cassidy Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Θα την πειράξεις μόνο όταν δε σε ικανοποιεί πια, όταν καταλαβαίνεις ο ίδιος πως θες κάτι διαφορετικό, αλλιώς δεν έχει νόημα. Το floyd rose είναι αυτός ο μηχανισμός Για κούρδισμα δες κανένα video, πχ Tην έχεις στα χέρια σου την κιθάρα;
-WISE- Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 φιλτατε cassidy ξερω ποιος μηχανισμος ειναι.δεν ξερω πως να την κουρδιζω,πως κλειδωνει και γτ κλειδωνει tο τρεμολο.εκει που την πηρα με μπερδεψαν χειροτερα.μου λεει οτι κουρδιζεται αμα θελω και απο τον καβαλαρη!!κινεζικα λοιπον...οσο για το βιντεο 8ενκς αλλα δεν το πολυ επιασα...κατι σε ελληνικο βρε παιδια... ναι την εχω την κι8αρα!
cassidy Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 φιλτατε cassidy ξερω ποιος μηχανισμος ειναι.δεν ξερω πως να την κουρδιζω,πως κλειδωνει και γτ κλειδωνει tο τρεμολο.εκει που την πηρα με μπερδεψαν χειροτερα.μου λεει οτι κουρδιζεται αμα θελω και απο τον καβαλαρη!!κινεζικα λοιπον...οσο για το βιντεο 8ενκς αλλα δεν το πολυ επιασα...κατι σε ελληνικο βρε παιδια... ναι την εχω την κι8αρα! Ε ναι. Koίτα αυτή την εικόνα «Κλειδώνει» από τις βίδες που βλέπεις στην πάνω εικόνα. Κοινώς, βγάζεις βίδες, κουρδίζεις κανονικά από τα κλειδιά, ξανακλειδώνεις. Από εκεί και πέρα, μπορείς να κάνεις μικρορυθμίσεις με τις βίδες που βλέπεις στην κάτω εικόνα, με το χέρι. Όταν δεν είναι πια εφικτό να κουρδίσεις από καβαλάρη, επιστρέφεις τις κάτω βίδες στη φυσιολογική τους θέση (για να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις πάλι), και ξεβιδώνεις τις πάνω ώστε να κουρδίσεις από τα κλειδιά. Το άλλο χαριτωμένο που θα διαπιστώσεις είναι πως, επειδή ο καβαλάρης κρατιέται στη θέση που βλέπεις από ελατήρια (ρυθμίζονται από το πίσω μέρος της κιθάρας), όταν κουρδίζεις μια χορδή, χαλαρώνουν οι άλλες. Οπότε όταν κουρδίζεις από τα κλειδιά, δεν είναι μια κι έξω το κούρδισμα. Κουρδίζεις κυκλικά, E, A, D, G, B, E και πάλι από την αρχή, μέχρι να είναι όλες κουρδισμένες. Θα το καταλάβεις και μόνος σου στο πρώτο κούρδισμα. Και θα τα καταλάβεις όλα πολύ καλύτερα όταν στα δείξει ο δάσκαλός σου.
kate23 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 hey!ναι μου φαινονται πολλα γιατι βγαινει μια 200ρα τον μηνα...θα παω την δευτερα 5:20 ωδειο!της ειπα να μου κανει συγχορδιες+τραγουδια!να της πω τιποτα αλλο? η φιλη μου πηρε μια epiphone!κορυφαια!!!
__D3mIaN__ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 κειτ κοιτα και σε αγγελιες! παιδια την πηρα!!! ειναι αυτη RG350DX BK φωτο http://peacemusic.co.kr/goods_img/rg350ex-1.jpg οι ιδικοι να μου πουνε τωρα....αλλα και οι αλλοι να μου πειτε αν σας αρεσει...εμενα ο ηχος της μαρεσει παρα πολυ παντως!!! νικοσκον μη με βρισεις που πηρα RG... Οοοο μεγαλες στιγμες. Να τη χαιρεσαι Με αυτη τη κιθαρα ημουν ερωτευμενος πριν 5 χρονια οταν ηθελα να ξεκινησω να ασχολουμαι και με κιθαρα, πραγματικα πολυ καλη επιλογη για μεταλ ηχο. ναι ειναι πολυ ομορφη...αχ το μωρο μου!απο ηχο βγει αγριο.ειναι μεταλ κιθαρα απο τιμη μπορω να πω μου εκανε καλη τιμη ο τριμης.δεν το περιμενα..πραγατικα εμεινα πολυ ικανοποημενος... πρωτες εντυπωσεις:ειναι ενα αξιοπρεπεστατο,τιμιο οργανο που μπορω το χω σν "αρχαριος" αλλα και για πολλα χρονια ακομα... Ο Τριμης ειναι σωστος επαγγελματιας στα μουσικα του οργανα, δε κοροιδευει και κανει οντως τις καλυτερες τιμες. Χαιρομαι που εμεινες ευχαριστημενος.. αντε το μονο που εμεινε ειναι να ανεβασεις οταν νιωσεις ετοιμος και κανενα sample της δουλειας σου να σε ακουσουμε
-WISE- Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Ε ναι. Koίτα αυτή την εικόνα«Κλειδώνει» από τις βίδες που βλέπεις στην πάνω εικόνα. Κοινώς, βγάζεις βίδες, κουρδίζεις κανονικά από τα κλειδιά, ξανακλειδώνεις. Από εκεί και πέρα, μπορείς να κάνεις μικρορυθμίσεις με τις βίδες που βλέπεις στην κάτω εικόνα, με το χέρι. Όταν δεν είναι πια εφικτό να κουρδίσεις από καβαλάρη, επιστρέφεις τις κάτω βίδες στη φυσιολογική τους θέση (για να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις πάλι), και ξεβιδώνεις τις πάνω ώστε να κουρδίσεις από τα κλειδιά. Το άλλο χαριτωμένο που θα διαπιστώσεις είναι πως, επειδή ο καβαλάρης κρατιέται στη θέση που βλέπεις από ελατήρια (ρυθμίζονται από το πίσω μέρος της κιθάρας), όταν κουρδίζεις μια χορδή, χαλαρώνουν οι άλλες. Οπότε όταν κουρδίζεις από τα κλειδιά, δεν είναι μια κι έξω το κούρδισμα. Κουρδίζεις κυκλικά, E, A, D, G, B, E και πάλι από την αρχή, μέχρι να είναι όλες κουρδισμένες. Θα το καταλάβεις και μόνος σου στο πρώτο κούρδισμα. Και θα τα καταλάβεις όλα πολύ καλύτερα όταν στα δείξει ο δάσκαλός σου. αχ να τα τα δυσκολα....κασιντυ με εχεις ριξει σε μελαγχωλια ρε!! δηλαδη για να καταλαβω καθε φορα που θελω να κουρδισω θα πρεπει να βγαζω την παπαρια αυτη?επισης,για να κανω μικρορυθμισεις στον καβαλαρη πρεπει να εχω πολυ καλο αυτι για να την κουρδισω!!εγκεφαλικα βαραω τωρα!οταν δεν ειναι εφικτο εννοεις οταν δεν καθεται η νοτα?νταξει εχω και μηχανημα ευτυχως... ανακεφαλαιωνοντας εγω θα κουρδιζω απο κατω τις χορδες μεχρι να μην καθονται.τοτε βγαζω αυτο που τις σφιγκεις και κουρδιζω κανονικα απο τα κλειδια.το χω καθολου η τα χω κανει πουτ@να στο κεφαλι μου? εγω δηλαδη να σφιγκω τις βιδουλες πανω ψιλα στο μπρατσο για να μην ξεκουρδιζεται η να το αφησω ετσι? Οοοο μεγαλες στιγμες. Να τη χαιρεσαι Με αυτη τη κιθαρα ημουν ερωτευμενος πριν 5 χρονια οταν ηθελα να ξεκινησω να ασχολουμαι και με κιθαρα, πραγματικα πολυ καλη επιλογη για μεταλ ηχο. Ο Τριμης ειναι σωστος επαγγελματιας στα μουσικα του οργανα, δε κοροιδευει και κανει οντως τις καλυτερες τιμες. Χαιρομαι που εμεινες ευχαριστημενος.. αντε το μονο που εμεινε ειναι να ανεβασεις οταν νιωσεις ετοιμος και κανενα sample της δουλειας σου να σε ακουσουμε χαιρομαι παλαβιαρη που σαρεσε!!ειναι ομορφο οργανο και γενικα πολυ καλο σαν ηχος.(ειδικα σε συγκριση με την παλια μου) ο τριμης πολυ καλος.δωρο θηκη εκπτωση 65 ε και πενες.(λολ) αλλα χαιρομαι γτ μου πε ο,τι χρειαστω και λοιπα τον παιρνω τηλ και ρωταω... οσο για το βιντεακι το πολυ να ανεβασω καμια διασκευη...ελα να τζαμαρουμε μαζι!:-D:lol: καλη αρχη κ8!!!!
cassidy Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 αχ να τα τα δυσκολα....κασιντυ με εχεις ριξει σε μελαγχωλια ρε!!δηλαδη για να καταλαβω καθε φορα που θελω να κουρδισω θα πρεπει να βγαζω την παπαρια αυτη?επισης,για να κανω μικρορυθμισεις στον καβαλαρη πρεπει να εχω πολυ καλο αυτι για να την κουρδισω!!εγκεφαλικα βαραω τωρα!οταν δεν ειναι εφικτο εννοεις οταν δεν καθεται η νοτα?νταξει εχω και μηχανημα ευτυχως... ανακεφαλαιωνοντας εγω θα κουρδιζω απο κατω τις χορδες μεχρι να μην καθονται.τοτε βγαζω αυτο που τις σφιγκεις και κουρδιζω κανονικα απο τα κλειδια.το χω καθολου η τα χω κανει πουτ@να στο κεφαλι μου? εγω δηλαδη να σφιγκω τις βιδουλες πανω ψιλα στο μπρατσο για να μην ξεκουρδιζεται η να το αφησω ετσι? Ναι σωστά τα έχεις καταλάβει. Το πόσο συχνά χρειάζεται κούρδισμα από τα κλειδιά εξαρτάται από την ποιότητα του όλου μηχανισμού, πόσο συχνά παίζεις με τρέμολο, πόσο καινούριες είναι οι χορδές κτλ. Για τις μικρορυθμίσεις... δεν χρειάζεται να τις πιάνεις με το αυτί. Απλώς όταν πιάνεις την κιθάρα στα χέρια σου, την περνάς πρώτα μια με το κουρδιστήρι, απλό Αν η κιθάρα είναι κουρδισμένη κάθε φορά που παίζεις, μετά από λίγο καιρό θα το καταλαβαίνεις και με το αυτί. Και εννοείται πως οι πάνω βίδες θα είναι σφιγμένες, χειρότερα θα είναι χωρίς αυτές. Μόνο ένα σημείο να σου επισημάνω, όταν ξεβιδώσεις τις πάνω, φέρνεις και τις κάτω κάπου στη μέση, ώστε να έχεις περιθώρια για την επόμενη φορά. Μετά κουρδίζεις κλειδιά, κ.ο.κ
-WISE- Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 χμμ..την τελευταια πραγραφο φιλαρακι δεν την πολυκαταβα...μπορεις να μου το εξηγησεις λιγακι? εγω πρεπει να τις εχω σφιγμενες?τις εχω αφησει ετσι οπως την πηρα.να τις σφιξω να μην ξεκουρδιζεται?
kate23 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 thanx wise!το "fly away" του "lenny kravitz" το ξερεις???μου χει κολλησει απο χτες!παιξτο εσυ που χεις+ηλεκτρικη!
cassidy Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Για τις κάτω βίδες μιλάω. Οι πάνω βίδες είναι σφιγμένες, πάντα, εκτός απ'όταν θες να κουρδίσεις από κλειδιά. Οι κάτω τώρα. Έστω ότι ξεκουρδίστηκε η Α, και το κουρδιστήρι λέει G#. Σφίγγεις την κάτω βίδα που αντιστοιχεί στην Α ώσπου να έρθει εκεί που θες. Αν το κάνεις αυτό 2-3 φορές, η βίδα δε θα πηγαίνει παρακάτω. Οπότε επιστρέφεις την κάτω βίδα στη φυσιολογική της θέση (στη μέση περίπου), ώστε αφού κουρδίσεις από τα κλειδιά να έχεις περιθώριο 2-3 φορές να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Οπότε, όταν δε μπορείς πια να κουρδίσεις από τις κάτω βίδες 1) φέρνεις τις κάτω βίδες στη μέση 2) βγάζεις το lock από πάνω (οι πάνω βίδες) 3) κουρδίζεις από κλειδιά 4) βάζεις πάλι το lock
paranoid_gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Πο πο φιλε μου φαινεται πωσ το floydrose ειναι ενας πολυ μεγαλος διαολος... Α και kate το fly way του kravitz ειναι ευκολο τραγουδι,τουλαχιστον η εισαγωγη και μπορεις να το παιξεις και εσυ εστω και στην κλασσικη...εδω το καταφερα εγω...εσυ γτ οχι?
kate23 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 το παιζω στην κλασσικη αλλα εχει αλλη χαρη στην ηλεκτρικη! ολη μερα αυτο επαιζα σημερα!μου χει κολλησει!!!!!!!!!!
-WISE- Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 thanx wise!το "fly away" του "lenny kravitz" το ξερεις???μου χει κολλησει απο χτες!παιξτο εσυ που χεις+ηλεκτρικη! το ξερω κ8!δεν εχω σκεφτει ποτε να το παιξω...αλλα εχει ενα ριφφ ολο και ολο οποτε βγαινει ευκολα φανταζομαι..θα το κοιταξω! Για τις κάτω βίδες μιλάω.Οι πάνω βίδες είναι σφιγμένες, πάντα, εκτός απ'όταν θες να κουρδίσεις από κλειδιά. Οι κάτω τώρα. Έστω ότι ξεκουρδίστηκε η Α, και το κουρδιστήρι λέει G#. Σφίγγεις την κάτω βίδα που αντιστοιχεί στην Α ώσπου να έρθει εκεί που θες. Αν το κάνεις αυτό 2-3 φορές, η βίδα δε θα πηγαίνει παρακάτω. Οπότε επιστρέφεις την κάτω βίδα στη φυσιολογική της θέση (στη μέση περίπου), ώστε αφού κουρδίσεις από τα κλειδιά να έχεις περιθώριο 2-3 φορές να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Οπότε, όταν δε μπορείς πια να κουρδίσεις από τις κάτω βίδες 1) φέρνεις τις κάτω βίδες στη μέση 2) βγάζεις το lock από πάνω (οι πάνω βίδες) 3) κουρδίζεις από κλειδιά 4) βάζεις πάλι το lock για τις πανω βιδες μου δωσανε ενα κλειδακι ομως ωστε να το σφιγκω...το σφιξιμο αυτο που χρησιμευει? κατι αρχιζω να καταλαβαινω τωρα μου φαινεται.δεν καταλαβα ομως αυτο: "Σφίγγεις την κάτω βίδα που αντιστοιχεί στην Α ώσπου να έρθει εκεί που θες".που δηλαδη?
estenough Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 1.για τις πανω βιδες μου δωσανε ενα κλειδακι ομως ωστε να το σφιγκω...το σφιξιμο αυτο που χρησιμευει? κατι αρχιζω να καταλαβαινω τωρα μου φαινεται.δεν καταλαβα ομως αυτο: 2."Σφίγγεις την κάτω βίδα που αντιστοιχεί στην Α ώσπου να έρθει εκεί που θες".που δηλαδη? 1.όλες οι χορδές στις κιθάρες χωρίς fr έχουν ένα σταθερό άκρο που κρατιούνται (καβαλάρης) και ένα μεταβαλόμενο (κλειδιά) απο το οποίο τις κουρδίζεις. στο fr το ίδιο ισχύει όταν πας να κουρδίσεις τις χορδές για πρώτη φορά ή για κανονικό κούρδισμα (όχι microtuning). αυτό το κούρδισμα το κάνεις χωρίς να έχεις σφίξει τις 3 αλλενόβιδες που είναι κοντά στα κλειδιά (δλδ είναι σαν να μην υπάρχουν αυτές οι βίδες) και έχοντας τις βίδες του καβαλάρη σχεδόν στην μέση της διαδρομής (εγώ θα σου πρότεινα να τις έχεις περίπου στο 70% ξεβιδωμένες) αφού κουρδίσεις την κιθάρα, τότε σφίγγεις τις 3 αλλενόβιδες και είναι σαν να έχεις μία χορδή (κουρδισμένη) η οποία έχει και τα 2 άκρα της "σταθερά"... αν δεν μεταβαλότανε η ελαστικότητα της χορδής, τότε αυτή η χορδή θα έμενε για πάντα κουρδισμένη, κάτι το οποίο δεν ισχύει. 2. επειδή η ελαστικότητα της χορδής δεν μεταβάλεται απότομα, εκτός αν την τραβάς όλη την ώρα, το fr έχει ένα τρόπο για microtuning στις χορδές... έχοντας σφίξει τις 3 αλλενόβιδες στα κλειδιά, θεωρείς ότι αυτό είναι το σταθερό σημείο των χορδών... στον καβαλάρη έχεις μια βίδα για κάθε χορδή, την οποία αν την σφίξεις κουρδίζεις την συγκεκριμένη χορδή και αν την ξεσφίξεις την ξεκουρδίζεις... έστω πως στο βήμα που κουρδίζεις την κιθάρα απο τα κλειδιά την έχεις κουρδίσει τέλεια, αλλά δεν έχεις σφίξει ακόμα τις αλλενόβιδες, όταν τις σφίξεις θα δεις οτι ίσως η κιθάρα θα είναι λίγο πιο κουρδισμένη... σε αυτή την περίπτωση αρχίζεις και ξεβιδώνεις ελάχιστα την βίδα της αντίστοιχης χορδής στον καβαλάρη, ώστε να κουρδίσεις σωστά την κιθάρα... π.χ. αν την Λα (Α) χορδή την έχεις κουρδίσει σωστά πριν σφίξεις τις αλλενόβιδες, και την βρεις περισσότερο κουρδισμένη (να πηγαίνει προς Λα#) όταν σφίξεις τις αλλενόβιδες, τότε ξεβιδώνεις λίγο την βίδα της Λα στον καβαλάρη, αν γίνει το αντίθετο για κάποιο λόγο τότε βιδώνεις την βίδα) Το βίδωμα της βίδας συνήθως χρειάζεται, γιατί αν χρησιμοποιείς συνέχεια το τρέμολο, θα δεις οτι κιθάρα ξεκουρδίζεται ελαφρώς... για να μην κάνεις την διαδικασία με κούρδισμα απο τα κλειδιά βιδώνεις τις βίδες του καβαλάρη... ελπίζω να βοήθησα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα