Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός 1TB και πρόβλημα εκκίνησης

panaitolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Αγόρασα ενα εξωτερικό σκληρό δίσκο 1tb της western digital (usb 2.0) και όταν είναι συνδεδεμένος στο pc κατά την εκκίνηση κολάει στο σημείο που φαίνεται το logo της μητρικής (Asus p4c800 e-deluxe).Δεν μπαίνει ούτε καν στο bios ψάχνοντας για usb devices.Όταν τον αποσυνδέω bootάρει κανονικά το σύστημα και μετά τον βλέπει κανονικά μέσα απο τα windows χωρίς κανένα πρόβλημα.Έχει κανείς κάποια ιδέα πριν προχωρήσω σε bios upgrade?

Πάντως με έναν wd 500gb external δεν αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα.

Thanks

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να κοιτάξετε για ένα update στο firmware, στην δικιά μου μητρική (gigabyte) αναφέρει στο site οτι έχει πρόβλημα με τους σκληρούς 1tb και άνω....

Δημοσ.

Μπήκα στο bios με τον 1tb σκληρό αποσυνδεδεμένο και Advanced->Usb configuration -> Legacy USB Support το έκανα disable.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο γίνεται η αναγνώριση των usb συσκευών κατά την είσοδο στα windows προσπερνώντας το bios.

Το προτιμώ απο το να βάζω και να βγάζω usb καλώδια.

Ελπίζω να δουλέψει και σε εσάς.Cya

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

..κι ότι ήμουν έτοιμος να σχολιάσω "μα καλάααα ΜΑΧΤΟR πήρες και 'συ πια; !" (..."όλοι ίδιοι είναι" σου 'χα πει...αλλά δεν περίμενα να πέσεις σε...Maxtor...Tέσπα, από "ένστικτο" - κι από κάτι σκισίματα - δεν θα έπαιρνα Maxtor...Πιθανώς βέβαια να υπάρχει δίσκος Seagate μέσα - μιας και την αγόρασε κα'να δίχρονο πριν - αλλά και πάλι και μόνο το όνομα μου φέρνει αλλεργία που λένε κι οι Κατσιμιχαίοι...).

Σοβαρά όμως, εγώ θα πήγαινα Πλαίσιο, θα τους έλεγα μου δημιουργεί προβλήματα, έστω και ασυμβατότητας, που δεν ευθύνονται αυτοί, και θα "παρακαλούσα" να μου τον αλλάξουν με κανέναν Seagate...

Eπίσης, ΠΟΛΥ μεγάλος δίσκος (από άποψη χωρητικότητας).

Oυγκ εν τω πολλώ το ευφφφφφ

(...άμα "βαρέσει", πάει -ίσως- ΠΟΛΥ πράμμα κατα διαόλου...Και οι εξωτερικοί, για διάφορους λόγους, είναι πιο "επίφοβοι"...Το ΠΟΛΥ 500 γιγαβάιτ για εξωτερικό, θα έλεγα...)(...θα μου πεις "ε γιατί δεν τα πες αυτά πιο πριν ρε"...Ε...και θα έχεις δίκιο.... :)

Δημοσ.

Ορίστε μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την απενεργοποίηση του USB Legacy:

PC Accessories

Issues when USB Legacy Support is Disabled

For your USB keyboard or mouse to work with MS-DOS-based utilities and non-Windows* modes, your computer must have USB Legacy Support enabled in the BIOS. USB Legacy Support allows the BIOS to interact with a USB keyboard, and in limited cases, a USB mouse.

Contents:

* Symptoms if USB Legacy Support is Disabled

* Check for and Enable USB Legacy Support

* BIOS does not have any settings for USB Legacy Support

Symptoms if USB Legacy Support is Disabled

If USB Legacy Support is disabled in the BIOS, you will not be able to use your USB mouse or keyboard in any of the following situations:

* Running your computer in Safe mode.

* Using a Windows Startup menu.

* Starting your computer in MS-DOS mode (instead of opening a MS-DOS session from Windows).

* Starting your computer from a floppy disk or leaving a floppy disk in the drive when you turn on or restart your computer.

* Windows "blue screen" errors that ask you to "Press any key to continue".

* Responding to ScanDisk and other messages during the start-up sequence.

* Editing or upgrading the BIOS.

* Entering a BIOS password.

Υπερβολικά μου φαίνονται όλα αυτά. Η ανάγκη ύπαρξης του USB Legacy υπάρχει (μεταξύ άλλων) για την υποστήριξη παλαιότερων USB συσκευών, όπως επίσης και για την σύνδεσή τους σε περιβάλλοντα που γενικά δεν υποστηρίζουν USB. Αν όλα τα περιφερειακά που έχεις συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, αν μπορείς να κάνεις τις "φυσιολογικές" ενέργειες σε safe mode κλπ τότε δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Διαφορετικά θα ξέρεις τι φταίει :-D

Δημοσ.

ρε παιδια επειδι εχω ενα καπως παλιο υπολογιστη κοντα 5 χρονια και σκεφτωμαι να παρω εξωτερικο δισκο ειπαρχει περιπτωση να μου αναγνωριζει εναν 750 γιγα της WD που σκεφτομαι??

Δημοσ.

...nope.

USB θα είναι, δεν έχει να κάνει με τους controllers της μητρικής ( = ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα με το μέγεθός του)

ΟΜΩΣ

...αν δεν είναι USB 2.0 οι θύρες της μητρικής σου, αλλά USB 1.1, θα φτύσεις αίμα να γράψεις (κυρίως) από/προς τον δίσκο αυτόν...

(λύση, βεβαίως, υπάρχει : http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=CONTROLLER%20CARD&developer=EQUIP )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...