Προς το περιεχόμενο

Intel Q9450: Σχετικά με OC.

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Με τα "+"/"-" ανεβοκατεβάζεις τις τιμές. Αφού τα λέει όλα στο παραθυράκι δεξιά ρε μαν.. ;)

Λοιπον μεσα στο advanced βλεπω:

CPU Ratio setting [Auto] και μπορω να βαλω οτι τιμη θελω

FSB strap to NB [Auto]

FSB Frequency [333] αλλα ουτε με +/- αλλαζει.

Τι κανω?

---------- Post added at 16:40 ----------

ΟΚ παιδια το βρηκα.Αρχισα να ανεβαζω την συχνοτητα.

Θα ηθελα να ζητησω απο τωρα μια συγνωμη,εαν κανω ανοητες ερωτησεις οταν κατι δεν παει καλα μια και ειναι η πρωτη φορα που κανω overclock.

Δημοσ.

Έλα, τώρα κατεβάζω το manual της μητρικής σου ώστε να δω τι παίζει με το BIOS, επειδή με photos στο γούγλη δε βγάζω άκρη.

Γι' αυτό είμαστε εδώ ρε μαν, να αλληλοβοηθούμαστε ;)

Δημοσ.

Θα προτείνω όσο ανεβάζεις, να τεστάρεις κιόλας σταθερότητα...κατέβασε το OCCT, και τρέχτο κάνα 15λεπτο, μετά συνέχιζε... πόσο ρεύμα έχεις δώσει; τις μνήμες πόσο τις έχεις;

Δημοσ.
Έλα, τώρα κατεβάζω το manual της μητρικής σου ώστε να δω τι παίζει με το BIOS, επειδή με photos στο γούγλη δε βγάζω άκρη.

Γι' αυτό είμαστε εδώ ρε μαν, να αλληλοβοηθούμαστε ;)

Να σαι καλα φιλε μου

Θα προτείνω όσο ανεβάζεις, να τεστάρεις κιόλας σταθερότητα...κατέβασε το OCCT, και τρέχτο κάνα 15λεπτο, μετά συνέχιζε... πόσο ρεύμα έχεις δώσει; τις μνήμες πόσο τις έχεις;

Εχω κατεβασει prime95.Απο ρευμα δεν εχω δωσει.Οι μνημες ειναι στο auto ακομα οπως λεει και ο οδηγος αλλα απο οσο ειδα τις εχει βαλει στα 800 με 5-5-5-15

j11h τι ψύξη έχεις στον επεξεργαστή και στο κουτί γενικότερα;

Η υδροψυξη ειναι μονο για cpu αλλα το συστημα απο οσο ειδα δεν ξεπερνα τους 31 βαθμους στα 2.75 που ειμαι τωρα

Δημοσ.

Λεπόν:

1. Κατεβάζεις OCCT, Core Temp, HWMonitor.

2. Η θερμοκρασία που μας ενδιαφέρει είναι under load, άρα οι 31°C που λες δε μας απασχολούν.

3. Τα (βασικά) ρεύματα καλό είναι να μπουν χειροκίνητα. Δες στο Core Temp πόσο είναι το VID του Q9450 σου.

Δημοσ.
Λεπόν:

1. Κατεβάζεις OCCT, Core Temp, HWMonitor.

2. Η θερμοκρασία που μας ενδιαφέρει είναι under load, άρα οι 31°C που λες δε μας απασχολούν.

3. Τα (βασικά) ρεύματα καλό είναι να μπουν χειροκίνητα. Δες στο Core Temp πόσο είναι το VID του Q9450 σου.

1.Τα εχω

2.Θα τρεξω occt τωρα

3.vid= 1.2500 v

---------- Post added at 17:18 ----------

Εβαλα manual το ρευμα για cpu στα 1.2500v.Το fsb το εχω φτασει στα 353 και απο οσο ειδα τις μνημες τις εχει στα 707.

Τρεχω ξανα occt.

Δημοσ.

Ωραία, είσαι 1:1 προς το παρόν. Μείνε εκεί, ώστε να δεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις και αργότερα βλέπεις με ποιον διαιρέτη θα παίξεις.

Δοκίμασε με 400*9 να δεις πόσο ρεύμα χρειάζεται και πώς πάει από θερμοκρασίες.

Δημοσ.
Ωραία, είσαι 1:1 προς το παρόν. Μείνε εκεί, ώστε να δεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις και αργότερα βλέπεις με ποιον διαιρέτη θα παίξεις.

Δοκίμασε με 400*9 να δεις πόσο ρεύμα χρειάζεται και πώς πάει από θερμοκρασίες.

Να μην ανεβασω αλλο FSB λες?

Αυτο το θεματακι <<Δοκίμασε με 400*9 να δεις πόσο ρεύμα χρειάζεται και πώς πάει από θερμοκρασίες>> δεν το πολυ καταλαβα και στον οδηγο.Μπορει καποιος να μου το εξηγησει λιγο πιο απλα?

Στο occt μετα απο ενα τεταρτο ολα καλα.Οι θερμοκρασιες ειναι μεσα στα ικανοποιητικα ορια με βαση τον οδηγο,μεγιστο σε core πηρα 58 και το system δεν ανεβηκε πανω απο 32.

Δημοσ.

Τι δεν κατάλαβες ακριβώς;

Από θερμοκρασίες σε κόβω πάρα πολύ καλά για τα δεδομένα της εποχής.

Το ζητούμενο στο overclocking είναι να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα σε: συχνότητα-τάση-θερμοκρασία (αυτά ισχύουν για 24/7).

Δημοσ.
Τι δεν κατάλαβες ακριβώς;

Από θερμοκρασίες σε κόβω πάρα πολύ καλά για τα δεδομένα της εποχής.

Το ζητούμενο στο overclocking είναι να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα σε: συχνότητα-τάση-θερμοκρασία (αυτά ισχύουν για 24/7).

Το 400*9 τι ακριβος εκφραζει?

Α!Επισης θα ηθελα να ρωτησω εκτος απο το ρευμα cpu πιο αλλο να βαλω στο manual και οχι στο auto?

Δημοσ.

Στην δικιά σου περίπτωση είναι 400*8, δηλαδή 400fsb επι 8 που είναι ο πολλαπλασιαστής του 9450= 3200...

Δημοσ.
Στην δικιά σου περίπτωση είναι 400*8, δηλαδή 400fsb επι 8 που είναι ο πολλαπλασιαστής του 9450= 3200...

400 -> FSB

8-> πολλαπλασιαστής (σόρρυ μπέρδεψα τις cpu :Ρ)

Στις μνήμες πόση τάση δίνεις;

A OK τωρα καταλαβα.Οι μνημες ειναι στο auto και για την συχνοτητα και για την ταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...