digimyth Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Είχα suse 10.1 αλλά ήταν τρις χειρότερα...δε μπορούσα να κάνω τίποτα!! Έτσι έβαλα τα 9.3 που ήξερα ότι ήταν πιό σταθερά μήπως μπορέσω και βγάλω το boot loader (grub). Όσον αφορά το θέμα των "κακών" λέξεων σε καμία περίπτωση δε θέλω να προσβάλω τα μέλη της κοινότητας. Ο μόνος λόγος που βρίζω είναι γιατί μου έβγαλε την πίστη μέχρι καταφέρω να τα βγάλω! Είναι εντελώς προσωπικό. Τώρα αν θεωρείστε ότι προσβάλεστε δικό σας πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Είχα suse 10.1 αλλά ήταν τρις χειρότερα...δε μπορούσα να κάνω τίποτα!! Έτσι έβαλα τα 9.3 που ήξερα ότι ήταν πιό σταθερά μήπως μπορέσω και βγάλω το boot loader (grub). Όσον αφορά το θέμα των "κακών" λέξεων σε καμία περίπτωση δε θέλω να προσβάλω τα μέλη της κοινότητας. Ο μόνος λόγος που βρίζω είναι γιατί μου έβγαλε την πίστη μέχρι καταφέρω να τα βγάλω! Είναι εντελώς προσωπικό. Τώρα αν θεωρείστε ότι προσβάλεστε δικό σας πρόβλημα. Ζητας βοηθεια απο το forum του insomnia για το linux βριζοντας το linux ποιος εχει προβλημα ειπες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Ρε μεγαλε, δηλαδη ηθελες το suse να εχει προβλεψει τι? Οτι οποιος το απεγκαθιστα θα θελει να βαλει vista και να του εγκαθιστα αυτοματα τον bootloader των vista? Το λογικο δεν ειναι το cd των windows να περιλαμβανει τα εργαλεια για την εγκατασταση του bootloader που το ιδιο λειτουργικο θα χρησιμοποιει? Λυση και η οποια οπως ειδες δουλεψε. Τα windows δηλαδη που θεωρουν οτι δεν υπαρχουν αλλα λειτουργικα εκτος των ιδιων? Ειναι φτιαγμενα για να σου απαγορευουν να τα κανεις dual boot με linux? Αν το ειχαν προβλεψει δεν θα χρειαζοσουν καν το grub. Γιατι λοιπον δεν βριζεις τα windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 lef50 είχα πρόβλημα με τα suse και έβρισα όπως το κάνεις και εσύ όταν νευριάζεις! Αυτό δε σημαίνει ότι έχω πρόβλημα με σένα! Bspus και τα windows είναι ηλίθια αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό τα έχει προτεύοντα, αλλά εκτός αυτού το θέμα είναι ότι ο grub εμπόδιζε την εκκίνηση των windows και όχι το ανάποδο, οπότε λογικό να νευριάσω με τον grub που δεν με άφηνε να κάνω τίποτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 lef50 είχα πρόβλημα με τα suse και έβρισα όπως το κάνεις και εσύ όταν νευριάζεις! Αυτό δε σημαίνει ότι έχω πρόβλημα με σένα!Bspus και τα windows είναι ηλίθια αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό τα έχει προτεύοντα, αλλά εκτός αυτού το θέμα είναι ότι ο grub εμπόδιζε την εκκίνηση των windows και όχι το ανάποδο, οπότε λογικό να νευριάσω με τον grub που δεν με άφηνε να κάνω τίποτα! Τελως παντων πολυ το πηγαμε αλλα στο insomnia μεσα δεν βριζω εξαλλου με την εγραφη μας αποδεχθηκαμε καποιους κανονες που για μενα ισχυουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 εμενα δεν με πειραζει ας δεχτει και την κριτικη του το linux , εξ αλλου ο digimyth δεν φαινεται να παραδιδει ευκολα τα όπλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 εμενα δεν με πειραζει ας δεχτει και την κριτικη του το linux , εξ αλλου ο digimyth δεν φαινεται να παραδιδει ευκολα τα όπλα OK ετσι και αλλιως εχουν παρει σειρα "τα" mandriva! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 OK ετσι και αλλιως εχουν παρει σειρα "τα" mandriva! Ας βαλει ubuntu, οπως προτεινουν συνέχεια. Το linux δεν ειναι ubuntu μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Ας βαλει ubuntu, οπως προτεινουν συνέχεια. Το linux δεν ειναι ubuntu μόνο. Βέβαια το linux δεν είναι ubuntu μόνο!!!!Αλλά από τα post που βλέπω μόνο αυτό προτείνεται!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Και η κριτικη του νεου χρηστη ειναι σημαντικό. Ειδικα με αυτον τον παλιο grub , που δεν εχω καμια ειδικη γνωση επι αυτου διοτι εμεινα πολυ λιγο διαστημα στο dual boot, δεν μπορουν να βαλουν ενα utility να βρισκει το χαμένο image ;; Έλεος πια εχει γεμισει το ιντερνετ με φορουμ και τουτοριαλς για τον grub , εχει σπαταληθει χρονος και χωρος που αμα υπηρχε ενα utility να διορθωνει το προβλημα ή να απλουστευει την διαδικασια θα τα ειχαμε γλιτωσει. Και με την εκκινηση της νεας εγκαταστασης ας βγαινει ενα παραθυρακι την πρωτη φορα να λέει στον νεο χρηστη: αν δεν ρυθμισετε τα sources δεν θα μπορειτε να εγκαταστησετε drivers και θα εχετε προβλημα στην διαμορφωση του συστηματος σας κατι τετοιο τελος παντων γιατι μετραω χιλιαδες ποστ με χρηστες που δεν εχουν φτιαξει τα sources , και αντιμετωπιζουν πληθωρα προβληματων. Ολα καλα με το linux αλλα ρε παιδια κατι παιδικες αρρωστιες , ενα απλο πραγμα δηλαδη, μπορει να το δεις να διαιωνιζεται γιατι απλα κανενας δεν ενδιαφερθηκε. Και μη μου πειτε φταιει ο χρηστης που δεν ενημερωθηκε πριν γιατι δεν στεκει κατι τετοιο. Τι να ενημερωθεις, για τα sources; πως να φτιαξεις τον grub ; που να ξερεις απο πριν τα προβληματα που θα αντιμετωπισεις. Και δεν μπορει να φταινε τοσοι πολλοι χρηστες που αντιμετωπιζουν το ίδιο πρόβλημα. Εδω αμα δειτε το 80% των προβληματων ειναι ο grub και οι drivers της καρτας γραφικών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biny Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 digimyth εσύ δεν είσαι που θές desktop με κουτάκια να πέφτουν και 3d παράθυρα; Να υποθέσω ότι το SuSE 9.3 δεν τα είχε αυτά, ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Ας βαλει ubuntu, οπως προτεινουν συνέχεια. Το linux δεν ειναι ubuntu μόνο. Εγω ενοουσα αυτo www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=260102 οσο για την διαφημιση βρισκεται στην υπογραφη μου οι κριτικες δεκτες (και εγω νεος στο linux ) τα μπινελικια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 biny ναι εγώ είμαι. Έβαλα linux γιατί είχα εργασίες στη σχολή και ήθελα τον gcc και το 9.3 ήταν το μόνο που είχα και ήταν ψηλο-συμβατό με το (καινούργιο) laptop και είχε τον gcc. Δεν είχα άλλη διαθέσιμη έκδοση. Όσον αφορά το ubuntu εγκατέστησα το καινούργιο 8.04 με τον wubi αλλά είχε πρόβλημα με την εκκίνηση, δε μου αναγνώριζε καθόλου το ntfs (γιατί το είχα βάλει σε ntfs partition). Ουσιαστικά 2 εκκινήσεις κατάφερα να κάνω και μετά δεν έμπαινε... Τέσπα μετά βρήκα το mandriva... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Μια διόρθωση είναι ΤΟ Unix , είναι ΤΟ linux , είναι το ubuntu, είναι το suse και είναι το mandriva!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Εγω ενοουσα αυτo www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=260102 οσο για την διαφημιση βρισκεται στην υπογραφη μου οι κριτικες δεκτες (και εγω νεος στο linux ) τα μπινελικια? Δεν ειπα οτι ειναι σωστο να μπαινεις και να βριζεις. Αλλα εχω δει εδω πολλους να ριχνουν μπινελικια και εξαφανιζονται μετά. απλά ειπα οτι το πάλεψε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.