Προς το περιεχόμενο

Αγορα mini mac για htpc

babinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω ενα mini mac για χρηση ως htpc.

Με ενδιαφερει να βλεπω ταινιες σε divx και κυριως σε mkv μιας και θα τα προβαλω σε μια 40" τηλεοραση 1080. Σημαντικο για μενα ειναι η απροβληματιστη αναπαραγωγη των mkv αρχειων και φυσικα το μικρο μεγεθος της συσκευης.

Ο mini mac θα συνδεθει σε ενα δικτυο απο οπου θα τραβαει τα multimedia αρχεια.

Η εκδοση με τον μικρο επεξεργαστη θα μπορει να τα κανει αυτα χωρις προβληματα?

Θα πρεπει να προτιμησω τον 2αρι επεξεργαστη?

Μηπως θα πρεπει και να το ενισχυσω με εξτρα μνημη??

Περιμενω τις προτασεις σας, και σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Σίγουρα με έξτρα μνήμη. Εγώ είχα το Mac Mini Core Duo(όχι C2D) 1.66 με 2GB μνήμη και έπαιζε τα 1080p οριακά. Αυτά σε MacOS X και VLC. Στα Windows τα έπαιζε καλύτερα λόγω Media Player Classic.

Πλέον, αν πάρεις τον μικρό επεξεργαστή, βάλεις και όση μνήμη παίρνει και χρησιμοποιήσεις το Movist σαν player θα πετάει το μηχάνημα. Οπότε... καλορίζικο :-)

Δημοσ.

Τα hd videos 1080p με μεγαλο bitrate θα ζοριζεται να τα παιζει.

Βασικα αυτα που εχουν αρκετα υψηλο bitrate δεν θα τα παιζει..

Σε windows θα τα παιζεις πιο ανετα..

Αλλα και παλι ειναι λιγα τα hd videos που θα κατεβασεις και θα εχουν υψηλο bitrate.

Υ.Γ.: Ισως πιο φθηνη ,πιο δυνατη λυση να ηταν κατι σε pc (με αναλογο μικρο-εμφανισημο κουτι).Μεχρι και blueray reader εβαζες με αυτα τα λεφτα...

Δημοσ.
Δεν υπάρχει ανάλογο μικρό-εμφανίσιμο κουτί :-)

Ε στο περιπου...:-)

Υ.Γ.: Ειναι λιγο μεγαλυτερα κλπ, αλλα δυνατοτερα,φθηνοτερα κλπ

Επισκέπτης
Δημοσ.

βρες τροπο να στο φερουν απο Αμερικη, η "δυνατη" εκδοση βγαινει καπου 530? :)

τα mac με wireless και .mkv δεν τα πανε καλα. (εχω macbook), αν ψαξεις και με google κτλ θα δεις τα προβληματα. αν ομως εχεις το mkv μεσα στον MacHD ή σε usb/firewire HD ή εισαι με ethernet εισαι ok.

Δημοσ.

Με μηδενικές επιλογές για καλύτερες κάρτες γραφικών αναρωτιέμε γιατι προτιμάει ο κόσμος το Mac Mini για HD προβολές...

Δημοσ.

Αυτό με τον 1.83 επεξεργαστή και το 1 γίγα μνήμης παίζει τα 720p mkv εξαιρετικά, ακόμα και όταν τα φορτώνει wirelessly (αλλά καλύτερα με ethernet). Στα 1080p εξαρτάται από το αρχείο, σε μένα άλλα τα παίζει εντάξει, σε άλλα κάνει σπασίματα. Δε θα αλλάξει κάτι αν πάρεις τον 1.83 και του αυξήσεις τη μνήμη γιατί η μοιραζόμενη μνήμη της κάρτας γραφικών δεν αλλάζει και για να παίζει σωστά 1080p θέλει 128 (δες κι εδώ: http://www.apple.com/quicktime/guide/hd/recommendations.html). Από την άλλη, τα περισσότερα αρχεία 720p είναι τόσο καλά (και τα παίζει και άψογα) που δε νομίζω να σου λείψουν τα 1080. Μπορείς να του περάσεις και AppleTV.

Αλλά καλύτερα από μένα τα έχει πει ο billdanos εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=246425

Δημοσ.

Για ακριβως τον ιδιο λογο εψαχνα κι εγω κανενα mc mini μεταχειρησμενο αλλα δεν βρηκα.

Εστεισα λοιπον ενα htpc με amd 2*64 στα 2,4 με 2 γιγα μνημη και 80αρι δισκο στο δικτυο και το αποτελεσμα ειναι αψογο σε 47αρα FullHD LG.

Δημοσ.

Έχω ένα Mac Mini 1.83 εδώ και έξι μήνες και είμαι ενθουσιασμένος με την απόδοσή του σαν HTCP (συνδεδεμένο με LCD 40"). Παίζει εντελώς απροβλημάτιστα τα mkv 720p τόσο με vlc όσο και με mplayer (στην τελευταία του έκδοση είναι εξαιρετικός player) αλλά και quicktime/Perian. Τα 720p παίζουν πολύ καλά και από wireless lan, αρκεί να αυξηθεί το buffer στις ρυθμίσεις των players.

Σε mkv 1080p τα βρίσκει καμιά φορά λίγο σκούρα στις γρήγορες σκηνές (και σ΄αυτό φταίει σίγουρα η cpu που σ' αυτές τις περιπτώσει ανεβάζει πάνω από 100% και σε καμία περίπτωση η κάρτα γραφικών και η ram - είμαι σίγουρος ότι με τον C2D 2.0GHz δε θα υπάρχει πρόβλημα), αλλά το πρόβλημα λύνεται εξ ολοκλήρου ρυθμίζοντας κατάλληλα το VLC (να κάνει skip το loop filter στα x264 settings).

Σίγουρα με τα ίδια χρήματα μπορεί κανείς να συνθέσει PC με ταχύτερο hardware, αλλά το Mini είναι κόσμημα για το σαλόνι και βεβαίως είναι εντελώς αθόρυβο και έχει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας (μας πιάνει η οικολογική συνείδηση καμιά φορά...)

Δημοσ.
αλλά το Mini είναι κόσμημα για το σαλόνι και βεβαίως είναι εντελώς αθόρυβο και έχει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας (μας πιάνει η οικολογική συνείδηση καμιά φορά...)

Συμφωνω απολυτα!

Δημοσ.

και εγώ προς τα εκεί είμαι αν και έχω ήδη το apple TV το οποίο δε συγκρίνεται σε ευκολία και είναι και το μισό από το mac mini.

σκέφτομαι λοιπόν να το βάλω και το mac mini στο σαλόνι για emulators κυριώς θα χρησιμοποιώ τα wireless controllers του xbox360 για τα παιχνίδια. η απόδοση του πως είναι στο mame παίζει άνετα cps2 και τα τελευταία neo geo last blade 2, kof2003? το macmame φαντάζομαι είναι το καλύτερο

α και για surfing στο σαλόνι περιμένω από ebay wireless keyboard(new) & mighty mouse κάπου 40 και 25 αντίστοιχα.

Δημοσ.

Φιλοι μου ειναι τρομερη η ανταποκριση σας.... Σας ευχαριστω πολυ....

Καταληγω λοιπον σε mini mac με 2αρι επεξεργαστη και μαλλον με 2γιγα ραμ.

Δεν θελω pc λογω θορυβου, αισθητικης, ποιοτητας, και φιλικοτητας....

Η προβολη θα γινει μεσω ethernet (το εχω κοψει το ασυρματο εδω και πολυ καιρο...)

Η αγορα θα γινει απο Αμερικη (με εκπτωση 10%) απο το apple store μιας και ερχεται ενας φιλος για διακοπες. Νομιζω πως δεν θα υπαρξει προβλημα αν το βαλει μεσα στις βαλιτσες του χωρις κουτια κλπ.. θα πατησει πρωτα το ποδι του στην Βαρσοβια.... φανταζομαι να ειναι χαλαροι οι τελωνιακοι....

Αν ξερει κανεις κατι για τα τελωνια ας μου πει.... μη φαμε κανενα φυστικι ....

Ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...