Προς το περιεχόμενο

Προβλημα στη διαδικασια Boot

panoskart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εγkατεστημενα Vista.Απο καποιες λανθασμενες ενεργειες (ειχα περασει ΧΡ μετα Vista) οταν ανοιγω τον Υ/Η μου βγαζει 3 επιλογες του συστηματος που θελω να κανει Boot το PC (2 εκδοσεις ΧΡ (εχουν απεγκατασταθει) κ Vista).Πως μπορω να κανω τον Υ/Η να ξεκιναει μονο του με τα Vista χωρις να με ρωταει πιο συστημα θελω να ξεκινησει?

ΥΓ .Το PC δεν εχει εγκατεστημενα και ΧP k Vista.Μονο τα Vista εχει.

THANX

Δημοσ.

Φιλε δεν νομιζω να σε διαφωτισω αλλα και εγω ειχα το ιδιο προβλημα με Widows Xp και Linux τελικα εκανα boot απο το cd των Windows και μπηκα στην γτραμμη εντολων πατησα help και ειδα ολες τις εντολες που μπορουσαν να με βοηθησουν υπηρχε μια που απ'οτι θυμαμε λεγοταν fixboot (υπαρχουν και αλλες βοηθητικες εντολες οι οποιες δεν ξερω αν αλλαζουν στα Vista )Ψαξτο παντως δεν θελω να σε παρω στο λεμο μου.

Δημοσ.

Θα σου πω τη διαδικασία που υπάρχει στα XP και απλά θα κάνεις τα αντίστοιχα βήματα στα Vista.

Κάνε δεξί κλικ στο My Computer και properties --> Advanced --> στο Startup and Recovery πάτα Settings --> Edit και σβήνεις όποια λειτουργικά δε χρειάζεσαι. Προσοχή μόνο μην βγάλεις τα Vista.

Δημοσ.

θα βαλεις στο πισι το σιντι των βιστα και θα κανεις ρισταρτ.μετα οταν μπουταρει το πισι απο το σιντι θα επιλεξεις recovery και μετα command line.εκει θα δοσεις την εντολη

Bootrec.exe /fixMBR(θελει και κενο μετα το .exe) ωστε να επαναφερεις τον bootloader των βιστα.μετα δινεις Bootrec.exe /fixBoot.Νομιζω αυτο θελεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο περιμενε να ακουσεις και καμια αλλη αποψη ακομα...

βασικα παρε και κανα μπακαπ μην χασεις κανα πολυτιμο αρχειο σου.Το φορματ αστο σαν εσχατη λυση

Δημοσ.

...και την εγχείριση ανοιχτής καρδιάς σαν ακόμα εσχατότερη.

(...αν χρειαζόταν να κάνει κανείς φορμάτ επειδή ο boot loader έχει καταχώρηση για "φάντασμα" λειτουργικό...:rolleyes:)

Τεσπα.

Δεν τα ξέρω τα Vista, αλλά αν υπάρχει πάντα το msconfig.exe, και έχει την μορφή που είχε μέχρι και τα xp, τότε στην καρτέλα boot και πατώντας check all boot paths θα διαγραφεί το μη ισχύον path. Για ν' ανοίξει το πρόγρμμα, πας start, run και γραφεις msconfig

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...