phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δεν έχει μέσα, πρέπει να της βάλεις εσύ... Αυτός που έχεις μου φαίνεται είναι ότι πρέπει. Για την εγκατάσταση μάλλον πρέπει να βγάλεις τη μητρική από το κουτί. Ίσως παιδευτείς λίγο την πρώτη φορά, αλλά δεν είναι και πυρηνική φυσική... Α! Πάρε και κανα σωληνάριο Arctic Silver 5. Είναι πολύ καλή θερμοαγώγιμη πάστα (ίσως η καλύτερη)
peponis13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Φιλε tzinos να σε ρωτησω κατι ασχετο ωραιο το armor+ ; γιατι σκεφτομαι να το αγορασω και εγω , πρεπει να εχει τρελη απλα και πολυ καλο airflow. Επεισης αν δεν σου κανει κοπο μπορεις να ανεβασεις και καμια φωτογραφια αφου εχεις τελειωσει την εγκατασταση; (θα το εκτιμουσα πολυ διοτι θελω να δω τους εσωτερικους χωρους του). Τελος θα πρεπει να σου πω οτι αν τελικα παρεις την thermaright και για να την εγκαταστησεις με το mother board tray εξω δε θα χωραει να μπει ξανα στη θεση του διοτι θα βρισκει στη μπαρα στηριξης του τροφοδοτικου.Το διαωασα σε ενα review αλλα δεν βρισκω το link (για να χωρεσει λιγισε τη μπαρα , απλη διαδικασια )
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 peponis13 μέχρι να ανεβάσει καμια φωτό ο tzinos δες εδώ:http://images.google.gr/images?hl=el&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=7vB&q=Thermaltake%20armor%2B&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 χωρους εχει αφθονους ειναι αληθεια και αρκετες ευκολιες. Αλλα φαντασου οτι ακομα και ετσι ταλαιπωριουμαι 2 μερες να το στησω, βεβαια φταει οτι εινα και το 1το που στηνω μονος απο την αρχη. Ισως με το που μαθεις τα κολπα του πυργου να γινετα ακομα ποιο ευκολο. Το σιγουρο ειναι οτι εχω χασει 2-3 κιλα σε ιδρωτα και εχω παρει και ενα ντεπον για τον πονοκεφαλο!! Αλλα μπορω να πω οτι τελειωσα. Το τελευταιο προβλημα που μου εσπασε τα νευρα ηταν με την xi-fi κατα καποιο περιεργο τροπο δεν βγαζει ηχο το φροντ πανελ. Μετα απο μερικες προσπαθειες το παρατησα και απλα δυνδεσα τα ηχεια στις πισω υποδοχες. Το αρμορ λοιπον, εχει τα εξης πολυ καλα στοιχεια, 1τον οι σκληροι ειναι πανευκολοι στην εγκατασαση, βγαζεις to tray, βαζεις ενα κλιπακι και το ξανασπρωχνεις μεσα, αυτο ειναι. Απλα πρεπει να προσεχεις μη χασεις/σπασεις τα κλιπακια. Νομιζω οτι μπορεις και να τους βιδωσεις παντως, απο οτι θυμαμαι και ελεγε σε ρεβιου. 2ρον το removable tray ειναι ολα τα λεφτα. Δεν θα μπορουσα να κανω δουλεια χωρις αυτο, ειδικα σαν πρωταρης στο στησιμο. 3τον εχω την εντυποση οτι εχει καλο airflow, ακουμπαο το κουτι και ειναι δροσερο, ο 25ρης κανει καλη δουλεια και φυσαει πανω στην καρτα γραφικων κυριως διοτι ειναι τοποθετημενος χαμηλα. Επισης εχει ενα που βαζει αερα κατω χαμηλα στην προσοψη. Αυτο επισης φυσαει και πανω στους σκληρους. Και ενας πισω που βγαζει. Επισης μπορει να παρει 2-3 ακομα. Η θερμοκρασια του κουτιου φαινετα καλη. Οι ανεμιστηρες ακουγονται αλλα δεν ειναι ενοχλητικοι, γι αυτα που εχει πανω θα ελεαγα ειναι μια χαρα και πολυ καλυτερα απο αλλα κουτια που ειχα. 3τον εχει αφθονους χωρους και καλουτσικο cable management. Εχει τρυπες για να περασεις τα καλωδια, αλλα το μονο προβλημα ειναι οτι χρειαζεσαι μεγαλα καλωδια, ορισμενα μου βγενουν οριακα. Παιζει ρολο και που εχει το μομβο καπειες υποδοχες, εμενα sata, ide kai case leds ειναι στον πατω και ζοριζει. Στα 5.25 σλοτς το συστημα ειναι απλο, ΑΛΛΑ αν γραπωσει καλα πρπει να τραβας το πλαστικο κλιπκι προς τα εξω και παραλληλα να σπρωχνεις για να βγαλεις την 5.25 συσκευη. Υπαρχει κινδυνος να σπασει το κλιπακι παλι, τα αρνητικα των πλαστικουρον. Για cd/dvd/ δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα αλλα για πανελς ζοριζει. Το πανελ της xifi μαγκωνε αρκετα και δεν εβγαινε ευκολα. Στα πλαινα εχει ενα μηχανισμο με κλιπακια και ενα ελατηριο που κρατανε τις πλαινες πορτες, σχετικα απλο και ευχρηστο, αλλα καμια φορα δυστροπο. Σαν να κραταει χαλαρα τις πορτες Στα pci σλοτς παλι εχουμε πλαστικα κλιπς. τα οποια δεν μπορω να πω οτι βολευουν. Ανοιγουν ευκολα αλλα δεν ξαναμπενουν ευκολα για να γραποσουν την καρτα. Θα την ψαξω και αν βγουν ολλα τελειως θα το γυρισω στις βιδες. Και τελος ενω ελεγα οτι θα βγαλω τα μπροστινα μαγουλα που εχει το αρμορ μου ψιλοαρεσουν. Αυτο που ειναι γελειο ειναι το πλαστικο βατραχοπεδιλο που εχει στο πανω μερος. Πραγματικα το βλεπεις και σου ερχεται να το φορεσεις και να πας για μακροβουτι. Ενταξει πλακα η θηκουλα για να φυλας πραγματα, αλλα τα usb/audio....slots ειναι ακαλυπτα και μπενουν σκονες. Εχει και ενα esata slot αλλα αυτοπου δεν ειχα σκεφτει ποτε ειναι οτι αυτο συνδεεται με ενα εσωτερικο sata της μητρικης, οποτε πας μειον ενα εκει! Γενικα δεν απογοητευει ουτε οτι εντυποσιαζει (περαν του μεγεθους). Ισως αν ηταν καμια 30ρια ευρω φτηνοτερο και εκοβε το βατραχοπεδιλο να ηταν ποιο ελκυστικο για φωτος δεν εχω καμια φωτογραφικη μηχ. Αλλα οποιο ρεβιου και να διαβασεις θα δεις φωτος με τους χωρους
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 τελικα με τις θερμοκρασιες ποιο να πιστεψω?? το speedfan δειχνει συνεχεια γυρω στους 57 βαθμους. Το hardaware monitor γυρο στους 62 (το ιδιο στις 1500 στροφες, το ιδιο και στις 2600!). Και το ρεαλ τεμπ δεχνει 48-52. Και το bios 45-48!! Ε΅χω χασει τον μπουσουλα. Ανοιγω και το aircondition οταν 60ριζει και πεφτει λιγο λοοοολ
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Όλοι λένε οτι το RealTemp δείχνει σωστές θερμοκρασίες. Εγώ δεν το πολυπιστεύω αν και με συμφέρει αλλά οκ...
tzinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 εβαλα το easy tune προγραμα που ηρθε με την μητρικη και εχει hardware monitoring. Ε λοιπον εκει δειχνει cpu 34 βαθμοι!!! Εχω χασει τον μποουσουλα. Εχω ενα που δειχνει 34, αλλο 49, αλλο 57 και αλλο 62 βαθμους!! Τελικα δεν ξερω αν χρειαζεται ψυχτρα η ευχελαιο λολ
phanispal Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Άλλο η θερμοκρασία της cpu και άλλο των πυρήνων. Εξάλλου σχεδόν όλοι οι Ε8*00 έχουν το γνωστό idle temp bug και σε idle δε δείχνουν σωστά. Τρέξε κανα stress program (orthos) και δες εκεί θερμοκρασίες.
tzinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2008 λοιπον ετρεξα το ορθος για κανα 15ρτο, ξερω οτι δεν ειναι πολυ, αλλα δεν ηθελα να το ζορισω με τις θερμοκρασιες που εχω. Το σταμτησα και μου λεει 0 λαθη στα 8 τεστ που προλαβε να κανει. Δουλευανε και τα 2 core sto full. Το speedfan πηγε μεχρι 73 βαθμους, το core temp 77 βαθμους και το real temp μεχρι 68. Απο οτι ειδα στα πεταχτα σε ενα φορουμ την διαφορα αυτη τον 10 βαθμουν την εχουν και αλλοι αναμεσα στα προγραματα και λενε οτι για 45νμ επεξεργαστες σαν τον 8400 το ποιο κοντινο στην πραγματικοτητα ειναι το real temp. Παντος με 50-53 βαθμους που εχω σε idle περιμενα να περασω τους 80 σε φουλ load. απο 53 σε 67 δεν ειναι μεγαλη διαφορα, αλλα βεβαια ειναι πολυ κακες θερμοκρασιες. Μαλλον δεν την γλυτωνο την ψυχτρα
tzinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ενα μικρο update για την κατασταση στην οποια βρισκομαι. Στο αρμορ+ στο κατω μερος εχει 2 θηκες για σκληρους διπλα στο κουτι με τις 5 θηκες γαι σκληρους. Αυτοι οι 2 μπορουν να βγουν και να μπουν ανεμιστηρες, 12 ριδες η 14ριδες. Σε 1τη φαση εβαλα τον 12ρη coolermaster που ειπα οτι εχω. Αυτος πρεπει να βαζει αερα μεσα στο κουτι. Η μαλακια ειναι οτι ειναι τοσο χαμηλες οι στροφες στους σιγανους ανεμιστηρες που δεν πολυ καταλαβενεις αν βαζει η βγαζει. Υπαρχει κανας κανονας στους ανεμιστηρες να καταλαβενεις πως πρεπει να τον βαλεις?? πχ με το λογοτυπο? Πιστευω οτι τον εχω βαλει σωστα, μου φαινετεαι οτι φυσαει παραπανω προς τα μεσα, απο οταν βαζω το χερι κατω απο το κουτι. Στην τελικη δεν εκανε καμια απολυτως διαφορα στην θερμοκρασια του επεξεργαστη. Το ρεαλ τεμπ ακομα δειχνει 50κατι και το hardware monitor 60κατι. Ισως να εριξε λιγο την θερμοκρασια του κουτιου. Επειδη δεν παει αλλο παραγγειλα την thermalright ultra extreme, και ενα φαν AKASA AK-174BK-B 120MM BLACK FAN, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805787 Επισης και 2 χ 14ριδες SHARKOON CASE FAN 140MM MIDRANGE 1200RPM, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804050 . Ο ενας θα παει διπλα στον 12ρι που εβαλα κατω, και ο αλλος πανω εκει διπλα στο τροφοδοτικο για να βγαζει αερα. Τα καλωιδα ειναι σχετικα μαζεμενα, αιρφλοου λογικα θα εχω ιδανικο, και με την ψυχτρα μαζι αν δεν κατεβω σε καμια 35ρια, δεν ξερω τι θα κανω. ισως τον γυρισο σαν ελατωματικο τον επεξεργαστη, δεν μπορω να δουλευω σε idle me 53 βαθμους!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.