mixalis2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 καλησπερα εχω ενα προβλημα με το laptop και επεσε πανω στο χειροτερο καιρο και θελω λιγη βοηθεια HDD IBM Travelstar 2,5in. 10.06GB - 4200RPM, mod. DJSA-210 <--- εχω αυτον πανω στο laptop το laptop ειναι ΗP οmnibook XE3 και ενω καθως εργαζομουνα πανω στο word εκλησε το laptop και απο εκεινη τι στηγμη χτιπαει συνεχεια ο δισκος...κολλαει και δεν ανοιγει καθολου...Τι προβλημα εχει κατι γνωμες που ρωτισα μου ειπανε οτι δεν υπαρχει πια αυτος ο δισκος για αγορα ... Μιπως υπαρχει καπιος αλλος για να ταιριαζει? :-(
skullman Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Ψάξε για τον μικρότερο ATA δίσκο για λάπτοπ Κάτι τέτοιο: http://www.shop21.gr/product/product.computers.asp?pfid=25615&prid=26134 Τσέκαρε επίσης αν μπορείς να βρείς ποιά είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα δίσκου που μπορείς να δεχτεί το λάπτοπ σου. Λογικά με 40άρη ή 60άρη δίσκο δεν θα χεις πρόβλημα, χωρίς όμως να μαι σίγουρος για αυτό.
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 ...το θέμα στην περίπτωσή σου είναι ότι δεν έχεις ευρύτητα γνώσεων για το εσωτερικό του pc. Και το ζήτημα σου θέλει ψάξιμο. Αν...σε παίρνει οικονομικά, παν' το σ' έναν τεχνικό. Λογικά στην καλύτερη περίπτωση δεν θα σου χρεώσει παρά μιας ώρας δουλειά (το μίνιμουμ), ήτοι καμμιά 40άρα-50άρα, συν τον σκληρό. Για την χρέωση που σου είπα, μπορείς να μπεις σ' ένα οποιοδήποτε μαγαζι η/υ και να το διασταυρώσεις, ρωτώντας "τί θα μου χρεώσετε για να μου αλλάξετε δίσκο στο laptop". Aν πάλι 20,30,40,50 ? δεν σε παίρνει να τα διαθέσεις,,,να το κοιτάξουμε εδώ, αλλά είναι μανίκι (πρέπει να διαπιστώσουμε αν το ΒΙΟS σου υποστηρίζει δίσκους μεγαλύτερους των 32Gb , αν όχι, να δούμε αν υπάρχει BIOS update για το συγκεκριμένο BIOS, που να καλύπτει μάλιστα την αναγνώριση δίσκων μεγαλύτερων των 32Gb - γιατί όντως δίσκους με μικρή χωρητικότητα δεν θα βρεις , εύκολα τουλάχιστον. Εκτός κανέναν μεταχειρισμένο, οι οποίοι πάλι πολύ εύκολα βρίσκονται σε τεχνικούς. Η δε διαδικασία του BIOS flash, όση καλή διάθεση και να έχουμε, είναι κάτι που πρέπει να γίνει από 'σένα, από κάποιον τέλος πάντων εκεί παρόντα. Οπότε νομίζω ότι η λύση του τεχνικού, είναι η πρέπουσα...)
HamerZ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Σε XE3-GC μου είχα βάλει άνετα 80άρι δίσκο της Seagate (7200rpm), οπότε μην ανησυχείς για αυτό.
washcloud Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 επειδή στο site της ΗΡ αναφέρει ΔΙΑΦΟΡΑ υπο-μοντέλλα όμως(πχ το δικό σου είναι το GC), το θέμα είναι τί γίνεται με το δικό του (για το οποίο δεν μας ενημέρωσε ακριβώς)
mixalis2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 επειδή στο site της ΗΡ αναφέρει ΔΙΑΦΟΡΑ υπο-μοντέλλα όμως(πχ το δικό σου είναι το GC), το θέμα είναι τί γίνεται με το δικό του (για το οποίο δεν μας ενημέρωσε ακριβώς) Kαι εμενα το μοντελο GC pou ειδα απο κατω πιγα οπως μου ειπατε σε κατι ειδικους ο ενας μου ειπε δεν το αναλμβανω και ο αλλος μπορουμε να βρουμε δισκο αν βρουμε και αν δουλεπσει πανω σε αυτο...μου εχουνε κανει τι καρδια περιβολει πανω στη χειροτερι περιοδο της δουλειας μου :-(
HamerZ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Έχω την εντύπωση πως όλα τα μοντέλα είχαν ίδια σύνδεση δίσκου. Πχ εγώ που έβαλα έναν της Seagate, το μόνο που με προβλημάτισε λίγο ήταν το ότι στην θήκη του δίσκου είχε 4 πολύ μικρές προεξοχές στην κάτω μεριά του δίσκου και τις οποίες χρειάστηκε να "φάω" με το dremel. Αυτό έγινε διότι υπήρχε μια διαφορά χιλιοστών στις διαστάσεις τους - το ύψος τους, που βασιζόταν στε μια γραμμή του service manual κτλ για κάτι σαν +-10% ή κάτι τέτοιο. Η αναβάθμιση με τελευταίο δίσκο έγινε το 2006, μετά από 6 έτη ζωής του. Στο ενδιάμεσο είχα αλλάξει άλλη μια φορά και μιας και φοβόμουν και εγώ το αν θα ταιριάξει πήγα και αγόρασα πάλι της IBM (αυτής ήταν και ο 10άρης) ένα 40άρι. Για της Seagate αυτό που κοίταξα ήταν να βεβαιωθώ ότι είχε τον ίδιο αριθμό Pins και περίπου τις ίδιες διαστάσεις. Μιχάλη, αν θες να βρω και να σου στείλω το service manual για το gc (στα αγγλικά πάντα); Το μοντέλο του τελευταίου δίσκου που έβαλα ήταν: Seagate Momentus 7200.1 PATA - ST980825A
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 ...δίσκος θα βρεθεί-δεν είναι θέμα. Τουλάχιστον στο e-bay. Yπάρχει και τμήμα αγγελιών εδώ στο φόρουμ (ζήτηση). Βάλε μια αγγελία - έστω και μεταχειρισμένος σου κάνει. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι "ειδικοί" που πήγες, και η αντιμετώπισή τους... Τέλος πάντων. Ρώτα δεξιά-αρίστερα (εκτός κι αν είσαι σε κανένα νησί - τί να πω), για τεχνικούς με καλό όνομα. HamerZ , δε μιλάω για το αν θα χωράει ο δίσκος, το μοντέλο του αν υποστηρίζει 48 bit addressing έλεγα (BIOS ζήτημα δλδ)....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.