Προς το περιεχόμενο

USB για παροχη ρευματος?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι πως δουλευουν αυτα τα καλωδια,με ποιο σκεπτικο δηλαδη.

Πρωτη φορα που αντιμετωπισα ενα τετοιο καλωδιο ηταν σε μια εξωτερικη θηκη sharkoon για 2,5" δισκους.Απο την μια mini usb και στην εξοδο ενα θηληκο και ενα αρσενικο-αρσενικο.Συνεδετες την μια μερα του αρσενικου στο θυληκο,και την εξωτερικη μερια του αρσενικου στον υπολογιστη.Περιεργο...

Απο την αλλη προσφατα συναντησα το καλωδιο που παλι mini usb απο την μια και στην εξοδο δυο διαδοχικα αρσενικα usb!Ποιο το νοημα?Το βαζεις σε δυο usb slot ωστε να τραβαει και απο τα δυο και να τα παρεχει ενισχυμενα στην συσκευη?

Αυτο το δευτερο ειναι σε μια εξωτερικη θηκη για slimline drives (optical drive των laptop)

Δημοσ.

Τα "διχαλωτά" αρσενικά είναι για τις περιπτώσεις που το ρεύμα από μια usb θύρα δεν επαρκεί για την τροφοδοσία της συσκευής. Έτσι τραβάει ρεύμα κι απ τις δύο αλλά δεδομένα μεταφέρονται μόνο απ τη μία.

Το πρώτου που περιγράφεις δεν κατάλαβα πώς ακριβώς είναι :)

Δημοσ.

Στην πρωτη περιπτωση εννοω πως το ενα απο τα 2 καλωδια εχει μια θηληκη απο πισω.

Ποια η χρηση?Για να μην χασεις την μια usb?Εγω παντως την συνδεω στην αλλη του αρσενικη.

post-1518-12906296942_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο καλώδιο.

Πάντως κι εγώ πιστεύω πως ο λόγος που φτιάχτηκε έτσι είναι αυτός που αναφέρεις (να μη χάσεις τη μία θύρα). Αν και μου φαίνεται λίγο αντιφατικό το να σου παρέχει 2 βύσματα, που προφανώς σημαίνει ότι η συσκευή που συνδέεις μ αυτό πιθανόν να τραβάει αρκετό ρεύμα και να μην της αρκεί αυτό που παίρνει από μία θύρα, και παράλληλα να σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις μια παραπάνω συσκευή, που θα καταναλώνει επιπλέον ρεύμα. Εκτός αν βάλεις κανα φλασάκι ή κάτι άλλο με μικρές ανάγκες τοφοδοσίας.

Δημοσ.

Προφανως θα ειναι για συσκευες που παρεχουν δικη τους συσκευη τροφοδοσιας,οπως εξωτερικους σκληρους δισκους που χρησιμοποιουν μετασχηματιστες για παροχη ρευματος.

Θα υπηρχε προβλημα σε τετοια περιπτωση?Δηλαδη το δευτερο καλωδιο να χρησιμοποιειται για να αποστελει δεδομενα μεταξυ αλλης συσκευης αλλα να στελνει μονο ρευμα στην ιδια?

Δημοσ.

Το standard στις usb θύρες της όποιας μητρικής είναι 500μW ανά θύρα.

'Οταν θες να τροφοδοτήσεις μία συσκευή που απαιτεί παραπάνω ρεύμα από αυτό ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις 2 θύρες διπλασιάζοντας την ισχύ που μπορείς να τραβήξεις.

/sc

Δημοσ.

Πως μπορω να μαθω τις αναγκες τροφοδοσιας μιας συσκευης?

ΠΧ το drive που εχω και χρησιμοποιει αυτο το καλωδιο,ενεργοποιειται και μονο απο την μια θυρα,αλλα εγω βαζω και την δευτερη για να μην εχω προβληματα.Ισως κατα την αναγνωση δισκων να μην χρειαζεται καν καποια δευτερη,αλλα στην εγγραφη θα τις χρειαζεται και προφανως θα χρειαζεται και την εξωτερικη τροφοδοσια η οποια παρεχεται.

Στην συσκευασια λεει απλως "use external power supply. if more power is required" αυτο ομως το αφηνει στην κριση μας.

Δημοσ.

Συνήθως αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συσκευή που συνδέει όσο με τη θύρα usb του υπολογιστή. Αν αυτή παρέχει το σωστό ρεύμα, η δεύτερη δε χρειάζεται, πχ οι μπροστίνες usb του κουτιού μου βγάζουν (προφανώς) λιγότερο ρεύμα. Όταν συνδέω εκεί έναν 2.5" δίσκο το ένα βύσμα δεν αρκεί. Αν πάλι τον συνδέσω σε κάποια από αυτές που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κουτιού, το ένα καλώδιο είναι αρκετό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...