Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την ειδα την στρατοκαστερ.μονο που ειναι φεντερ ειναι εγγυηση (ιμο) αλλα και το σχεδιακι τα σπαει!:-)

και η λπ με την θηκουλα της ειναι μια χαρα ομως..αχ ωραια διλημματα..:P

λεω μην κουφαθεις επειδη αν εχεις μπ3 συνεχεια και αυτο το μαραφετι στα αυτια σου....

κ8 εσυ θα παιζεις την ακουστικη για τις αναγκες της μπαντας μας!χεχε!

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η στρατοκαστερ δν ειναι fender ειναι μια custom την εχει φτιαξει ενα παλικαρι απο κατερινη αν θυμαμαι καλα που φτιαχνε σωματα για κιθαρες με διαφορα σχεδια οπως τα θες εσυ...ρε η kate θα κραταει πισω απο μας τον ρυθμο....α και τωρα μου'ρθε καθε 2-3 νοτες που θα παιζει στην ακουστικη θα κανει αρμονικες....θα αφησει μυθο... :-D ;)

Oσο για το POD σιγα μην το εχω στα αυτια μου οταν ειμαι σπιτι....μονος μου μενω...Η μονη που ειναι αρετα εδω μεσα ειναι η κοπελα μου,αλλα εκεινες τις ωρες δεν παιαω κιθαρα...;)...Το θελω περισσοτερο για οταν θα ειμαι στο σπιτι μου με τους γονεις μου

Δημοσ.

χαχαχα!οκ αντε 8α παιζω πιο πολυ ακουστικη!αμα ειναι για την μπαντα!!! ;)

εγω 8α κουφα8ω που ακουω ολη την ωρα μουσικη!οταν ειμαι σπιτι καιγεται το στερεο+οταν ειμαι εξω καιγεται το ipod! :lol: :-D :lol:

α!!!πηρα βα8μους χτες!!! 16,5 ! :-D (χωρις διαβασμα ετσι!!!) :lol:

Δημοσ.

παρανοιντ δεν το πιασα αυτο με την στρατοκαστερ και το σωμα...

τι μαρκα ειναι?

α για πες τι κανεις με την κοπελα σου?πλακιτσα!αφου μενεις μονος ψηστο για καμια προβα!!:-)

Κ8 δεν κανει καλο παντως συνεχεια να ταλαιπορεις τα αυτια σου.(το λεω εγω που απο τα 17 μου αυτο κανω)

μπραβο παντως για τους βαθμους!κοιτα διαβασε ομως λιγο μην το ριχνει μονο στην κιθαρα.εκτος και αν θες να γινεις μουσικος οποτε αλλαζει το πραμα.παρατα το σχολειο!χεχεχε!

Δημοσ.
παρανοιντ δεν το πιασα αυτο με την στρατοκαστερ και το σωμα...

τι μαρκα ειναι?

α για πες τι κανεις με την κοπελα σου?πλακιτσα!αφου μενεις μονος ψηστο για καμια προβα!!:-)

Κ8 δεν κανει καλο παντως συνεχεια να ταλαιπορεις τα αυτια σου.(το λεω εγω που απο τα 17 μου αυτο κανω)

μπραβο παντως για τους βαθμους!κοιτα διαβασε ομως λιγο μην το ριχνει μονο στην κιθαρα.εκτος και αν θες να γινεις μουσικος οποτε αλλαζει το πραμα.παρατα το σχολειο!χεχεχε!

Ρε η κιθαρα δεν ειναι φτιαγμενη απο καποια εταιρια απο τις γνωστες.Ειναι ενας τυπος στην κατερινη που αγοραζει τα ξυλα ρε σ και τα φτιαχνει με οτι θελουμε εμεισ πανω χ οπως αυτη που ποσταρα εγω..και μετα εσυ ο ιδιος διαλεγεις τι θα της βαλεις πανω..οπως τι ταστιερα,τι διακοπτεσ,τι μαγνητες τα παντα οτι αποτελειται μια κιθαρα απλα εσυ επιλεγεισ τα χαρακτηριστικα και αγοραζεις τα ανταλακτικα και αυτος την φτιαχνει...Και πολλες φορες οι κιθαρες αυτες ειναι ανταξιες με τις ακριβες τις fender τις αμερικανικεσ αλλα εχουν και πολλες διαφορες στην τιμη...Παντα σχεδον ειναι πιο φτηνες...:-):-):-)..Καταλαβεσ??

Ρε που λες για προβα εμεις με τους φιλους μαζευομαστε συχνα σε καποιο σπιτι...φερνουμε κιθαρες..ενας φιλος εχει και 2 πεταλακια και τα συνδεουμε με ηχεια ειμαστε 3 κιθαρες και γινεται και γαμο τους χαμους..εχθες παιζαμε απο τις 3 το μεσημερι μεχρι τισ 10 το βραδυ....Καναμε κατι πολυ γαματο..εγω με το αλλο το παιδι που ειμαστε αρχαριοι ειχαμε μαθει κατι σκαλεσ και σηκωματα(Ασκησεις για το μαθημα της κιθαρασ) που ηταν πολυ μπλουζ ηχος και καναμε κατι γαματα που παιζονται μπλουζ αυτο που λεμε απαντηση στην ερωτηση δεν ξερω αν το ξερισ..αν δεν το ξερεισ πες να σ πω...αλλα βαριεμαι τωρα την κανω για εξω...τσικνοπεμτη σημερα...

Α οσο για αυτα που κανω με την κοπελα μου.....αμα την χωρισω με βλεπω να με απολαμβανετε στα πορνοσαιτς που υπαρχουν....:confused: εκει θα με ανεβασει η κακουργα....:X:X

Δημοσ.

0αχ0χ0α0α0χ0 ξεκιναω με το τελευταιο!εχεις πολυ υλικο μαλλον ε?θα χακεψω το πισι σου!:-)

το θεμα ειναι οτι εχετε και εναν κιθαριστα που 3ερει.φαντασου να μαζευτουμε 3 αρχαριοι να τζαμαρουμε..θα παιζει ο καθενας ριφς ξεμπαρκα που χει μαθει απο κομματια διαφορα και θα γινεται χαμος!χεχε!κανα κομματακι εχεις γραψει?καμια ιδεα κατι?κατι απλο.

ερωτηση-απαντηση στις κιθαρες ε?γαματο!!

Δημοσ.
0αχ0χ0α0α0χ0 ξεκιναω με το τελευταιο!εχεις πολυ υλικο μαλλον ε?θα χακεψω το πισι σου!:-)

το θεμα ειναι οτι εχετε και εναν κιθαριστα που 3ερει.φαντασου να μαζευτουμε 3 αρχαριοι να τζαμαρουμε..θα παιζει ο καθενας ριφς ξεμπαρκα που χει μαθει απο κομματια διαφορα και θα γινεται χαμος!χεχε!κανα κομματακι εχεις γραψει?καμια ιδεα κατι?κατι απλο.

ερωτηση-απαντηση στις κιθαρες ε?γαματο!!

To θεωρω αδυνατο...Σπουδαζο Ηλεκτρολογος Μηχανικος & Μηχανικος Η/Υ ;);)ΚΑΙ γενικα το pc ειναι λιγο απεριοριστο να το πω...

Ναι εμας ο φιλος μου αυτος ειναι πολυ καλος...εχει πτυχιο ηλεκτρικης...Στα περισσοτερα τραγουδια που μαθαινουμε μας δειχνει τι παιζουν πισω απο τα σολο και μαλακα αυτα που παιζουμε βγαινουν απιστευτα....

Απο riffakia και τετοια δεν εχω γραψει,αλλα μερικουσ στιχους ναι...τωρα αμα βρω κατι στην κιθαρα που να ταιριαζει...μπορει να το συνεχισω...:-):-)

Δημοσ.

+γω ρε συ παντα με την μουσικη στα αυτια...παει 8α κουφα8ω!

8α διαβασω(κααααποια στιγμη!) :lol: :lol: :lol:

Ναι μουσικοs 8ελω να γινω αλλα πρεπει να περασω+σε μια σχολη...

Δημοσ.

μια ερώτηση και απο μένα...η συνδεσμολογία κιθάρα - πετάλια - ενυσχητής πως είναι ακριβώς? κάπου διάβασα πως για να έχεις καλό αποτέλεσμα στον ήχο χρησιμοποιώντας πεταλάκια θές έναν εχυσχητή με fxloop...και ρωτάω: αν δεν έχει τόσο χάλια ακούγεται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
μια ερώτηση και απο μένα...η συνδεσμολογία κιθάρα - πετάλια - ενυσχητής πως είναι ακριβώς? κάπου διάβασα πως για να έχεις καλό αποτέλεσμα στον ήχο χρησιμοποιώντας πεταλάκια θές έναν εχυσχητή με fxloop...και ρωτάω: αν δεν έχει τόσο χάλια ακούγεται?

Ψιλοπίπες, εξαρτάται τι θες να κάνεις. Έστω ότι έχεις δυο πετάλια, ένα για παραμόρφωση κι ένα delay. Ανάλογα με τη σειρά που θα τα βάλεις, θα έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, είτε θα παραμορφώσεις ένα delayed σήμα, είτε θα έχεις delay σε ένα παραμορφωμένο σήμα. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή, ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Αν την παραμόρφωση την παίρνεις από τον ενισχυτή όμως τί γίνεται;

ΟΚ, delay πρώτα και παραμόρφωση μετά = κιθάρα -> delay πετάλι -> ενισχυτής.

Πώς βάζεις όμως το delay ΜΕΤΑ την παραμόρφωση;

Κιθάρα -> ενισχυτής -> delay στο fx loop.

edit: το παράδειγμα με το delay το έβαλα γιατί ίσως είναι πιο εύκολο να το φανταστείς χωρίς να το δοκιμάσεις. Τα chorus/phaser για παράδειγμα είναι πιο ευέλικτα ως προς τη θέση που θα τα βάλεις, το delay συνήθως το βάζουν μετά την παραμόρφωση.

Επεξ/σία από cassidy
Δημοσ.

Γενικά υπάρχουν γενικοί κανόνες που λένε ότι πάνε πρώτα τα φίλτρα (πχ wah), μετά οι παραμορφώσεις, μετα ο κομπρέσσορας και τέλος το modulation (flanger, delay, chorus κλπ). Αν γράψεις στο google stompbox order θα βρεις ό,τι θέλεις.

Όσον αφορά τη λούπα, σκέφτεσαι ότι ό,τι είναι στο input πάει πριν τα εφφέ του ενισχυτή, ενώ ότι είναι στη λούπα (send, return/receive) πάει μετά τα εφφέ.

Η δική μου σειρά:

Κιθάρα -> George n Dennis Wah -> Boss Compressor -> Proco Rat -> Marshall Guv'nor -> Big Muff Pi -> Boss Octave -> Dunlop MXR Chorus -> Digitech DigiDelay -> Ενισχυτής

Πρόσεξε ότι προσωπικά προτιμώ ο κομπρέσσορας να είναι ΠΡΙΝ την παραμόρφωση, κάτι που μερικοί κιθαρίστες θεωρούν απαράδεκτο. :)

Δημοσ.

το ξερω paranoid!:-D αλλα thanx! ;) εισαι αστερι!δεν ειναι τελεια????ειναι,ειναι... :lol:

δεν μπορω να παρω ακομα κιαλλη ηλεκτρικη γιατι 8α μου την φερουν καπελο! :lol: οποτε προς το παρον 8α παρω μια ακουστικη που δεν εχω γιατι η κλασσικη τριζει επικινδυνα(το σκοτωσα ε?)anyways...

σημερα επαιξα ολη την δισκογραφια της Avril! :lol:

Δημοσ.

περι κι8αρας...κολοκυ8οπιτα! :lol: οτι να ναι λεω παλι...

ελα ρε αλη8εια?ειναι πολυ ωραιες!!!8α σε χαλαγε 1???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...