Προς το περιεχόμενο

Intel Q9450: Σχετικά με OC.

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον εβαλα το FSB στα 400 και ο επεξεργαστης δουλευει τωρα στα 3.2(δεν θελω παραπανω ειναι το οριο που ηθελα να φτασω).Το ρευμα του επεξεργαστη ειναι στα 1.2500v και οι μνημες μου δουλευουν στα 800 5-5-5-15 με ρευμα και συχνοτητα στο auto.Τωρα θα τρεξω occt για να δω εαν ειναι σταθερο.Εαν ολα πανε καλα στο occt να αλλαξω κατι μετα?

---------- Post added at 18:08 ----------

Οι Dominator θέλουν 2.1V, αν και νομίζω ότι μπορούν να παίξουν και με λιγότερο. Βάλε τις χειροκίνητα σε 1:1 και με 2.1V καλύτερα.

οκ τωρα θα το κανω.

---------- Post added at 18:10 ----------

To ram freq να το βαλω manual στα 800 με ρευμα 2.1v?

Ρωταω γιατι το 2.1v το εβαζα μονο οταν οι μνημες δουλευαν στα 1066.

Δημοσ.

Όταν λες 1.2500V, μάλλον εννοείς την τιμή που δίνεις εσύ @ BIOS. Το cpu-z τι λέει; Είναι σίγουρο ότι θα έχεις vdroop, απλά να δούμε πόσο..

Δημοσ.
Όταν λες 1.2500V, μάλλον εννοείς την τιμή που δίνεις εσύ @ BIOS. Το cpu-z τι λέει; Είναι σίγουρο ότι θα έχεις vdroop, απλά να δούμε πόσο..

Το cpu-z λεει core voltage:1.224v.

Εγω απλα μεσα απο το bios εδωσα manual τιμη στο core voltage 1.2500v,να το αλλαξω?

Δημοσ.

Όχι, να μην το αλλάξεις προς το παρόν. Δες αν είσαι σταθερός εκεί, κι αν δε θες να ανέβεις άλλο, θα ψάξεις να βρεις τη χαμηλότερη τάση με την οποία θα είσαι σταθερός στη συγκεκριμένη συχνότητα.

Αν μείνεις εκεί πάντως, ανέβασε και τις μνήμες.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια τα πραγματα τωρα εχουν ως εξης:

FSB Frequency [400]

PCIE Frequency [100]

DRAM Frequency [801 MHz]

DRAM Timing [5-5-5-15]

CPU Voltage [1.2500 v]

DRAM Voltage [2.1v]

Αποτελεσμα core speed= 3.2

Τωρα θα κανω ελεγχο με occt και αν ολα πανε καλα απλα θα δοκιμασω να ριξω λιγο ακομα το core voltage.

ΟΚ μεχρι εδω η να κανω κατι αλλο?

Δημοσ.

Αν όντως θες να μείνεις στα 400*8, παίξε με την τάση μέχρι να τη ρίξεις όσο πάει (που απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι απαραίτητο, οι θερμοκρασίες σου είναι πολύ καλές, αλλά για το γαμώτο).

Όταν τη βρεις, ανεβάζεις και τις μνήμες, όχι ότι θα δεις διαφορά, αλλά what the hell.. 1066άρες πήρες, γιατί να τρέχουν στα 800MHz;

Δημοσ.
Αν όντως θες να μείνεις στα 400*8, παίξε με την τάση μέχρι να τη ρίξεις όσο πάει (που απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι απαραίτητο, οι θερμοκρασίες σου είναι πολύ καλές, αλλά για το γαμώτο).

Όταν τη βρεις, ανεβάζεις και τις μνήμες, όχι ότι θα δεις διαφορά, αλλά what the hell.. 1066άρες πήρες, γιατί να τρέχουν στα 800MHz;

OΚ καταλαβα.

Θα ηθελα να πω σε ολους σας ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοηθεια και την κατανοηση που μου δωσατε.

Συνεχιζω με το να βρω την ελαχιστη τιμη ρευματος και απο εκει και περα βλεπουμε.

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και παλι !!!:-)

ΥΓ:Μακαρι να μπορουσα να σας κερασω κι ενα καφεδακι αλλα ειναι λιγο δυσκολο μια και ειμαι Ιταλια.Παντως οποιος περασει απο Ιταλια μου στελνει πρωτα pm και βλεπουμε εαν μπορουμε να βρεθουμε :-)

Δημοσ.
OΚ καταλαβα.

Θα ηθελα να πω σε ολους σας ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοηθεια και την κατανοηση που μου δωσατε.

Συνεχιζω με το να βρω την ελαχιστη τιμη ρευματος και απο εκει και περα βλεπουμε.

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και παλι !!!:-)

ΥΓ:Μακαρι να μπορουσα να σας κερασω κι ενα καφεδακι αλλα ειναι λιγο δυσκολο μια και ειμαι Ιταλια.Παντως οποιος περασει απο Ιταλια μου στελνει πρωτα pm και βλεπουμε εαν μπορουμε να βρεθουμε :-)

Ποια πόλη αν επιτρέπεται, αν είναι να το σκεφτώ .

:devil:

Δημοσ.
Ποια πόλη αν επιτρέπεται, αν είναι να το σκεφτώ .

:devil:

Urbino.

Ουσιαστικα ειμαστε ενα μικρο Ελληνικο χωριο εδωπερα τοσοι Ελληνες που εχουμε μαζευτει!

---------- Post added at 19:59 ----------

Τελικα το cpu voltage το εριξα στο 1.2125v.Ετρεξα και occt για ενα τεταρτο και ολα καλα μεχρι τωρα.Σκεφτομαι να το αφησω εδω(εαν δεν υπαρξει προβλημα φυσικα).

Τι λετε?

Δημοσ.
Άστο να τρέξει για καμιά ωρίτσα να σαι σίγουρος ;)

Το ετρεξα και στα 45 λεπτα βρηκε error κι ετσι του εδωσα λιγο παραπανω και το πηγα τελικα στα 1.2250v οπου ετρεξα occt για μια ωρα χωρις κανενα error.

Δημοσ.
Το ετρεξα και στα 45 λεπτα βρηκε error κι ετσι του εδωσα λιγο παραπανω και το πηγα τελικα στα 1.2250v οπου ετρεξα occt για μια ωρα χωρις κανενα error.

Εκεί είσαι οκ... ανέβα λίγο ακόμα, μέχρι τα 3.5-6 σε παίρνει άνετα :o

Δημοσ.
Εκεί είσαι οκ... ανέβα λίγο ακόμα, μέχρι τα 3.5-6 σε παίρνει άνετα :o

Μπα οχι.Στοχος μου ηταν τα 3.2 και το καταφερα.Τις μνημες τις αφησα στα 800,δοκιμασα και στα 1066 αλλα μετα δεν ειναι 1:1 οποτε το ξανακατεβασα.Βασικα δεν με χαλαει καθολου που ειναι στα 800.

Δημοσ.
Μπα οχι.Στοχος μου ηταν τα 3.2 και το καταφερα.Τις μνημες τις αφησα στα 800,δοκιμασα και στα 1066 αλλα μετα δεν ειναι 1:1 οποτε το ξανακατεβασα.Βασικα δεν με χαλαει καθολου που ειναι στα 800.

Δεν έχει σχέση πάντως το 1:1 με το 1:2, θέλω να πω πως δεν χάνεις και τίποτα αν παίζει 1:2 (~1066) ίσα ίσα το αντίθετο, εκμεταλλεύσαι πλήρως τις μνήμες σου ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...