estenough Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 ή Fender Stratocaster Classic Player '60, αν προτιμάς κάτι σε rosewood ταστιέρα... Για Tonelab θα συμφωνίσω με το θάνο, αλλά αν δεν έχεις ιδέα για το πως να φτιάχνεις ήχο καλή υποστήριξη έχει και η Line6 για την Line 6 POD X3 Live
Sellers Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Νομίζω ότι κατστάλαξα σε αυτήν... http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wccr.htm Γνώμες ?
-WISE- Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Νομίζω ότι κατστάλαξα σε αυτήν... http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wccr.htm Γνώμες ? κυκλοφορεις και στο ροκινγ που και που και ρωτας για ιμπανεζ και λες πολ??
kate23 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 hey guys!τι κανετε?να ρωτησω κατι...οι ovation εχουν διαφορα στον ηχο απο τις ακουστικες ε?αν ξερει κανεις κατι παραπανω μπορει να μου πει?ή να ποσταρει κανενα αρ8ρο να διαβασω γιατι δεν βρικα τιποτα...
Sellers Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 κυκλοφορεις και στο ροκινγ που και που και ρωτας για ιμπανεζ και λες πολ?? Oh oui... (Τώρα το είδα το μήνυμα σου) Τι να κάνω, μάζευα γνώμες και προτάσεις... Τλικά απο χθές είμαι ένας ευτυχής κάτοχος Lεs Paul. Πήρα αυτήν που έλεγα: http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wccr.htm
kate23 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 πσσσσ!ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!!να την χαιρεσαι+καλα παιξηματα!
thanocaster Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 hey guys!τι κανετε?να ρωτησω κατι...οι ovation εχουν διαφορα στον ηχο απο τις ακουστικες ε?αν ξερει κανεις κατι παραπανω μπορει να μου πει?ή να ποσταρει κανενα αρ8ρο να διαβασω γιατι δεν βρικα τιποτα... Σε γενικές γραμμές δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά. Είναι λίγο πιο flat ο ήχος τους, ειδικά τα φθηνότερα μοντέλα. Από εκεί και πέρα, όταν είναι καρφωμένες σε ενισχυτή, φαίνεται ο πολύ καλός piezo μαγνήτης, που αποδίδει πολύ καλά τόσο με μεταλλικές όσο και με νάυλον χορδές. Οι Ovation είναι γενικά ιδιαίτερες κιθάρες, και σίγουρα θα πρέπει να παίξεις με κάποια για να το καταλάβεις. Άμα σε βολέψει το καμπύλο σκάφος, και δεν σε ενοχλήσει ο επίπεδος ήχος τους δεν νομίζω να βρεις κάποιο άλλο ψεγάδι.
Sellers Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 πσσσσ!ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!!να την χαιρεσαι+καλα παιξηματα! Σε ευχαριστώ πολύ, Kate...
kate23 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 (επεξεργασμένο) ευχαριστω για την απαντηση θανοκαστερ! ναι θα θελα να παιξω για να καταλαβω αλλα θα μεινω με την απορια για λιγο καιρο... να ρωτησω+κατι αλλο!λεω να αλλαξω μονη μου τις χορδες της κι8αρας μου!μου χαν βαλει αυτες στην ηλεκτρικη http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=4_44_4412&products_id=653 ποια η διαφορα απο αυτες? http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=4_44_4412&products_id=654 λεει κατι 009 ή 010 αλλα δεν ξερω τι ειναι! επισης για την ακουστικη ποιες μου προτεινετε? Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2009 από kate23
estenough Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Το 009 και 010 που λεει είναι το πάχος της 1ης χορδής (η πιο λεπτή) και το 042 και 046 της πιο μπάσας. δλδ στο 10αρι το σετ όλες οι χορδές είναι λίγο πιο χοντρές απ'οτι στο 9αρι. απο άποψη ήχου είναι πιό γεμάτος, όσο πιο χοντρές χορδές χρησιμοποιείς, αλλά υπάρχει και διαφορά στην αίσθηση που σου αφήνουν στο χέρι (οι 10αρες είναι πιο σκληρές) αν αποφασίσεις να αλλάξεις απο 9 σε 10, τότε κανονικά θα πρέπει να ρυθμίσεις και την κιθάρα, γιατι συνήθως το μπράτσο σκεβρώνει λίγο, και υπάρχει περίπτωση να θέλουν και σφύξιμο τα ελατήρια στον καβαλάρη. αν τώρα ο ήχος με τις 9αρες σου αρέσει, ξαναβάλε τις ίδιες να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο. για ακουστικές δεν ξέρω, γτ δεν έχω....
thanocaster Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Το 009 και 010 που λεει είναι το πάχος της 1ης χορδής (η πιο λεπτή) και το 042 και 046 της πιο μπάσας. δλδ στο 10αρι το σετ όλες οι χορδές είναι λίγο πιο χοντρές απ'οτι στο 9αρι. απο άποψη ήχου είναι πιό γεμάτος, όσο πιο χοντρές χορδές χρησιμοποιείς, αλλά υπάρχει και διαφορά στην αίσθηση που σου αφήνουν στο χέρι (οι 10αρες είναι πιο σκληρές) αν αποφασίσεις να αλλάξεις απο 9 σε 10, τότε κανονικά θα πρέπει να ρυθμίσεις και την κιθάρα, γιατι συνήθως το μπράτσο σκεβρώνει λίγο, και υπάρχει περίπτωση να θέλουν και σφύξιμο τα ελατήρια στον καβαλάρη. αν τώρα ο ήχος με τις 9αρες σου αρέσει, ξαναβάλε τις ίδιες να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο. για ακουστικές δεν ξέρω, γτ δεν έχω.... Το σκεύρωμα δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, όσο το ότι πρέπει να ανοίξουν τα αυλάκια στο nut για να μην πνίγουν τις χορδές εφόσον πας σε πιο μεγάλο σετ, ή να μην κολυμπάνε μέσα στο αυλάκι εφόσον ελαφρύνεις το σετ. Στην πρώτη περίπτωση η κιθάρα θα χάνει το κούρδισμα της από μέρα σε μέρα, και στην δεύτερη θα χάνει το κούρδισμά της κατά τη διάρκεια του παιξίματος. Η κούρμπα που θα πάρει το μανίκι, δεν έχει τόσο μεγάλη επίδραση (μικρές ρυθμίσεις στο intonation μόνο) που μπορούν να γίνουν από τον οποιονδήποτε διαθέτει ένα αξιοπρεπές ηλεκτρονικό κουρδιστήρι. Kate, εφόσον πάντως τις αλλάξεις τις χορδές και βάλεις τις 10αρες (που το προτείνω ανεπιφύλακτα εφόσον δεν συναντάς προβλήματα στο παίξιμο με τις 9αρες), κάνει δυο δοκιμές για να σιγουρευτείς ότι η κιθάρα είναι οκ. Πάτα την 6 χορδή στο πρώτο και το εικοστό τάστο. Το ύψος της χορδής από την ταστιέρα στο δωδέκατο τάστο θα πρέπει να είναι 3mm. Στη συνέχεια πιάσε μια φα μαντζόρε στην πρώτη θέση, και στη συνέχεια μια οκτάβα πάνω (στο 13ο τάστο). Αν δεν φαλτσάρει κάποιο ακκόρντο τότε είσαι οκ. Αν οτιδήποτε από τα παραπάνω δεν είναι όπως το γράφω έφυγες για σετάρισμα. Πάντως, καλό είναι να ψάξεις στο ίντερνετ και να μάθεις να σετάρεις μόνη σου την κιθάρα σου. Είναι κρίμα να δίνεις το σαραντάρι κάθε μήνα για μια δουλειά τυφλοσούρτη...
kate23 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 (επεξεργασμένο) thanx guys!δεν ξερω...μπορει να βαλω παλι 9αρες! edit:ξερει κανεις για χορδες ακουστικης γιατι 8α παω να παρω αυριο??? Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2009 από kate23
kate23 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 thanx guys!δεν ξερω...μπορει να βαλω παλι 9αρες! edit:ξερει κανεις για χορδες ακουστικης γιατι 8α παω να παρω αυριο??? ακυρο!πηρα!
mariosCS Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 hey guys!!!!τι γινεται???που χα8ηκατε??? ωραίες διακοπούλες camping παραλίες κτλ κτλ xD τέτοια χασίματα πάντα να έχουμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα