Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με wireless δικτύωση...

mikebat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στη δουλειά και θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου γιατί έχω παιδευτεί αρκετά χωρίς αποτέλεσμα.

Λοιπόν...

Σε ένα Η/Υ με xp professional υπάρχουν δύο κάρτες δικτύου μία ασύρματη d-link και μία ενσύρματη.

Μέσω της ενσύρματης ο Η/Υ συνδέεται με cross καλώδιο utp με ένα άλλο για κοινή χρήση αρχείων.οι ip διευθύνσεις είναι της μορφής 192.168.0.χχχ (static εννοείται)

Εκεί πάνε όλα καλά...

Το πρόβλημα είναι στο ασύρματο δίκτυο όπου προσπαθώ να συνδεθώ με ένα ασύρματο router d-link για internet.

Ο router έχει ip 192.168.1.1

Βάζω στην ασύρματη κάρτα ip 192.168.1.5 π.χ. η σύνδεση γίνεται με άριστο σήμα αλλά internet δεν βγαίνω.

Οι ρυθμίσεις dns είναι εντάξει.

Ακριβώς δίπλα υπάρχει τρίτο pc με ίδιες ρυθμίσεις στην ασύρματη κάρτα και βγαίνει internet μια χαρά.

Έχω δοκιμάσει πολλά αλλά δεν κατάφερα τίποτε και έχω κολλήσει.

Τελευταία λύση που σκέφτομαι είναι το format και φτου κι απ την αρχή όλα μήπως και φταίει κάτι στα windows.

Κανείς άλλος καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

format δε χρειάζεται!

ti default gateways έχουν οι 2 κάρτες? Για την ethernet δε θα πρέπει να έχει τίποτα και στην ασύρματη το ρούτερ. Επίσης η ethernet σύνδεση δε χρειάζεται dns servers

Δημοσ.

Αυτά που περιγράφετε τα έχω κάνει αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα...

Συνδέομαι στο ασύρματο δίκτυο με εξαιρετική λήψη,αλλά ούτε p;ing μπορώ να κάνω στο router ούτε Internet βγαίνω...

ΣΑν dns servers στην wireless τι πρέπεί να βάλω;

Τους dns του ote ή την ip του router;

Αν και νομίζω ότι τα δοκίμασα και τα 2 χωίς αποτέλεσμα

Δημοσ.

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι είσαι σε διαφορετικό subnet. Τι IP έχεις στην ασύρματη και τι στην ethernet;

Κάντες bridge.

Δημοσ.

ip wireless 192.168.1.xxx

ip ethernet 192.168.0.xxx

subnet mask 255.255.255.0

¨οταν λες bridge τι εννοείς;

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;

Δημοσ.

τρέξε ένα tracert στην 209.62.124.68 (έστω) και δες απο που περνάει

Επίσης δοκίμασε να κάνεις disable την έθερνετ σύνδεση και να δεις αν μόνο με την ασύρματη σε βγαζει στο ίντερνετ

Δημοσ.

Καθαρισε και τα ARP σου, καθαρισε και τα DNS σου μηπως και εχει γινει καμμια στραβη καπου απο καποιο παλιο σεταρισμα που ισως ειχες κανει.

Δοκιμασε τις εξης εντολες απο το CLI (cmd):

ipconfig /flushdns

και

arp -d

Θα σου συνιστουσα να τα κανεις αυτα πριν δοκιμασεις ολα αυτα που ειπαν οι φιλοι πριν, ισως σε γλυτωσει απο τον κοπο να κανεις copy-paste ολα τα στοιχεια που σου ζητησανε. (Με ολο το σεβασμο προς αυτους).

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η εντολή flushdns αν κατάλαβα καθαρίζει το dns,

η εντολή arp -d τι ακριβώς κάνει;

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι βάζω την ασύρματη κάρτα να πάρει αυτόματα ip από το dhcp του router δεν παίρνει...

Άρα δεν μπορώ να προχωρήσω παραπέρα αν δε φτιάξω αυτό.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Περι ARP απο το WiKi:

"In computer networking, the Address Resolution Protocol (ARP) is the standard method for finding a host's hardware address when only its network layer address is known.

ARP is not an IP-only or Ethernet-only protocol; it can be used to resolve many different network-layer protocol addresses to hardware addresses, although, due to the overwhelming prevalence of IPv4 and Ethernet, ARP is primarily used to translate IP addresses to Ethernet MAC addresses. It is also used for IP over other LAN technologies, such as Token Ring, FDDI, or IEEE 802.11, and for IP over ATM."

και:

"ARP is used in four cases of two hosts communicating:

1. When two hosts are on the same network and one desires to send a packet to the other

2. When two hosts are on different networks and must use a gateway/router to reach the other host

3. When a router needs to forward a packet for one host through another router

4. When a router needs to forward a packet from one host to the destination host on the same network"

Τι ρυθμισεις εχεις κανει στη WiFi καρτα σου; Ad-hoc ή Infrastructure;

Δημοσ.

Infrastructure.

Λοιπόν...

Καταργώ την κάρτα και το wireless δίκτυο...

Εγκατάσταση από την αρχή...

Η ethernet απενεργοποιημένη και η wireless δεν μπορεί να πάρει αυτόματα ip από το router ενώ δίπλα άλλο pc με ίδια κάρτα παίρνει ip και βγαίνει internet κανονικά...

firewall όχι,απαγορεύσεις στο router δεν υπάρχουν...

΄¨Εχω σαλτάρει...

Τι φταίει;;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...