barchetta Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 εδω και καιρο ,απο οταν περασα vista και επεκτεινα τη μνημη του laptop μου (2gb) εχω προβλημα υπερ8ερμανσης.Ζεσταινεται τοσο πολυ που νομιζεις οτι 8α λιωσει το πλαστικο και δεν μπορεις να το ακουμπησεις καν. Το ζητημα τωρα ειναι οτι το ανεμιστηρακι το ακουω που δουλευει.Μιλησα με καποιους τεχνικους και μου ειπαν οτι stantar 8ελει κα8αρισμο..Εσεις τι λετε? Αν το ανοιξω μονος μου , ειναι ευκολο να το κα8αρισω? Επισης αυτο που μου ειπαν στεκει? Υπαρχει περιπτωση επειδη 8ελει κα8αρισμο να μην αποδιδει κα8ολου σε τετοιο βα8μο που να κλεινει το laptop απο τη 8ερμοτητα??
warewolf Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 μηπως με το ανοιγμα και την προσθηκη μνημης, κατι πειραχτηκε και για αυτο θερμαινεται ?
barchetta Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 μπα... δε νομιζω...οι μνημες μπηκαν πολυ αβιαστα.
skiabox Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Βαλε καποια cooling base και κανε και undervolting.
disqualified Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Βαλε καποια cooling base και κανε και undervolting. Δεν ειναι λυση να μειωσουμε τις επιδοσεις του laptop ασε που undervolting μπορει να γινει μονο μεσω της εξοικονομησης ενεργειας των vista το οποιο ριχνει κατακορυφα τις επιδοσεις, δεν υπαρχει περιπωση να εχει τετοιες επιλογες στο bios. Φιλε μου πες μας τι laptop εχεις πρωτα. Ναι ειναι δυνατον να εχει μαζεψει σκονη και σιγουρα τωρα που εχει καλοκαιριασει ναι θα ανεβασει θερμοκρασιες συν οτι τα vista λογικα κουραζουν λιγο παραπανω το laptop
haHa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δεν ειναι λυση να μειωσουμε τις επιδοσεις του laptop ασε που undervolting μπορει να γινει μονο μεσω της εξοικονομησης ενεργειας των vista το οποιο ριχνει κατακορυφα τις επιδοσεις, δεν υπαρχει περιπωση να εχει τετοιες επιλογες στο bios. Το undervolting δεν μειωνει καθολου τις επιδοσεις... Δεν μιλαμε για underclocking , αλλα για undervolting.. Οδηγός undervolting για μείωση θερμοκρασιών, θορύβου και κατανάλωσης στα laptops
disqualified Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Το undervolting δεν μειωνει καθολου τις επιδοσεις...Δεν μιλαμε για underclocking , αλλα για undervolting.. Οδηγός undervolting για μείωση θερμοκρασιών, θορύβου και κατανάλωσης στα laptops αν ισχυει κατι τετοιο παω πασο αν και εχω τις επιφυλαξεις μου για μη μειωση επιδοσεων
haHa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 αν ισχυει κατι τετοιο παω πασο αν και εχω τις επιφυλαξεις μου για μη μειωση επιδοσεων Κακως!! Ειναι αδυνατο να πεσουν οι επιδοσεις απλα επειδη εριξες το voltage του επεξεργαστη.. Η συχνοτητα παραμενει ιδια ,οποτε και οι επιδοσεις.. Με μειωμενο voltage ομως εχεις μικροτερη εκλυση θερμοτητας, αρα και χαμηλοτερες θερμοκρασιες ,μεγαλυτερη αυτονομια, λιγοτερο θορυβο.
AfterForever Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Για να μην ανοίγω νέο τόπικ, το laptop μου παραπαίει. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι σταθερά στους 80+ βαθμούς. Ως αποτέλεσμα, η συχνότητα είναι σταθερά στα 800MHz (και έλεγα γιατί αργεί ; ). Πέρα από το καθάρισμα, σκέφτομαι να αγοράσω μια βάση. Έχετε να προτείνετε κάποια; Θα δοκιμάσω και το undervolting αυτό και ελπίζω ναχει κάποιο αποτέλεσμα. Το laptop είναι ένας Acer Aspire 3023 και φοράει έναν Sempron 3000+.
barchetta Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 λοιπον παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον. Σημερα επα8α ενα γερο σοκ γιατι ανακαλυψα οτι η εξωφρενικη θερμοκρασια που γονατιζε το laptop μου τοσο καιρο ηταν οντως εξαιτιας ενος εκατοστου συμπυκνωμενης σκονης...ξερετε..αυτα που μαζευουν ολα τα pc στο εσωτερικο τους.Ειχε κατσει εκει που φευγει ο αερας αλλα δεν πιστευα οτι αυτο δημιουργουσε ολο το μειζον προβλημα που ειχα, γιατι το μεγαλυτερο μερος της διοδου που φευγει ο ζεστος αερας ηταν ελευ8ερο..Και ομως μολις αφαιρεσα αυτο το τοσο μικρο σκουπιδακι που ειχε δημιουργη8ει απο την πολυκαιρια , ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ το προβλημα επαψε να υφισταταται και πια εχω NORMAL ΑΠΟΛΥΤΩΣ 8ερμοκρασια.Συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους οσους εχουν προβληματα 8ερμοκρασιας αναλογα με το δικο μου , πριν προβουν στην αγορα βασεων κτλ ας φυσηξουν δυνατα τη διοδο του αερα..δεν 8α το πιστευετε οτι αυτο σας ελυσε το προβλημα.. 8ελω να ευχαριστησω τους τεχνικους απο την εταιρια promotion στη θεσσαλονικη που μου εδωσαν τη λυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.