Προς το περιεχόμενο

Ανακτηση Δεδομένων Μετά Απο Εγκατάσταση Windows

bill85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα εγκατάσταση των windows λογω προβλήματος στο boot (είχε χαλάσει μάλλον το boot.ini) περιμένωντας οι φάκελοι εκτός αυτών που χρησιμοποιούν τα windows να διατηρηθούν μιας και δεν επέλεξα να γένει format στο δίσκο.

Όμως χάθηκαν όλοι οι φάκελοι στο συγκεκριμένο partition και έχασα κάποια πολύτιμα αρχεία.

Απ'οτι ξέρω γίνεται να ανακτήσεις κάποια δεδομένα.. Θέλω να ανακτήσω όσο περισσοτερα αρχεία γίνεται όπως είναι αυτονόητο

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ????

Δημοσ.

Κάποιο λάθος έγινε στην εγκατάσταση ίσως αλλαγή του συστήματος αρχείων;

Έχω δοκιμάσει το πολύ καλό Zero Assumption Recovery.

Δημοσ.

Βρε συ έπρεπε να κρατήσεις τα αρχεία σου και μετά να βάλεις τα Windows. Ψάξε να τα βρεις εάν μπορέσεις, λογικά κάπου εκεί είναι.

Δημοσ.

1) Με χαλασμένο boot.ini δεν κάνουμε format, ούτε επανεγκατάσταση, ούτε καν επιδιόρθωση. Recovery console και fixboot κάνουμε.

2) Αν έκανες ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ κι ΟΧΙ ΕΠΙΔΙΩΡΘΩΣΗ, έχεις ήδη κατά πάσα πιθανότητα γράψει πάνω σε αρχεία (και τα Windows δεν είναι λίγος όγκος δεδομένων....Αν δε ήταν Vista, γειά σας (αν έκανες επιδιόρθωση κανονικά ούτε τους φακέλους σου θα έχεις χάσει, το παλιό Documents and Settings θα το βρεις μέσα στον παλιό user account. Eκτός κι αν είχε χτυπήσει ο δίσκος-πράγμα που θα εξηγούσε και το χαμένο boot.ini)

3) Όσο χρησιμοποιείς τα "φρέσκα" σου Windows, τόσο δυσχαιρένεις την περίπτωση να ανακτήσεις αρχεία (διότι όλο και κάτι γράφουν στο δίσκο αυτά). Χρειάζεσαι είτε άλλη εγκατάσταση Win (σε άλλο partition ή σε άλλο δίσκο), είτε να συνδέσεις τον δίσκο σου σε άλλο υπολογιστή, και να δοκιμάσεις να δεις ΤΙ θα βρεις από αρχεία προς ανάκτηση από τον δικό σου δίσκο. Σημειωτέον, τα πιθανά ανευρεθέντα αρχεία, πρέπει να σωθούν σε ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ δίσκο. Διότι αλλιώς είναι σα να χρησιμοποιείς το ίδιο τεφτέρι γράφοντας πάνω στα παλιά.

Active Partition Recovery, το καλύτερο για 'μενα(και όχι μόνο για 'μενα) πρόγραμμα γι' αυτή τη δουλειά. Δεν είναι free. Αλλά....(ξέρεις).

*

Ψάξε να τα βρεις εάν μπορέσεις, λογικά κάπου εκεί είναι.
...απλά γαμάτο. Μου θύμισε κι έναν φίλο.
Δημοσ.

Το χάσιμο αρχείων μετά από κάποιο πρόβλημα το εμφανίστικε στα windows έχει γίνει ας το πούμε παιχνιδάκι για μένα!

Παλιότερα μετά από defragment κατάφεραν να κολλήσουν τα XP και να μην ανταποκρίνονται! Έκανα λοιπόν μια επανεκκίνηση και για κακή μου τύχη λίγο πριν το log on βλέπω στην οθόνη το εξής μήνυμα:

"Delete orphan file"

Μέσα σε μερικά λεπτά 200g δεδομενα χάθηκαν!

Τι ωραία εεε?

Ευτυχώς το πρόβλημα μου το έλυσα με την βοήθεια του GetDataBack for NTFS [v2.31]!

Λοιπον το μυστικό όπως είπε και ο washcloud είναι να μην γράψεις τίποτα σε αυτό τον σκληρό! Καλά λοιπόν θα κάνεις να τον βάλεις σε έναν άλλο Η/Υ και να χρησιμοποιήσεις το προγραμματάκι που σου είπα πριν!

Προσοχή όταν θα σου ζητήσει να βάλεις φάκελο για την αποθήκευση των ανακτημένων αρχείων επέλεξε φάκλεο εκτός του σκληρού σου!

Για το προγραμμα αν θέλεις στο στέλνω με mail! Το έχω και είνα και σε standalone έκδοση!

Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ!

Δημοσ.

thn egatastash twn windows thn ekana gia na dei oti yparxei allh egatastash kai na me rothsei an thelw na kanw kainouria h na kanw repair sthn yparxousa...alla den eniwse kai synexise thn egatastash...

Dokimasa me to File scavenger alla de brhke k tpt kai me to Easeus data recovery wizard me to opoio brhka elaxista..

Mou eipe enas filos oti einai dynaton na brethoun apo ta DOS pio apotelesmatika alla den hksere tis entoles.Ypopsin o fakelos pou me kaiei pio poly exei onoma me ellhnikous xarakthres...

Δημοσ.
Mou eipe enas filos oti einai dynaton na brethoun apo ta DOS pio apotelesmatika alla den hksere tis entoles.

...ο φίλος σου ξέρει ότι ΤΟ DOS δεν βλέπει ntfs file system ; (...χλωμό το κόβω να είχες κάνει διαμόρφωση σε fat...)

Tέλος πάντων, ξαναλέω αυτό που είπα πριν:

Active Partition Recovery, το καλύτερο για 'μενα(και όχι μόνο για 'μενα) πρόγραμμα γι' αυτή τη δουλειά.

(επίσης, η επιλογή για επιδιόρθωση δίνεται ΠΡΙΝ την ΕΠΙΛΟΓΗ για εγκατάσταση...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...