oDiafanos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Kαλημερα, Εχω εναν win server 2003 o οποιος παιζει το ρολο του fileserver. Ειναι ορατος απο 2 δυκτια (192.168.1.* και 10.78.88.*) με 2 ethernet καρτες. Τωρα χρειαζομαι και dhcp server και σκεφτομαι να του δωσω και αυτον τον ρολο. Πως μπορω να δωσω διαφορετικες ip ranges σε καθε ενα απο τα δυο δυκτια που υποστηριζει; Ειναι αυτο εφικτο; Ευχαριστω
parsifal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Αν θυμάμαι καλά σε έναν server που ψαχούλεψα παλιότερα (δεν τον είχα στήσει εγώ και δεν ήταν 2003, αλλά 2000), ο DHCP server εξυπηρετούσε διαφορετικά subnets με ένα abstraction layer που το ονόμαζε "Scopes". Αν κάνεις μία αναζήτηση στο Google και/ή στο MS TechNet, προσθέτοντας και αυτό το keyword, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις υλικό που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις...
oDiafanos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Αν θυμάμαι καλά σε έναν server που ψαχούλεψα παλιότερα (δεν τον είχα στήσει εγώ και δεν ήταν 2003, αλλά 2000), ο DHCP server εξυπηρετούσε διαφορετικά subnets με ένα abstraction layer που το ονόμαζε "Scopes". Αν κάνεις μία αναζήτηση στο Google και/ή στο MS TechNet, προσθέτοντας και αυτό το keyword, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις υλικό που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις... Χμμμ Δεν ειναι και τοσο απλο..αυτο με τα scopes το εχω σκισει στο GooGlie. Δεν εχω βρει τπτ ενδιαφερον..εχουν μονο πως θα περασεις 2 subnet απο 1 καρτα eth. Εγω εχω 2 δυκτια με 2 ip ranges.Το καθε δυκτιο δλδ δουλευει με τη δικη του.Εχει binds στο συνολικο server και οχι στα scopes αυτο ειναι το θεμα. Θα ριξω και ενα ticket στην Microsoft παντως..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.