτα??? Εγω γιατι ειμαι τοσο μπουφος σε τετοια θεματα??? Ευχαριστω πολυ παντως!!!!
parsifal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Αν θέλεις κάποια διευκρίνιση ή δεν έχεις καλή γνώση της σχετικής αγγλικής ορολογίας, είμαι στη διάθεσή σου πάντως...
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Ρε φιλε θα με τρελανεις??? Ποσα χρονια, σορρυ, μαλλον ποσους αιωνες αχολεισαι με το αντκειμενο για να τα μαθεις ολα αυτα??? Εγω γιατι ειμαι τοσο μπουφος σε τετοια θεματα??? Ευχαριστω πολυ παντως!!!! Αν θέλεις κάποια διευκρίνιση ή δεν έχεις καλή γνώση της σχετικής αγγλικής ορολογίας, είμαι στη διάθεσή σου πάντως... ...σα να σου λέει "...ΚΑΙ γαύρο έχω." Ρισπέκτ, ρισπέκτ
doupiaki_ole Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Thanx παιδια. Εκανα την καταγραφη με το virtualDub και μετα ανοιξα το βιντεο παλι με το virtualdub και εβαλα φιλτρο deinter... κατι τετοιο και ολα κομπλε.
micos000 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Το πρόβλημά σου από την αρχή ήταν ότι δεν είχες επιλέξει σωστά το Field Order. Οι κάμερες που καταγράφουν σε κασέτα χρησιμοποιούν ένα σύστημα που λέγεται Interlacing. Αυτό είναι ένα κόλπο που το ενσωματώνουν όλες οι συσκευές εγγραφής βίντεο από την εποχή του VHS για να διπλασιάζουν την κατακόρυφη ανάλυση της εικόνας όταν αυτή αναπαράγεται σε τηλεόραση και για να είναι συμβατή με το μέσο αυτό. Στην ουσία πρώτα καταγράφει τις γραμμές με μονό αριθμό (1,3,5,7,9...575) και μετά τις ζυγές (2,4,6,8,10...576). Αυτό λειτουργεί καλά όταν είναι σωστά επιλεγμένη η σειρά με την οποία είναι περασμένα τα fields (έτσι λέγονται). Αν όμως δηλωθούν με την ανάποδη σειρά εμφανίζουν αυτό που είδες κι εσύ στο preview και στο τελικό αποτέλεσμα. Με το Deinterlacing που έκανες, υποβάθμισες την ποιότητα της εικόνας. Το φίλτρο αυτό μπλέκει τις μονές με τις ζυγές γραμμές και δημιουργεί μια νέα που είναι το ενδιάμεσο των άλλων δύο και ρίχνει την κατακόρυφη ανάλυση σε 288 γραμμές. Μετά την διπλασιάζει για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα των 576 γραμμών. Όλα αυτά είναι καθαρά εγκυκλοπαιδικά και τα λέω για να κατανοήσεις ότι αυτό που έπαθες δεν είναι πρόβλημα του βίντεο. Αν έψαχνες λίγο στις ρυθμίσεις σύλληψης (capture) θα έβρισκες το Filed Order. Απλά έπρεπε να το βάλεις ανάποδα απ΄ ότι ήταν (Field Order A->Field Order B ή Upper Field First->Lower Field First) και όλα θα ήταν τέλεια. Σόρυ αν σας ζάλισα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.