Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Distortion στον ενισχυτή δεν έχεις.... ? :rolleyes:

Όχι. Έχω μόνο ένα απλό Drive (ο ενισχυτής είναι ένας Drive CD400SL). Για dist έχω τον Γκάβνορα και για πλέον είμαι σε δίλημμα αν θα χρησιμοποιήσω fuzz ή overdrive για killer sound (μάλλον προς fuzz πάω).

Αλλά ακόμα και Marshall ενισχυτή να έχεις, ο Γκάβνορας έχει μεγαλύτερη γκάμα ήχων από τους Combo.

Τέλος πάντων... Περί ορέξεως... :-)

Δημοσ.

φιλτατε αυτο ακριβως εννοω...;)

για πες πανω κατω τι παιζει?συνδεεται με τον ενισχυτη και την πριζα,εχει μπαταρια?η απλα συνδεεται με τον ενισχυτη και τελος?νομιζω το τελευταιο ισχυει ε?

Δημοσ.
φιλτατε αυτο ακριβως εννοω...;)

για πες πανω κατω τι παιζει?συνδεεται με τον ενισχυτη και την πριζα,εχει μπαταρια?η απλα συνδεεται με τον ενισχυτη και τελος?νομιζω το τελευταιο ισχυει ε?

yep! απλά συνδέεται με τον ενισχυτή και τέλος ;)

Δημοσ.
8ενκς μαριε!

ρε γμτ δηλαδη αυτο

http://musica.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=13039&pcode=H002_I0013039

δεν εχει την επολογη footswitch?

ερμ......... νομίζω τα έχεις μπερδέψει λίγο!

Αυτό που λες είναι πετάλι. Δηλαδή έχει δικό του ήχο.

με το footswitch, δε χρησιμοποιείς κάποιο καινούριο ήχο, αλλά αυτόν που σου δίνει η παραμόρφωση του ενισχυτή...

Δημοσ.

Για να χρησιμοποιήσεις footswitch, πρέπει να το υποστηρίζει ο ενισχυτής σου, δηλαδή να έχει αντίστοιχη υποδοχή (δεν μπαίνει στο input που βάζεις την κιθάρα). αυτό που κάνει είναι να αλλάζει τα κανάλια του ενισχυτή απο καθαρό σε βρώμικο, χωρίς να πατάς το κουμπί που έχει ο ενισχυτής πάνω του, δηλαδή σαν να σου βάζει το κουμπί αυτό στα πόδια.

αν πάρεις οποιοδήποτε πετάλι-εφέ, τότε αυτό συνδέεται ανάμεσα στην κιθάρα και το input του ενισχυτή. όποτε θες το ενεργοποιείς.

αν τώρα παίζεις καθαρά απο τον ενισχυτή και βάλεις ένα distortion (πετάλι) για παράδειγμα, τότε θα σου βγάλει παραμόρφωση στον ήχο. αν έχεις πατημένο και το κουμπί για την παραμόρφωση απο τον ενισχυτή (με το χέρι ή με το footswitch), τότε θα έχεις την μια παραμόρφωση μετά την άλλη (συνήθως πολύ βαβούρα).

κάτι που να συνδιάζει και τα 2 δεν νομίζω να υπάρχει, γιατί το ένα δίνει εντολή στον ενισχυτή να αλλάξει κανάλι (footswitch) ενώ το πετάλι σου προσθέτει κάποιο εφέ πριν αυτό ακόμα μπει στον ενισχυτή, και μετά ο ενισχυτής απλά ενισχύει το ήδη παραμορφωμένο σήμα.

το πετάλι που έβαλες είναι για μπάσσο και όχι για κιθάρα πάντως.

Δημοσ.

Γενικά, είναι καλύτερο (κατά τη γνώμη μου) να πας να επιλέξεις ένα πετάλι distortion, ασχέτως της παραμόρφωσης του ενισχυτή. Με τα πετάλια έχεις μεγαλύτερη γκάμα ήχων.

Επίσης, θα πρότεινα να αποφευχθούν φθηνές λύσεις, καθώς ούτε πρόκειται να βρεις κάποιον καλό ήχο, ούτε θα κερδίσεις κάτι σε μελλοντική χρήση (όπου είναι βέβαιο ότι θα παραγκωνιστεί). Πάρε από τώρα ένα καλό πετάλι.

Δημοσ.

οκ παιδες!κατανοητο!

θα παρω f.s.αυτο χρειαζομαι τωρα...

και μαλλον θα τσιμπησω αυτο που εχει ποσταρει ο 8ανος

Δημοσ.
Γενικά, είναι καλύτερο (κατά τη γνώμη μου) να πας να επιλέξεις ένα πετάλι distortion, ασχέτως της παραμόρφωσης του ενισχυτή. Με τα πετάλια έχεις μεγαλύτερη γκάμα ήχων.

Επίσης, θα πρότεινα να αποφευχθούν φθηνές λύσεις, καθώς ούτε πρόκειται να βρεις κάποιον καλό ήχο, ούτε θα κερδίσεις κάτι σε μελλοντική χρήση (όπου είναι βέβαιο ότι θα παραγκωνιστεί). Πάρε από τώρα ένα καλό πετάλι.

Έλα ρε συ, μερικά behringer μια χαρά ήχο έχουν, το μόνο πρόβλημα είναι μη σου σπάσει. Για 20 ευρώ και ένα χρόνο να παίζεις, τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Και κάποια danelectro τα χρησιμοποιεί κόσμος. Εγώ έχω το fish'n'chips (7 band eq) και δουλεύει μια χαρά, όπως και το bad monkey της digitech (εντάξει, αυτό δεν είναι πλαστικό, πολύ καλή κατασκευή). Νομίζω 30 ευρώ έκαναν το καθένα τότε, πολύ καλό value for money.

Το πιο βασικό νομίζω είναι να τα δοκιμάσεις με τον εξοπλισμό σου και να δεις αν σε ικανοποιεί ο ήχος. Αν και προσοχή λίγο με τα εφέ, όταν μαθαίνεις, πρέπει να χρησιμοποιείς όσο λιγότερα γίνεται. Καλύπτουν τα λάθη σου και παρασύρεσαι :-D

Δημοσ.
Έλα ρε συ, μερικά behringer μια χαρά ήχο έχουν, το μόνο πρόβλημα είναι μη σου σπάσει. Για 20 ευρώ και ένα χρόνο να παίζεις, τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Και κάποια danelectro τα χρησιμοποιεί κόσμος. Εγώ έχω το fish'n'chips (7 band eq) και δουλεύει μια χαρά, όπως και το bad monkey της digitech (εντάξει, αυτό δεν είναι πλαστικό, πολύ καλή κατασκευή). Νομίζω 30 ευρώ έκαναν το καθένα τότε, πολύ καλό value for money.

Το πιο βασικό νομίζω είναι να τα δοκιμάσεις με τον εξοπλισμό σου και να δεις αν σε ικανοποιεί ο ήχος. Αν και προσοχή λίγο με τα εφέ, όταν μαθαίνεις, πρέπει να χρησιμοποιείς όσο λιγότερα γίνεται. Καλύπτουν τα λάθη σου και παρασύρεσαι :-D

Σύμφωνοι, ειδικά κάποια Behringer είναι πολύ τίμια για τα χρήματα που κοστίζουν, αλλά παραμένουν μέτρια. Καλύτερα να κάνεις οικονομία και να καθυστερίσεις και λίγο αλλά να πάρεις κάτι που θα σκοτώνει, παρά να γεμίσεις με μπλιμπλίκια.

ΥΓ> Το bad monkey είναι το καλύτερο value for money πετάλι. Γενικότερα τα digitech είναι πολύ αξιόλογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...