phanispal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 λοιπον στο τροφοδοτικο (ειναι μοντουλαρ), εχει πανω ενσωματενο ενα 4 πιν και ενα 8 πιν και το 24ρι. Οκ το 24ρι, αλλα η καρτα γραφικων εχει 6 πιν, τι κανουμε?? Εχει και 2 απσοπωμενα 6 πιν που γραφουν pci-e, αλλα φανταζωμαι αυτα ειναι για τα pci express x1 slots η να βαλω την καρτα γραφικων σε ενα τετοιο?? Η μηπως το σωστο ειναι να μπει το 8πινο που ειναι ενσωματομενο στο τροφοδοτικο και ας περισευουν 2 πιν?? οκ απο οτι καταλαβα το 4 και 8 πιν ειναι 12ρια. Η μητρικη εχει 4 πιν και αλλα 4 διπαλα καλυμενα που αμα θες τα ξεσκεπαζεις και τα χρησιμοποιεις. Οποτε ουσιαστικα μπορω να βαλω και το 4πιν 12ρι και το 8πιν 12ρι. Παιζει κανα ρολο? Στην καρτα εβαλα ενα κανονικο 6πιν pci-e Θα αποκαλύψεις και τα άλλα 4 πιν και εκεί θα βάλεις τα 8πινο από το τροφοδοτικό. Οπότε θα μείνει το 4πινο ελεύθερο...
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 thx για ολη την βοηθεια. Αν και δεν περιμενα και πολυ για να διαβασω τις απαντησεις. Πηρα φορα, τα εβαλα ολα, εβαλα το 8πινο τελικα και το συνδεσα. Ανοιγει δουλευει για 1 περιπου λεπτο και κλεινει. Το εκανε μια οταν πηγα να πω στο bios. το εκανε οταν πηγα να φορτωσο το σιντι των windows, μεχρι ποου προλαβε να αρχισει. Το εκανε συνεχεια! Αρχιζω να σκεφτομαι αν ειναι λαθος κανα καλωδιο, αν δεν εχει κατσει καλα καμια υποδοχη, η ψυχτρα....κτλπ. Ευτυχως εχει removable mobo tray!! τελως παντων, μαλλον ηταν η ψυχτρα, την εκατσα λιγο καλυτερα χωρις να ειμαι παλι σιγουρος οτι εχει κατσει καλα. Φαινεται απλο το συστημα, αλλα δεν μου επαινε, λιγω σπρωξε παραπανω φοβομουν οτι κατι θα εσπαγα. Τα ξαναβαζω πισω, μονο 1 σιντι, 1 σκληρο και η καρτα γραφικων και τα case leds (ισως ειχε μπει καποιο απο αυτα τα leds λαθος, αλλα θα επηρεαζε τοσο πολυ το συστημα ωστε να κανει ρεσταρτ στο λεπτο??). Βουαλα περνει μπρος wwwwwweeee succeessss! Φοβαμαι ομως μη μου αρχισει τα ιδια στο φορματ. Για να μην τα πολυλογω, περασα τα windows, μολις εβαλα 2-3 προγραματακια αποτο σιντι της μητρικης και την καρτα γραφικων. Οποτε ολα πανε καλα. Τωρα θα ασχοληθω με τα υπολοιπα. Αλλα μου φαινετε οτι παλι δεν εχει κατσει και πολυ καλα η ψυχτρα, δειτε τεμπς. ta core temps ta δειχνει ψυλα ετσι?? ειδικα για αδειο αζοριστο πισι. Αλλα το πανω πανω δειχνει 40 βαθμους, χμμμ Και γιατι δειχνει 3 core?? To +12 volt ειναι σωστο??
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 HWMonitor:http://downloads.guru3d.com/HWMonitor-1.07-download-1845.html RealTemp:http://www.techpowerup.com/downloads/1080/Real_Temp_2.60.html και δώσε SS.
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Εδω ποιανουν 63 βαθμους οι πυρηνες!! Να το παρατησω μεχρι την δευτερα η την παλευουν με 60ρια για 2 μερουλες??? Βαλε βγαλε την ψυχτρα, ισως μαμηθηκε κσι η παστα, ισως δεν εχει κατσει καλα. Λογικα 35-40 δεν θα επρεπε να ειναι?? Μπαι δε γουει, δεν εχω πειραξει τιποτα στο bios ακομα, αλλα στο default λογικα δινει νορμαλ ρευματα και δεν ζοριζεται αρα δεν δικαιολογουνται 60ρια
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μάλλον δεν πατάει καλά η ψύκτρα στον επεξεργαστή, αυτές οι θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές. Σιγουρέψου οτι δεν "κουνάει" καθόλου και από τις 4 πλευρές. Πώς κάνω upload image ή SS μέχρι 97,7kb;
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 http://www.imageshack.gr/view.php?file=1g0zyy6rkk5gxsrpnrbc.jpg
grigas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 tzino δες θερμοκρασίες με το real temp. οι wolfdale φημίζονται για τις λάθος θερμοκρασίες που δείχνουν στα διάφορα προγράμματα για hardware monitor. κατά την άποψή μου οι θερμοκρασίες σου παίζει σοβαρά να είναι οκ για τον απλούστατο λόγο ότι οι στροφές του ανεμιστήρα είναι χαμηλές. πχ στο 1ο ss έχεις 1300 στροφές που είναι κοντά στο χαμηλό όριο ενώ στο δεύτερο είσαι κάπου 1500. πίστεψέ με αν είχες 60 βαθμούς θα ήταν στο φουλ ο ανεμιστήρας. ψάξε επίσης για bios updates που να σιγουρεύουν ότι μετριούνται σωστά οι θερμοκρασίες σου. (είχα παρόμοια προβλήματα όταν έστησα το pc μου με τον 8200)
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 μπηκα τωρα και εκανα αλλαγες στο bios, ρε σεις ετρεχε στα 2.66 λολ. Το εβαλα 333χ9, την μνημη στα 1066 με 5-5-5-15 (το cpuz δειχνει 533, 5/8, 5-5-5-15). Για την μνημη εκανα overvoltage +0.40volt, ωστε να τρεχει στα 2.2. Σωστο ετσι, σε ντεφολτ πρεπει να ηταν 1.8? μην τις ψησω. Τα αλλα ρευματα τα αφησα auto. Πειραξα και καποιες αλλες ρυθμισεις, εκανα disable to cpu halt, εκανα disable to cpu smart fan ωστε να τρεχει συνεχεια φουλ ο ανεμιστηρας, αλλα βλεπω βελτιωση 2-3 βαθμους μονο. Οταν ημουν στο Bios ειδα στο pc health και ελεγε cpu temp 42-45 βαθμους!! κατσε να τρεξω και το real temp που λετε.
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 εδω δειχνει 48! Μακαρι να ειναι ετσι. Αν και ακομα και αυτο δεν ειναι ψηλουτσικο (αλλα τουλαχιστον οχι επικυνδυνο σαν τα 60ρια)?? Ποιες ειναι οι νορμαλ θερμοκρασιες για 8400 αζοριστο? Bios F5 2008/03/06 First Release F6b beta BIOS update CPU ID για το bios της μητρικης δεν βλεπω να αξιζει να ριψοκινδινεψω να το αλλαξω. Εχω φ5, το αλλο ειναι beta και δεν λεει τιποτα για αλλαγες στο temp monitoring
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Λίγο υψηλότερες από αυτές...: http://img141.imageshack.us/img141/2324/99594267yv3.jpg
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 ε οχι και λιγο! καμια 10ρια βαθμοι διαφορα και εσυ τον εχει ξεζουμισει κιολας στα 4 γιγκα. Φανταζομαι θα εχεις βαλει και αλλη ψυχτρα. Λοιπον σκεφτομαι να αγορασω και εγω μια της προκοπης 9ακουο προτασεις) και να βαγαλω το motherboard tray και να τσ παω σκετο στο μαγαζι να μου τη βαλουν λολ. Που να κουβαλας ολο το αρμορ.
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Ναι έχω την Thermaltake Big Typhoon 120 VX. Η καλύτερη αερόψυκτρα της αγοράς (αν τη βρεις) είναι η Thermalright Ultra 120 Extreme. Αλλιώς πας για αυτήν:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=922617. Μόλις είδα οτι το e-shop έχει την Thermalright Ultra 120 Extreme. Βάλτης και έναν αθόρυβο 12άρη ανεμιστήρα και ετοιμάσου να τον πας στο θεό!
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 χμμμ ρε γαμωτο πολυ τερατα οι περισοτερες ψυχτρες. Πολυκατοικιες ολοκληρες. Θα προτιμουσα κατι μαζεμενο και ελαφρυ αλλα θα μου πεις δεν θα ψυχει το ιδιο καλα. Παντω η νιντζα ποου λες εχει το καλο οτι ειναι ποιο ελαφρια απο αλλες, βλεπω 640 γραμαρι ενω αλλες περνανε τα 800. Μετα πεφτει θεμα χωρου, το αρμορ φυσικα προσφερει αφθονο χωρο αλλα εχει και ενα 25ρι ανεμιστηρα στο side πανεl που μπορει να εχει προβλημα σε ενα tower cooler, ετσι?? Αν και ειναι χαμηλα ο 25ρις. Μετα οι μνημες ειναι πολυ κοντα στον επεξεργαστη, στην στοκ ψυχτρα βλεπω γυρω στους 5 ποντους αποσταση στα πλαγια.
phanispal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δε θα έχεις πρόβλημα με την Thermalright Ultra 120 Extreme (ούτε με την Scythe Ninja Plus Rev. όσον αφορά τις μνήμες και τα heatpipes της μητρικής... Για το side panel (από τη στιγμή που έχεις και τον 25άρη πρέπει να χάνεις 2-3cm) δεν ξέρω, μπορείς να μετρήσεις και να δεις... Όσον αφορά το βάρος, μην ανησυχείς, δεν είναι τυχαία κατασκευασμένες...
tzinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 thx phanispal, διαβασα και μερικα ρεβιου, υσηχη και δυνατη, απο τις καλυτερες. Δεν βλεπω να εχω προβλημα, απο οτι διαβαζω και αλλοι την εχουν βαλει στο αρμορ και εχει εξεπυτηδες χαμηλα τον 25ρι για να μην χτυπαει με tall tower coolers. Θα την παραγγειλω αμεσως. Ελπιζω να μην ειναι πολυ μπελαλιδικη στην εγκατασταση. Εχει μεσα ανεμιστηρα η θελει χωριστο? εχω ενα 12ρι coolermaster αχρησιμοποιητο, πρεπει να ειναι χαμηλων στροφων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.