kate23 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 γεια!κορυφαιο το μαθημα!η κυρια ειναι φοβερη!!!εχω+αυριο παλι μαθημα κανονικα γιατι σημερα καναμε μονο 20 λεπτα! τι αλλα εσεις?wise τι λεει η κιθαρα???
-WISE- Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 cassidy νταξει δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω για το χρονο σου... παρολα αυτα ολα ειναι mixed up στην κεφαλα μου...θα δω τι θα γινει και με το δασκαλο και αν 3ερει κατι παραπανω... και παλι 8ενκς!! κ8 καλη αρχη...η κιθαρα τα σπαει!! οσο για το fly away......ολο το ιδιο παιζει....
cassidy Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 cassidy νταξει δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω για το χρονο σου...παρολα αυτα ολα ειναι mixed up στην κεφαλα μου...θα δω τι θα γινει και με το δασκαλο και αν 3ερει κατι παραπανω... και παλι 8ενκς!! κ8 καλη αρχη...η κιθαρα τα σπαει!! οσο για το fly away......ολο το ιδιο παιζει.... Τίποτα |WISE|, don't mention it Θα τη βρεις την άκρη μην ανησυχείς. Βέβαια υπάρχουν κι άλλα κουσούρια που έχει το floyd rose, αλλά δε στα λέω ακόμα γιατί βλέπω πως τα παίρνεις κατάκαρδα
kate23 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 thanx wise!!!φανταζομαι!!!θελω+γωωωωωωωωωωωωωωωω!!! μου χει κολλησει σου λεω!ε δεν ειμαι εγω εκει να τραγουδαω οσο παιζεις+κατανταει μονοτονο! :-D
Freakster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Καλά αυτό το thread είναι σκέτη πόρωση Αφού ψήθηκα και εγώ. Δανειστηκα και εγώ την κιθάρα του κολλητού (αν την ξαναδεί, σφύρα μου) και άρχιζω σιγά σιγά να μαθαίνω τις συγχορδίες (btw το chordbook.co, τα έσπασε wise! gratz!). Τα υπολόγισα και είδα πως δεν μπορώ να φορτώθω ώρες μαθημάτων με ιδιαίτερα ως τα χριστούγεννα οπότε τουλάχιστον ας βάλω κάποιες βάσεις.. Tα δάχτυλα μου όμως γίναν πουρές απο χτες. Μήπως να αλλάξω χορδές να βάλω αυτές από σπάγγο..; Τώρα έχει συρμάτινες. Ή δε γίνεται; Μη βαράτε ρε
thanocaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Χορδές από σπάγγο; Οι χορδέις είναι ή νάυλον ή μεταλλικές. Οι νάυλον (μόνο οι 3 από τις έξι) είναι για κλασσικές κιθάρες, οι συρμάτινες για ακουστικές, ηλεκτροακουστικές και ηλεκτρικές. Ανάλογα με το είδος της κιθάρας σου θα πάρεις τις κατάλληλες (πχ θα ζητήσεις σετ χορδών για ακουστική κιθάρα).
Freakster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Εντάξει ρε συ δεν είπα να φτιάξω δικές μου απο την καλούμπα του χαρταετού , απλά δεν ήξερα το υλικό. Δηλαδή σε κιθάρα ακουστική δεν πάει χορδή από ναυλον, οκ έστω, πιστεύω να την παλέψω σιγά σιγά.
thanocaster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι μην βάλεις ό,τι χορδή να 'ναι, θα καταστρέψεις την κιθάρα σου. Αν οι συρμάτινες σε κόβουν στα δάχτυλα, ξεκίνα με ένα μικρό σετ (πχ εννιάρι) και σε κάνα μήνα θα το έχεις συνηθίσει. Αφού παίξεις καιρό με αυτό το σετ μπορείς να ανέβεις στο επόμενο (δεκάρι). Έχε υπ' όψιν ότι κάθε φορά που αλλάζεις σετ (πχ από εννιάρι σε δεκάρι, όχι κάθε φορά που αλλάζεις χορδές) πρέπει να πηγαίνεις το όργανο για σετάρισμα.
Freakster Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Got it! thx for the tip, ευτυχώς το κατάστημα είναι κοντά εδώ.
kate23 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2008 επ!τι γινεται!ναι ρε εδω ψηνεσαι!!! σημερα στο μαθημα τα πηγα τελεια!οχι να το πενευτω+για να μην τα πολυλογω ειμαι αστερι μου ειπε η κυρια! :-D εχω ψησει+τον πατερα για ηλεκτρικη!θα στειλω αυριο καποιον σε ενα μαγαζακι που βρηκα στα γιαννενα να ρωτησει!!!προσευχηθειτε+σεις να την παρω γρηγορα!
cassidy Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 επ!τι γινεται!ναι ρε εδω ψηνεσαι!!!σημερα στο μαθημα τα πηγα τελεια!οχι να το πενευτω+για να μην τα πολυλογω ειμαι αστερι μου ειπε η κυρια! :-D εχω ψησει+τον πατερα για ηλεκτρικη!θα στειλω αυριο καποιον σε ενα μαγαζακι που βρηκα στα γιαννενα να ρωτησει!!!προσευχηθειτε+σεις να την παρω γρηγορα! Στα Γιάννενα είχα πάει σε ένα μαγαζί τον Ντούκα, τον ξέρεις φαντάζομαι; Ρίξε μια ματιά κι εκεί (έχω την εντύπωση πως είναι το μόνο αξιόλογο μαγαζί στην περιοχή).
-WISE- Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 @cassidy: τετοια λεγε μου τωρα και δεν το χω και πολυ να την πουλησω 500 ε στην κ8 που θελει να παρει!χαχαχα! ασε που με βλεπω να σου ρχομαι σπιτακι να μου τα εξηγησεις απο κοντα...γιαυτο μη λες πολλα! @κ8: μπραβο ρε αστερακι!ετσι σε θελω δευτερο κλαπτον!λολ! ελα ρε συ να τραγουδησουμε μαζι!im gonna flyyy awaaay!! @Freakster: ειδες τι κανει το τοπικ αυτο??γενναει μουσικους!ειναι καλο σημαδι που σε πονανε τα δαχτυλα!εγω ακομα και τωρα μετα απο 2 χρονια ακομα αλλαζω δερμα!και που να βαλεις και 10αρες.. παντως ρε παιδια οταν δεν εχεις αλλον εναν να παιζει κι8αρα απο μεσα η εστω ενα μπασο βρε αδερφε κανενα τραγουδι δεν ακουγεται το ιδιο...και ξενερωνω γτ καθε τραγουδι 8ελει 2 κι8αρες...
cassidy Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 @cassidy: τετοια λεγε μου τωρα και δεν το χω και πολυ να την πουλησω 500 ε στην κ8 που θελει να παρει!χαχαχα!ασε που με βλεπω να σου ρχομαι σπιτακι να μου τα εξηγησεις απο κοντα...γιαυτο μη λες πολλα! .... παντως ρε παιδια οταν δεν εχεις αλλον εναν να παιζει κι8αρα απο μεσα η εστω ενα μπασο βρε αδερφε κανενα τραγουδι δεν ακουγεται το ιδιο...και ξενερωνω γτ καθε τραγουδι 8ελει 2 κι8αρες... Προσωπικά, δεν ασχολούμαι με τίποτα πέρα από το κούρδισμα, οτιδήποτε άλλο είναι απλώς πολύ μπέρδεμα και κόπος (για μένα τουλάχιστον, άλλοι έχουν μεράκι και τα κάνουν όλα μόνοι τους). Προτιμώ να την πηγαίνω για σετάρισμα σε μαγαζί όταν το χρειάζεται. Για το δεύτερο, guitar pro δεν χρησιμοποιείς; Μπάσο και ντραμς έτοιμα. Και για δεύτερη κιθάρα δεν είναι άσχημο. Το καλύτερο απ' όλα είναι να πεις στον καθηγητή να σου κάνει κάνα κονέ με άλλο μαθητή που είστε περίπου στο ίδιο επίπεδο, να κάνετε καμιά μπάντα και να παίζετε που και που τα τραγούδια που θέλετε. Και που ξέρεις, αν κολλήσετε μπορεί να βγει και κάτι καλό
-WISE- Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Προσωπικά, δεν ασχολούμαι με τίποτα πέρα από το κούρδισμα, οτιδήποτε άλλο είναι απλώς πολύ μπέρδεμα και κόπος (για μένα τουλάχιστον, άλλοι έχουν μεράκι και τα κάνουν όλα μόνοι τους). Προτιμώ να την πηγαίνω για σετάρισμα σε μαγαζί όταν το χρειάζεται. Για το δεύτερο, guitar pro δεν χρησιμοποιείς; Μπάσο και ντραμς έτοιμα. Και για δεύτερη κιθάρα δεν είναι άσχημο. Το καλύτερο απ' όλα είναι να πεις στον καθηγητή να σου κάνει κάνα κονέ με άλλο μαθητή που είστε περίπου στο ίδιο επίπεδο, να κάνετε καμιά μπάντα και να παίζετε που και που τα τραγούδια που θέλετε. Και που ξέρεις, αν κολλήσετε μπορεί να βγει και κάτι καλό μα και γω για το κουρδισμα μιλαω.φαινεται οτι ξερεις αρκετα απο fr...εχεις ψαχτει στο θεμα!καθε ποτε κανεις ρυθμισμα το οργανο?ειναι αναλογως το ποσο τη χρησιμοποιεις την κιθαρα βεβαια αλλα καλο θα ταν να κανουμε καθε ποσο?6 μηνες? ναι χρησιμοποιω guitar pro αλλα δεν ειναι το ιδιο..πρεπει με τον ενισχυτη να μην ειμαι "πανω" απο τα αλλα οργανα.επισης αλλο να μαι με καποιον αλλον διπλα που μπορει να με ακουληθησει και να τον ακολουθησω στο παιξιμο... ωπ!τρομερη ιδεα αυτη!!εισαι πολυ σωστος!αλλα θελει πολλες προυποθεσεις αυτο που λες..
cassidy Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 μα και γω για το κουρδισμα μιλαω.φαινεται οτι ξερεις αρκετα απο fr...εχεις ψαχτει στο θεμα!καθε ποτε κανεις ρυθμισμα το οργανο?ειναι αναλογως το ποσο τη χρησιμοποιεις την κιθαρα βεβαια αλλα καλο θα ταν να κανουμε καθε ποσο?6 μηνες? Δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω και τόσα, άμα έχεις κιθάρα με fr, θες δε θες θα μάθεις Ναι, 2 φορές το χρόνο νομίζω είναι οκ, πολλοί την πηγαίνουν και πιο συχνά, άλλοι και καθόλου. Χρειάζεται μια ρύθμιση για όταν σκευρώνει το μπράτσο και μια σχετική με κούρδισμα. Δοκίμασε μια ανοιχτή ΜΙ. Όταν τη κουρδίσεις, δοκίμασε την ίδια χορδή στο 12ο τάστο. Είναι πάλι ΜΙ; Αν στο 12ο είναι ξεκούρδιστη, θέλει ρύθμισμα. Ο Τρίμης σου είπε τίποτα, ξέρω γω το setup για ένα χρόνο δωρεάν ή τίποτα τέτοιο; ναι χρησιμοποιω guitar pro αλλα δεν ειναι το ιδιο..πρεπει με τον ενισχυτη να μην ειμαι "πανω" απο τα αλλα οργανα.επισης αλλο να μαι με καποιον αλλον διπλα που μπορει να με ακουληθησει και να τον ακολουθησω στο παιξιμο... ωπ!τρομερη ιδεα αυτη!!εισαι πολυ σωστος!αλλα θελει πολλες προυποθεσεις αυτο που λες.. Ωπ, εδώ κάτι δε μας λες καλά Τί εννοείς να σε ακολουθεί ή να ακολουθείς, υποτίθεται ακολουθείτε και οι δυο τον μετρονόμο/drummer. Αν κάποιος το χάνει και μένει πίσω, απλώς παίζεις το κομμάτι σε πιο αργό tempo μέχρι να το έχουν άνετα όλοι. Κομμάτια και ασκήσεις τα παίζεις με μετρονόμο ή όχι; Το άλλο με την μπάντα δεν είναι τόσο δύσκολο, με λίγη υπομονή θα βρεις άτομα. Σου δίνει μεγάλη ώθηση για να μελετήσεις ασκήσεις και να μάθεις τα κομμάτια σωστά. Το κάνουν και στα ωδεία αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα