nikoskon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Αρχικα δε νομιζω να βρεις ποτε δασκαλο που θα αφιερωσει τοσες ωρες σε μαθητη. Και δεν πρέπει να κάνει 4 φορές μάθημα σε μία εβδομάδα. Είναι αντιπαιδαγωγικό.Θα μπουχτήσει, θα κουράζεται και στο τέλος θα το βαρεθεί. Ο μπούσουλας είναι 2 μαθήματα max την εβδομάδα στους αρχάριους και 1 μάθημα την εβδομάδα στους προχωρημένους. Αλλά και πάλι αυτό εξαρτάται από τον μαθητή. Έχω μαθήτρια 10 ετών που ξεκινήσαμε Τετάρτη-Σάββατο. Όσο προχωρούσαμε έβλεπα πως και περισσότερη δουλειά να της έβαζα, μου την έφερνε μια χαρά. Από τον 3 μήνα και έπειτα κάνουμε 1 μάθημα την εβδομάδα.Και δεν πρόκειται περί ταλέντου.Απλά κάθεται και μελετάει. Άσχετο. Σας παραθέτω ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον video που βρήκα σχετικά με ηχογράφηση heavy metal κιθάρας. http://www.imperialmastering.com/guitartonevid/
-WISE- Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτο που λες ειναι σχετικο(αναφερομαι στο σημειο που εβαλα bold). Μη ξεχνας οι ανθρωποι εκει μεσα θελουν να πουλησουν συνεπως αν δε γνωριζεις τι θες, δεν ειναι δυσκολο να πεσεις θυμα πλανης. Να εμπιστευεσαι το αυτι σου φιλε μου... σαφως να ρωτας τους ανθρωπους εκει και να ακους τι σου λενε, αλλα παντα αυτος που παιρνει τις αποφασεις εισαι εσυ και οχι αυτοι... συνεπως να εισαι προσεκτικος. Οσο γι αυτο που αναφερεις με αγορες απο εξωτερικο, αυτο που μπορω εκ πειρας να σου πω μιας και εχω αγορασει μπολικο μουσικο εξοπλισμο απο "εξω"... ειναι μια λυση αγορας για εκεινους που σκοπευουν να δωσουν πολλα... οποτε προς το παρον η Ελλαδα εχει οτι ζητας. σκεψου κατι.αμα τους ρωτησω τη γνωμη τους για 3 κιθαρες που ειναι στα ιδια λεφτα για ποιο λογο να με δουλεψουν.αφου ουτως η αλλως τα ιδια λεφτα θα παρουν αυτοι... οποτε θα πρεπει εγω να περιμενω να ακουσω εναν ηχο απο κι8αρα που θα ειναι πιο κοντα στα στανταρτς μου ε? ναι αλλα ειδες 20 ε διαφορα στην ιδια κιθαρα...δωστε κανα σαιτ με μουσικους οικους ρε παιδακια..γτ εκτος απο νακα και μουσικοραμα δεν εχω δει κατι αλλο καλο. Τρέμολο θες ή όχι; H epiphone έχει fixed bridge. Είναι αρκετά διαφορετικά όργανα. Αλλάζεις κουρδίσματα από κομμάτι σε κομμάτι; Από standard-E σε dropped-D για παράδειγμα; ε τρεμολο θελω.δεν αλλαζω κουρδισμα.αλλα πολλα κομματια παιζονται με dropped d,οποτε θα με ενδιεφεραν και τα διαφορετικα κουρδισματα σιγουρα..αλλα οχι και παρα πολυ σε τελικη αναλυση..
cassidy Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Εφόσον θες τρέμολο η epiphone απορρίπτεται, έτσι δεν είναι; Για τα κουρδίσματα ρώτησα γιατί προφανώς στην epiphone είναι πιο εύκολη η διαδικασία.
nikoskon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Για ST αρκετά καλή είναι η Pacifica 612 της Yamaha (Νάκας) και LP η Parker PM10 και η PM20 (πάλι από Νάκα).
__D3mIaN__ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 σκεψου κατι.αμα τους ρωτησω τη γνωμη τους για 3 κιθαρες που ειναι στα ιδια λεφτα για ποιο λογο να με δουλεψουν.αφου ουτως η αλλως τα ιδια λεφτα θα παρουν αυτοι...οποτε θα πρεπει εγω να περιμενω να ακουσω εναν ηχο απο κι8αρα που θα ειναι πιο κοντα στα στανταρτς μου ε? ναι αλλα ειδες 20 ε διαφορα στην ιδια κιθαρα...δωστε κανα σαιτ με μουσικους οικους ρε παιδακια..γτ εκτος απο νακα και μουσικοραμα δεν εχω δει κατι αλλο καλο. ε τρεμολο θελω.δεν αλλαζω κουρδισμα.αλλα πολλα κομματια παιζονται με dropped d,οποτε θα με ενδιεφεραν και τα διαφορετικα κουρδισματα σιγουρα..αλλα οχι και παρα πολυ σε τελικη αναλυση.. Λοιπον, οσο αφορα αυτο που ειπες και τονισα με bold θα σου απαντησω το εξης. Εστω οτι εισαι αναμεσα σε 3 κιθαρες οπως λες με ιδια τιμη, και εστω οτι απο τις 3 αυτες κιθαρες δε πουλιεται η μια λογο κατωτερης ποιοτητας (κατι που εσυ δε το ξερεις αλλα αυτοι το ξερουν απο τις χαμηλες ή μηδαμινες πωλησεις της), θα εχει μια ταση να στη σπρωξει... σαφως αυτο δε γινεται παντα διοτι υπαρχουν σοβαροι πωλητες που σεβονται τον πελατη, ομως σ ειπα δε μπορεις να εμπιστευεσαι τους πωλητες. Επισης το οτι 3 κιθαρες εχουν την ιδια τιμη δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι ειναι αντιστοιχης ποιοτητας, γιατι πολυ απλα μια κιθαρα πχ μπορει να εχει αθλια ξυλα αλλα η τιμη της να ανεβαινει λογω καλωνμαγνητων, και η διπλανη κιθαρα να εχει αθλιους μαγνητες αλλα καλυτερα ξυλα... ιδια τιμη.. οχι ιδιος ηχος ομως! Οποτε... ακου... αυτο θα σε σωσει πιστεψε με Δε συνιστω αγορες μουσικων οργανων απο Νακα... οι κιθαρες yamaha ειναι απλα "παιχνιδια", οσο για τις parker να θυμισω οτι τα εργοστασια της εκλεισαν και τα δικαιωματα εξαγοραστηκαν απο τη yamaha, συνεπως απο parker κιθαρες μονο αν εβρισκες παλιο μοντελο απο ιντερνετ θα αξιζε και θα ηταν και ακριβο (1000ευρω +). Οποτε απο μουσικους οικους εχουμε κ λεμε: 1) Τριμης (οπως προανεφερα) χαριλαου τρικουπη1 για ibanez(το συνιστω) 2) Doremi ιπποκρατους χαμηλα πριν απο το ωδειο του νακα για jackson,esp. 3) Αν ψαξεις στα στενα εκει γυρω ειναι γεματο μουσικους οικους, και θα βρεις διαφορες κιθαρες, αλλα για να ειμαι ειλικρινης στα λεφτα και στο μουσικο στυλ που κινεισαι δε χρειαζεται να σκεφτεσαι τοσο πολυ... ibanez + esp ειναι οι συνηθεστερες μεταλ κιθαρες, με πολυ καλη αναλογια τιμης/ποιοτητας.
-WISE- Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Εφόσον θες τρέμολο η epiphone απορρίπτεται, έτσι δεν είναι; Για τα κουρδίσματα ρώτησα γιατί προφανώς στην epiphone είναι πιο εύκολη η διαδικασία. γτ ειναι μουφα το τρεμολο της??την ξεκουρδιζει πολυ την κιθαρα? Για ST αρκετά καλή είναι η Pacifica 612 της Yamaha (Νάκας)και LP η Parker PM10 και η PM20 (πάλι από Νάκα). νικοςκον 8ενκς μ8.απλα ψαχνω μονο ιμπανεζ και lp.αν βρεις κατι καλο σε ιμπανεζ ειμαι εδω. αντε προτεινετε ρε γτ τελειωνουν τα λεφτα!!
nikoskon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατί μόνο Ibanez και Les Paul? Από Ibanez μόνο οι Prestige κάθε σειράς αξίζει και έχει καλό ήχο, κυρίως λόγω μαγνητών και όχι τόσο κατασκευής. Δεν ξέρω τί εμπειρίες έχει από ηλεκτρικές αλλά το μόνο θετικό (που αργότερα ίσως γίνει αρνητικό) στις Ibanez είναι το λεπτό μπράτσο. Η γρήγορη ταστέρια δηλ που φτάνεις χαμηλά χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Επίσης κοίτα και για Paul Reed Smith την SE Standard. Αυτές βγαίνουν και με τρέμολο(όχι F.Rose) αλλά και χωρίς. Οι SE,είναι οι made in Korea PRS αλλά αξίζουν τα χρήματά τους.
-WISE- Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 γτ ειναι το κολλημα μου..και αμα παρω αλλη θα ξενερωσω.αληθεια.γιαυτο κοιταω μονο τις 2 συγκεκριμενες μαρκες γυρω στα 500 ε.εχω ποσταρω 2-3 σελιδες πριν τις κι8αρες που εχω στο μυαλο μου.αμα μπορεις... προς το παρον φανταζομαι οτι ειναι καλο το λεπτο μπρατσο.κα8ως ακομα "μαθαινω"
nikoskon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Το κόλλημα σου είναι τώρα η μάρκα. Φαντάζεσαι αργότερα που θα μάθεις 5 πραγματάκια να ξενερώσεις που επέλεξες κιθάρα με βάση τη μάρκα;! Θέλω να σου πω πως αυτό που θα σε αποζημιώσει είναι αυτό που θα ακούς και όχι το αν είναι Ibanez,Jackson,Musicman κτλπ. Με κιθάρες με τρέμολο Floyd Rose και φαγωμένο το μισό σώμα της κιθάρας δεν θα ασχοληθώ(σειρά RG Ibanez). Θα σου προτείνω κάποιες κιθάρες με ή χωρίς τρέμολο και διαλέγεις. Με τρέμολο: Godin Freeway Classic Ibanez SAS32EX Ibanez SAS36FM PRS SE Custom 24 PRS SE Custom TREM Yamaha Pacifica 612V Yamaha Pacifica 812V Χωρίς τρέμολο: PRS SE Custom ST Parker PM-10 Parker PM-20
kate23 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 γεια παιδες!τι γινεται?μολις αφισα την κιθαρα γιατι πονεσαν τα χερια μου! βρικες τιποτα καλο WISE? κορυφη αυτη http://www.thomann.de/gr/ibanez_sas36fmtl.htm
estenough Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Με κιθάρες με τρέμολο Floyd Rose και φαγωμένο το μισό σώμα της κιθάρας δεν θα ασχοληθώ(σειρά RG Ibanez). γιατί το λες αυτό? έχεις κατι υπ'όψιν σου για τα FR που δεν ξέρουμε? εγώ πάντως για τρέμολο θα το συνιστούσα για τον λόγο ότι δεν ξεκουρδίζεται η κιθάρα τόσο εύκολα όπως σε άλλες με απλό τρέμολο. p.s. Νίκο ελπίζω να μην παρεξηγηθούμε μεταξύ μας πάλι
nikoskon Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Γιατί να παρεξηγηθούμε ρε συ estenough;! Οι κιθάρες με FR είναι προσανατολισμένες. Και έχουν και μειονέκτηματα. Σκέψου μόνο για να χωρέσει το FR πόσο ξύλο έχει αφαιρεθεί από το σώμα της κιθάρας. Αποτέλεσμα αυτού το ελλειπές sustain. Γενικότερα για εμένα η ιδανικότερη γέφυρα είναι ο συνδυασμός της Parker PM-20(through body) με το τρέμολο μιας PRS Standard.
-WISE- Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 νικολσον 8ενκς για τον κοπο σου απλα να ενημερωσω οτι μιαλω για κι8αρες μεχρι 500 ε....γιαυτο ψαχνω την καλυτερη.για πες. κειτ ελα να παιξουμε κανα κομματακι μαζι ρε συ!χαχα! ναι αυτη την κιθαρα την παραθεσε και ο νικολσον.ωραια φαινεται!!
estenough Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Νίκο στην προηγούμενη διαφωνία που είχαμε, αν το διάβαζε κανένας περαστικός θα νόμιζε οτι είχαμε προηγούμενα πάντως με την δικιά μου που έχει FR, μια χαρά παίζει.. συμφωνώ με αυτό για το sustain που λες, αλλά αν όντως κάποιος χρησιμοποιεί τρέμολο (και όχι μία φορά τον μήνα), τότε είναι μονόδρομος.. εκτός και αν έχει 2-3 κιθάρες και κάποιον να του τις κουρδίζει μετά απο κάθε τραγούδι.. (τι τράβηξε το σάββατο το παλικάρι που κούρδιζε τις κιθάρες του Gary Moore :P και μετά τις κούρδιζε και ο ίδιος :P)
-WISE- Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 και ο γκαρυ μουρ εχω την εντυπωση με ιμπανεζ παιζει!λολ! λετε ρε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα