Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για ποιο λόγο θέλετε πεταλάκι; Δεν είστε ικανοποιημένοι με την παραμόρφωση του ενισχυτή σας; Τα behringer είναι φτηνές κόπιες άλλων πεταλιών. To dm100 μοντελοποιεί τα πολύ γνωστα Proco Rat, boss ds1 και mxr distortion plus (μπορείτε να τα δείτε στον thomann). Δεν πετυχαίνει πολύ τους ήχους αλλά ήταν αξιοπρεπές. To ud100 είναι κόπια του boss metalzone, νομίζω πιο αξιοπρεπές από το original metalzone το οποίο είναι επιεικώς απαράδεκτο (και το Boss MT-2 και το MD-2, μακριά). Γενικά, καλό distortion μόνο από μεγάλο ενισχυτή θα πάρεις, από πετάλι δύσκολα θα καταφέρει να βγάλει τον επιθυμητό ήχο πρωτάρης. Σε πετάλι θα πας για fuzz μάλλον, πχ smashing pumpkins (big muff!), melvins(proco rat) και mudhoney (νομίζω muff πάλι) ή για κάποιο συγκεκριμένο ήχο overdrive.

Τα acoustic modelers γενικά ακούγονται ψιλοχάλια. Παίξτε με το equalizer, το tone και το volume της κιθάρας σας και το reverb καλύτερα.

Προτείνω ένα από τα φτηνά behringer, αλλά θα πρέπει να τα ακούσετε πρώτα σε μαγαζί. Κατά προτίμηση στο ίδιο μοντέλο ενισχυτή με το δικό σας, αλλιώς δύσκολα βγαίνουν συμπεράσματα για το πως θα ακούγεται στο σπίτι σας.

ΥΓ: άλλα budget πετάλια είναι τα dan electro. Φυσικά και πρέπει να τα ακούσετε πρώτα.

Δημοσ.

ελεος!το τροφοδοτικο εχει 20 ε και το πεταλι 30??

βασικα εγω θελω πεταλι για να αλλαζω με το ποδι την παραμορφωση..δεν λεει οταν παιζεις ενα κομματι να το κοβεις,να πατας το κουμπακι και να συνεχιζεις με distortion..

Δημοσ.
ελεος!το τροφοδοτικο εχει 20 ε και το πεταλι 30??

βασικα εγω θελω πεταλι για να αλλαζω με το ποδι την παραμορφωση..δεν λεει οταν παιζεις ενα κομματι να το κοβεις,να πατας το κουμπακι και να συνεχιζεις με distortion..

Τα πετάλια συνήθως έχουν από 60 και πάνω. Τα behringer κοστίζουν τόσο λίγο γιατί α) είναι απλές αντιγραφές άλλων πεταλιών, κοινώς δεν έχει ξοδευθεί τίποτα για το σχεδιασμό τους β) είναι από πλαστικό και αρκετά φτηνές κατασκευές. Το τροφοδοτικό για πάνω από 5 πετάλια έχει κάπου 30. Μπορείς να πάρεις ένα πολύ φτηνό για ένα μόνο πετάλι, αν πάρεις κι άλλα μετά όμως τι γίνεται; Θα έχεις ένα για το καθένα;

Δημοσ.

προς το παρον θελω ενα για αυτη τη συγκεκριμενη δουλεια...αργοτερα οταν θα αρχισω να πειραματιζομαι πολυ περισσοτερο με τον ηχο θα αλλαξω.αλλα τωρα θελω ενα μικρο,φθηνο πεταλακι για distortion.κατι ερασιτεχνικο.πχ σαν αυτα που παρεθεσε η κ8 στην προηγουμενη σελιδα.

τι λες?

Δημοσ.
προς το παρον θελω ενα για αυτη τη συγκεκριμενη δουλεια...αργοτερα οταν θα αρχισω να πειραματιζομαι πολυ περισσοτερο με τον ηχο θα αλλαξω.αλλα τωρα θελω ενα μικρο,φθηνο πεταλακι για distortion.κατι ερασιτεχνικο.πχ σαν αυτα που παρεθεσε η κ8 στην προηγουμενη σελιδα.

τι λες?

Λέω behringer αλλά να τα ακούσεις πρώτα. Εμένα μ' άρεσε το DM100, πήγαινε σε κανένα μαγάζι να ακούσεις κι άλλα (πραγματικά η behringer έχει βγάλει κόπιες για τα πάντα).

Δημοσ.

Ναι ρε συ...και εγω εχω την κιθαρα της,αλλα τωρα που θα παρω τον marshall τον ενισχυτη θελω απλα ενα πεταλακι να αλλαζω με το ποδι οπως ο wise...

Δημοσ.
Ναι ρε συ...και εγω εχω την κιθαρα της,αλλα τωρα που θα παρω τον marshall τον ενισχυτη θελω απλα ενα πεταλακι να αλλαζω με το ποδι οπως ο wise...

Ποιον marshall θα πάρεις;

Δημοσ.

hey!+γω συμφωνω με τα παιδια!behringer θα παρω γιατι ειμαι ερασιτεχνης ακομα...ειναι+πιο φτηνα!που να παιρνω τωρα 2 πεταλακια+ενα τροφοδοτικο+να κανουν παραπανω απο την κιθαρα! :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

sorry για την καθυστέρηση :X

Μου πεφτει λιγο μακρια η λευκωσια...Λεμεσο ξερεισ τπτ γιατι οταν παω ολο σε clubakia με πανε...

να μην τους επιτρέπεις να σε παίρνουν club :P

Το μόνο που ξέρω Λεμεσό είναι το teepee (προφέρεται "ττιππί" στα Κυπριακά :P )

Ωραίο μπαράκι ωραία μουσική ;)

Ήτανε και η kingston πιο παλιά, αλλα απ' ότι άκουσα έκλεισε τώρα.

οσον αφορα σε μπαρακι,το alligator στην αλεξανδρας ειναι πολυ καλο...

α ωραία είναι και κοντά μου ;) Θα το δοκιμάσω με τη πρώτη ευκαιρία :-)

Ο δικός μου (ένας Laney? κάτι τέτοιο), είχε υποδοχή για foot switch, και πήγα και πήρα ένα απ' αυτό, που στην ουσία έχεις πατημένο το κουμπί του distortion, και με το πετάλι το κάνεις ενεργοποίηση/απενεργοποίηση. Δε ξέρω τώρα αν και που μπορείς να βρεις ένα τέτοιο.

Στην αρχή μου είχε πει ο τέτοιος που πήγα και το ζήτησα, πως αυτά έρχονται μαζί με κάποιους ενισχυτές, αλλά τελικά κατάφερε και βρήκε ένα και μου έδωσε

Δημοσ.
Ποιον marshall θα πάρεις;

Θα παρω ενος φιλου μου και δεν ξερω ποιο μοντελο ειναι....μολισ τον παρω θα κοιταξω και θα σας πω...:-)

sorry για την καθυστέρηση :X

να μην τους επιτρέπεις να σε παίρνουν club :P

Το μόνο που ξέρω Λεμεσό είναι το teepee (προφέρεται "ττιππί" στα Κυπριακά :P )

Ωραίο μπαράκι ωραία μουσική ;)

Ήτανε και η kingston πιο παλιά, αλλα απ' ότι άκουσα έκλεισε τώρα.

Ναι ρε θα το ψάξω.Εγω ολο starbucks,costa coffe,καστρο,basement και λοιπα clubbakia τα υπολοιπα.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι?οι απλοι τυπικοι ενισχυτες των 20 ε σαν αυτους που λεει η κ8,μονο οσον αφορα στην παραμορφωση,αλλαζει καθολου ο ηχος της κιθαρας?μαλλον μλκια ρωταω.απλα εννοω αμα η μονη δουλεια ειναι να αλλαζεις καθαρα-βρωμικα με το ποδι?χωρις καμια αλλη αλιωση του ηχου.

Δημοσ.
να ρωτησω κατι?οι απλοι τυπικοι ενισχυτες των 20 ε σαν αυτους που λεει η κ8,μονο οσον αφορα στην παραμορφωση,αλλαζει καθολου ο ηχος της κιθαρας?μαλλον μλκια ρωταω.απλα εννοω αμα η μονη δουλεια ειναι να αλλαζεις καθαρα-βρωμικα με το ποδι?χωρις καμια αλλη αλιωση του ηχου.

Η μόνη δουλειά ποιανού; Μπορείς να ξανακάνεις την ερώτηση; Κάπου σε χάνω.

To απλό footswitch είναι ένας διακόπτης που πατάς με το πόδι, αλλάζει από το καθαρό κανάλι στο βρώμικο και πίσω. Απλός διακόπτης, τίποτα άλλο.

Τα πεταλάκια παραμόρφωσης τα βάζεις συνήθως στο καθαρό κανάλι κι αυτά στέλνουν ήδη παραμορφωμένο σήμα στον ενισχυτή. Τι εννοείς «χωρίς άλλη αλλοίωση του ήχου»;

Δημοσ.

ναι εχεις δικιο...δεν το ρωτησα καλα.αλλα την πηρα την απαντηση μου.:-)

τα footswitch ποσο κανουν?

και το πεταλακιδεν κανει αυτη τη δουλεια ομως?

Δημοσ.
ναι εχεις δικιο...δεν το ρωτησα καλα.αλλα την πηρα την απαντηση μου.:-)

τα footswitch ποσο κανουν?

και το πεταλακιδεν κανει αυτη τη δουλεια ομως?

foot switch = 15 με 30 ευρώ σύμφωνα με τον thomann

Το foot switch είναι τηλεκοντρόλ για να ανάβεις το φως του δωματίου με το πόδι.

Το πεταλάκι είναι λαμπατέρ.

Και τα δυο φωτίζουν το δωμάτιο ναι :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...