Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με τρέμολο:

Godin Freeway Classic 642?

Ibanez SAS32EX 455?

Ibanez SAS36FM 475?

PRS SE Custom 24 749?

PRS SE Custom TREM 749?

Yamaha Pacifica 612V 498?

Yamaha Pacifica 812V 638?

Χωρίς τρέμολο:

PRS SE Custom ST 749?

Parker PM-10 538?

Parker PM-20 628?

Να σημειωθεί πως για τις κιθάρες Yamaha και Parker αν αγοραστούν μετρητοίς ο Νάκας που είναι και επίσημος αντιπρόσωπος/εισαγωγέας κάνει γερή έκπτωση επί της τιμής καταλόγου.

Ενδεικτικά από όσο θυμάμαι η Parker PM-10 νομίζω έβγαινε 450?.

Το ίδιο ισχύει και στον Τρίμη με τις Ibanez όταν αποφασίσεις να την αγοράσεις σου ρίχνει κάθετα την τιμή.

Συμβουλή:

Όταν πάτε να αγοράσετε όργανο να ζητήσετε καινούριο και όχι αυτό που είναι στην έκθεση και δοκιμάσατε.

Επίσης όταν με το καλό πάρετε το καινούριο όργανο στα χέρια σας, καλό είναι να κάνετε ασκήσεις ή κλίμακες που να χρησιμοποιούν όλο το μήκος της ταστιέρας έτσι ούτως ώστε να πατιούνται -αν όχι όλα- τα περισσότερα τάστα.

Και επειδή ενδεχομένως να αλλάξετε σύντομα χορδές επειδή η μαμίσιες θα είναι ψιλομούφα,

να τις αλλάζετε μία-μία ξεκινώντας από τις μπάσες που έχουν μικρότερη ένταση/σφίξιμο.

Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε σκέυρωμα/εκτόνωση του μπράτσου.

Πιστεύω είναι 3 χρήσιμες συμβουλές για να διατηρούμε τις κιθάρες μας σε καλή κατάσταση. :)

Δημοσ.

Η σειρά RG της Ibanez είναι προσανατολισμένες για metal.

Προσωπικά δεν θα επέλεγα καμία RG series.

Θα προτιμούσα κάτι πιο ευέλικτο.

Κόλλημα μου είναι οι 2 κορεάτικες Parker (PM10 & PM20).

Και με τρέμολο η κορεάτικη επίσης PRS SE Custom.

Δημοσ.

Παιδια θα ξεφυγω λιγο απο το θεμα(την κιθαρα του wise:-),και εμενα μου αρεσουν οι ibanez πολυ).αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι και εγω προσπαθω οπως και η kate να μαθω μερικα πραγματα στην κιθαρα μεχρι να ξεκινησω(απο οτι υπολογιζω σε καμια 2 εβδομαδες),αυτο που θελω να πω ειναι οτι πολλα παιδια εδω μεσα γνωριζουν την τεχνη αυτη(estenenough,nikoskon και πολλοι αλλοι)και επειδη εφαρμοσα τις συμβουλες και βελτιωθηκα θελω να προτεινω κατι.επειδη τα τραγουδια που εμαθα ειναι κυριως απο video που υπαρχουν στο youtube μπου συ λεει ποιεσ συγχρδιεσ πρεπει να παιξεις και κτλ.πχ με αυτα τα βιντεο καταφερα να παιξω(εισαγωγες κυριως)απο πολλα τραγουδια οπωσ το dust in the wind-kansas,house of the rising sun-animals,sweet home alabama-lynyrd skynyrd,hurt-johnny cash.αλλα αυτο που εχω παραπονο ειναι οτι δεν υπαρχουν ελληνικα τραγουδια,αν ξερει κανενας τετοια βιντεο ή μπορει να φτιαξει καποιο θα βοηθησει πολλα παιδια που θα το δουνε.

Δημοσ.

απο τι ειδους τραγουδια εννοεις?

απο,τι καταλαβα εσυ θες να παιζεις ελληνικα οπως παιζονται κανονικα.οχι με συγχωρδιες οπως πχ στο kithara.vu,ε?

νικολσον 8ενκς για τις συμβουλες!ο τριης κανει καλες τιμες αμα την τσιμπισω επιτοπου?

Δημοσ.

paranoid_gr δεν χρειάζεται να σου πω πως ο "τρόπος" που επιχειρείς να "μάθεις" κιθάρα είναι λάθος. Ούτε θα επεκταθώ.

|WISE| όχι μόνο ο Τρίμης αλλά και κάθε έμπορας/κατάστημα με μουσικά όργανα. Μόλις δουν μετρητά, κάτι παθαίνουν! :) Τί άραγε; ;)

Δημοσ.

γεια!!τι κανουμε???

ερωτηση:τι ειναι ο τριμης???

@ paranoid_gr : ειναι ενας τυπος που χει κανει ολα τα κορυφαια τραγουδια!θες link?

Δημοσ.
γεια!!τι κανουμε???

ερωτηση:τι ειναι ο τριμης???

@ paranoid_gr : ειναι ενας τυπος που χει κανει ολα τα κορυφαια τραγουδια!θες link?

Αντιπρόσωπος της ibanez

Δημοσ.

Κοιτα νικο ξερω εχεισ δικιο αλλα αν ειδες ειπα οτι σε λιγο καιρο ξεκιναω κανονικα μαθηματα.απλα θελω να εχω και μια επαφη πριν κανω οτιδγποτε γιατι ακομα και αυτα που μαθαινω με οτι τροπο και να τα μαθαινω νιωθω ικανοποιηση,γι'αυτο και μεχρι να ξεκινησω θα ηθελα ετσι απλα να ασχολουμε γιατι μου αρεσει να παιανο την κιθαρα και ναπαιζω οτι εχω δυνατοτητα να παιξω.

wise αυτο που λεω ειναι ακριβως το ιδιο απλα αυτες που εχει το kithara.vu ειναι για μενα τουλαχιστον αυτο τον καιρο δυσνοητες.διοτι αμα δεν δω μια παρτιτουρα δεν μ ειναι ευκολο να παιξω.

και ναι kate αμα εχεισ το λινκ η βαλτο εδω η στειλτο μ με πμ.

Δημοσ.

paranoid_gr το έχω πει επανειλλημένως:

Ως αυτοδίδακτος όσα πράγματα "μάθεις" λάθος, άντε μετά να στα διορθώσει ο καθηγητής σου...

Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω σε κάποιο να "μάθει" κάτι μόνος του με μια μέθοδο κιθάρας(βιβλίο) ή ένα DVD του Χ κιθαρίστα που "παραδίδει" μαθήματα.

Δεν έχει σχέση το να έχεις τον καθηγητή δίπλα σου με το να προσπαθείς να μάθεις κιθάρα που τους προαναφερθέντες τρόπους.

Και επίσης προσπαθείστε να καταλάβετε πως σε 1 και 2 χρόνια δεν μαθαίνεις να παίζεις κιθάρα.

Δεν είναι Γυμνάσιο/Λύκειο τα μουσικά όργανα.

Ειδικά όσοι αρχίζουν σε μεγάλη ηλικία (15+) δεν είναι τόσο εύκολο να μάθουν.

Απλά αποκτούν κάποια επαφή που ικανοποιεί τα κριτήρια που οι ίδιοι έχουν θέσει για τους εαυτούς τους,

τα οποία είναι αντικειμενικά χαμηλά σε απαιτήσεις.

Δημοσ.

nikolson ο,τι παθαινω και γω οταν πληρωνομαι ντουκου...χαχα!!

λοιπον αυτο μου λεει και ο δασκαλος μου...ναμ ην ρχιζω να κανω τα δικα μου γτ ο,τι μαθω αν το μα8ω στραβα μετα θελει πολυ κοπο να το δεχτω αλλιως...εχεις πολλα ποιντ εδω νικολσον.αυριο ξαναξεκιναω μαθηματα με τον δασκαλο και θα κοιταξουμε μαζι για την κιθαρα....

παρανοιντ ξερεις να διαβαζεις παρτιτουρες και οχι ακορντα??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...