Προς το περιεχόμενο

το laptop μου παραπαίει - ACER %^$%#$@

AfterForever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ο τίτλος νομίζω τα λέει όλα.

Λόγω θερμοκρασίας όταν πήγαινα να κάνω recovery από το cd, έκλεινε μετά από λίγο το πισι. Όταν το πήγα στην κουζίνα με ανοιχτό παράθυρο και το μισό λάπτοπ να μην ακουμπάει στο τραπέζι (στον αέρα) , το ζεστό σημείο δηλαδή (το αριστερά, προφανώς εκεί είναι η cpu κτλ κτλ) όλα έγιναν κανονικά. Σε windows δε μου κλείνει υποθέτω επείδη ρίχνει τη συχνότητα όταν ζεσταίνεται, οπότε διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία.

Έλα όμως που δε μπορώ ούτε με αίτηση να το βάλω να δουλέψει (έστω και όσο αντέξει) στην κανονική συχνότητα του επεξεργαστή. Ούτε στα windows (το SpeedswitchXP μου βγάζει μέγιστη ταχύτητα επεξεργαστή 800MHz !!!! ) ούτε στο linux (όπου μου βγάζει 3 επιλογές στα 800,1600 + 1800, αλλά δεν κουνιέται - άσε που όταν ζήτησα θερμοκρασία με acpi -t μου έβγαλε core temperature 84C ...)

Αυτή τη στιγμή με σχεδόν καθόλου cpu load στα 800 60βαθμούς. Απίθανα πράγματα.

Οπότε, πέρα από το καθάρισμα, τι σκατά του κάνω ρε παιδιά;

Είχα μια βάση, αλλά χάλασε το ανεμιστηράκι και την πέταξα. Μόνο και μόνο που το κράταγε στον αέρα και από κάτω ήταν κενό, υποθέτω βοηθούσε.

Είναι ένας Acer 3023 (Sempron 3000+)

ΥΓ. Δοκίμασα και έπαιξα σε κάποια φάση με το RightMark CPU μπας και κάνω undervolting ή όπως λέγεται τέλοςπάντων και σε κάποια φάση τι έκανα και δούλεψε για μερικά δευτερόλεπτα στα 1800. Ε έφτασε 85+ κ έκλεισε. Όχι που θα έσκαγε

ΥΓ2. Το χοντρό πρόβλημα (για να πω και τον πόνο μου) είναι άλλο. Παλιά είχα πρόβλημα και πάλι, γιατί όταν δούλευε στα 1800 (το φυσιολογικό του είναι γαμώτο), μετά από λίγο ακόμα και τίποτα να μην έκανα ανέβαζε θερμοκρασία και έπεφτε πάλι στα 800. Είχα πάρει την Acer τηλέφωνο και τους είχα πει το και το, ανεπίτρεπτο να μη μπορώ να δουλέψω τον επεξεργαστή του στη εργοστασιακή του συχνότητα, θα σας τον φέρω κτλ κτλ

Συνομιλία :

- Που είδατε ότι ανεβάζει θερμοκρασία;

- Από ένα πρόγραμμα.

- Δεν υποστηριζόυμε προγράμματα 3ων.

- Κ τότε που σκατά θα δω τη θερμοκρασία;

- Από το BIOS.

- Δεν έχει τέτοια επιλογή (άλλο και τούτο εδώ σε ένα κωλοπισί 5+ χρόνων αν δεν κάνω λάθος είχε να δεις θερμοκρασίες)

- Ε ... χμ....

- Ναι...

- Μπλα μπλα (μλκιες που ούτε θυμάμαι)

Το ζήτημα είναι :

Αν τους το πάω και τους πω τα ίδια, θα μου πουν πολύ φοβάμαι αυτά που μόλις έγραψα. Αν τους πω πχ ότι κλείνει, θα το βάλουν να δουλέψει 2 ώρες, δε θα κλείσει και θα μου το στείλουν πίσω όπως το πήραν. Αν τους πω ότι η cpu δε δουλεύει στη συχνότητα που πρέπει, θα μου πουν που το ξέρεις, που το είδες, δεν υποστηρίζουμε προγράμματα 3ων κτλ κτλ κ άντε βγάλε άκρη.

Είμαι ακόμα στην επέκταση εγγύησης. Τι να κάνω;

Sorry για το μεγάλο post αλλά τα έχω πάρει και έχω απογοητευτεί τελείως. Και έλεγα τόσο καιρό γιατί αργεί τόσο πολύ κτλ κτλ

:(

Δημοσ.

Aφου εισαι μεσα στην εγγυηση οπως λες τα πραματα ειναι απλα.

Παρε back up kai πηγαινε τους το πολυ απλα

θα σκασουν και θα βρουν τι εχει, τι θα πει να τρεξει εκει 2ωρες εδω εσυ λες δεν αντεχει καθολου.θ τους πεις παιδια δεν λειτουργει δεν το πηρα για να καθετε μονο, να μπορει να τρεξει και ενα απλο rar για κανα 2 λεπτα. λογικα θα το ανοιξουν θα το καθαρισουν, νεα παστα και θα ειναι μια χαρα, αντε και λιγο λαδακι στο ανεμιστηρακι

Δημοσ.

Το πρόβλημα πλέον είναι ότι λειτουργεί MONIMA στα 800 (που σημαίνει ότι δε σβήνει). Αυτό τουλάχιστον λένε τα προγράμματα. Και φυσικά η απόδοσή του έχει πέσει. Και έχει κ τραγικές θερμοκρασίες.

Αν τους πω ότι δε δουλεύει στην κανονική συχνότητα, φοβάμαι ότι θα μου πουν τα παραπάνω και άντε βγάλε άκρη.

Αυτοί θα το καθαρίσουν, πάστες κτλ κτλ εννοώ καλύπτεται από την εγγύηση αυτό; Γιατί """""ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ""""" ο υπολογιστής τρέχει μια χαρά (εφόσον δεν κλείνει και εφόσον δεν υπάρχει τρόπος εγώ να δω τη θερμοκρασία γιατι προγράμματα 3ων δεν υποστηρίζονται κτλ κτλ κτλ)

Δημοσ.

ρε φορεβερ....δεν φαινεσαι για ψαρι....γιατι τσιμπας????αν δεν δουλευουν προγραματα τριτων,ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥς ,αυτα που θα τους δειχνουν την συχνοτητα του cpu και την θερμοκρασια του μηχανηματος τους....τι σε νοιαζει με τι θα το τσεκαρουν?

δλδ υπαρχει περιπτωση να σου πουν οτι δουλευει στα 1600,ενω ειναι στα 800???

δεν νομιζω....γιατι δεν μπορουν να το αποδειξουν απο την στιγμη που εσυ μπορεις με ενα cpu-z επιτοπου να δεις τι σου λενε,στο επιτοπου....και εννοειτε οτι αγορασες υπολογιστη στα 1,6....οχι 0.8....

κατι τετοια ακουω για τα ασερ και σκεφτομε οτι και να με πληρωνουν ,δεν τα πέρνω....

Δημοσ.
ρε φορεβερ....δεν φαινεσαι για ψαρι....γιατι τσιμπας????αν δεν δουλευουν προγραματα τριτων,ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥς ,αυτα που θα τους δειχνουν την συχνοτητα του cpu και την θερμοκρασια του μηχανηματος τους....τι σε νοιαζει με τι θα το τσεκαρουν?

δλδ υπαρχει περιπτωση να σου πουν οτι δουλευει στα 1600,ενω ειναι στα 800???

δεν νομιζω....γιατι δεν μπορουν να το αποδειξουν απο την στιγμη που εσυ μπορεις με ενα cpu-z επιτοπου να δεις τι σου λενε,στο επιτοπου....και εννοειτε οτι αγορασες υπολογιστη στα 1,6....οχι 0.8....

Απλά το ό,τι η δική μου άποψη είναι η κοινή λογική και οι μαλακίες που μου λένε αυτοί δεν είναι, είναι δεδομένο. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα βγάλω άκρη. Υποθέτω ότι όταν τους το πάω, θα πρέπει να τους πω ότι δεν κάνει κάτι που δε μπορούν να μου πουν το ο,τιδήποτε (ούτε τα γραφικά που μου λένε τώρα). Απλά ξέρεις δεν έχω καμία όρεξη να τραβηχτώ στο Μενίδι να τους το πάω, να στερηθώ τον υπολογιστή και να μην καταφέρω τίποτα.

Για πείτε μου ρε παίδες κάποιο πρόγραμμα να αλλάξω τη συχνότητα του επεξεργαστή;

Επίσης κάποιος χρήστης Acer (παρόμοιας ή ίδιας σειράς ακόμη καλύτερα) να μετρήσει καμιά θερμοκρασία or something αν του είναι εύκολο, να δούμε τι γίνεται. Ίσως γίνεται και με άλλους αυτή η ιστορία και να μη την παίρνουμε χαμπάρι..

Επίσης : η εγγύηση άραγε με καλύπτει στον καθαρισμό; Να τους πω: εσείς δε με αφήνετε καλά καλά να βάλω μνήμες μόνος μου γιατί χάνεται η εγγύηση, ανοίξτε το λοιπόν, καθαρίστε, αλλάξτε πάστες, λαδώστε ανεμιστήρια κτλ κτλ κτλ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...