oldnew Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Για . Αν και ασχολουμε χρονια με pc δεν εχω ξαναεπειχηρισει να το στησω απο το μηδεν. Εχω το εξης μπερδεμα μεχρι στιγμης: 1. Εχω συνδεσει στη μητρικη το 24πινο βισμα του τροφοδοτικου. Ως εδω καλα. Η μητρικη εχει και ενα βισμα ATX12v το οποιο εχει 8 pin. Το τροφοδοτικο βγαζει 1 βισμα με 4 pin. Tι κανω? Το βαζω στο κεντρο ετσι ωστε να περισσσευουν 2 πιν απο αριστερα και 2 πιν απο δεξια? Φανταζομαι ετσι θα ειναι αλλα, περιμενω να μου πει κανενας εμπειοτερος. Η μητρικη ειναι αυτη http://www.albatron.com.tw/English/product/mb/pro_detail.asp?rlink=Specification&no=250 2. Η καρτα γραφικων SAPPHIRE HD 3850 256MB GDDR3 PCI-E http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=223&grp=3 εχει ενα βισμα με 6 πιν. Θελει να βαλω καποια ταση εκει? Για την ωρα απλα την εβαλα στη θεση της, δεν εχω συνδεσει κανενα καλωδιο. Αν καποιος ξερει ας απαντησει. Εχω ολο το δωματιο ανω κατω για την ωρα... Thanks,
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Το 24πιν θα το βαλεις στο 24πιν. Το ΣΚΕΤΟ 4πιν θα το βαλεις στο 8πιν της μητρικης. Στην μια ακρη. Μονο στη σωστη θεση ταιριαζει. Στο 6πιν βαζεις την 6πιν τροφοδοσια απο το τροφοδοτικο αλλιως δε θα μπορει η καρτα να παιζει παιχνιδια...
oldnew Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δυστυχος απο οτι βλεπω το 4πινο μνενει και αλου, δεν μπενει μονο στην ακρη.. αλλα νομιζω ξερω σε πια ακρη θα μπει μιας και εχει ενα πιατρακι δεν ξερω πως να το πω, αυτο που πιεζεις. Για την καρτα γραφικων, δεν βλεπω να βγαζει το τροφοδοτικο καλωδιο 6 πιν για να το βαλω εκει.. Μηπως πρεπει να παρω κανενα ανταπτορα? Η πρεπει να παρω αλλο τροφοδοτικο? Δεν ξερω ποσο παλαιο ειναι, μεαταχειρισμενο το πηρα, δεν νομιζω να ειναι τοσο παλαιο που να μην κανει. 480 βατ ειναι παντως. Εικονα θα εχω? ας πην παιζει παιχνιδια. Παντως το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων δουλευει. Για να βαλω το 4πινο στη μητρικη και να ξαναδοκιμασω..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 συνήθως η 8pin υποδοχή έχει τις 4 υποδοχές από τις 8 καλυμένες όταν την αγοράζεις... το 4pin μπαίνει σε εκείνες που δεν ήταν καλυμένες από τον κατασκευαστή
catrina_p Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 κοιτώντας το "μυτάκι" που εξέχει από τον κοννέκτορα στη μητρική, βάζεις το 4pin στο αριστερό άκρο.
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, στη συσκευασία πρέπει να σου έχει ένα μετατροπέα από 2 3πινα σε 1 6πινο(όπως αυτά που βάζεις στους δίσκους και τα οπτικά drives).
IOSTEFO Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 oldnew για κοιτα το video μηπως σε βοηθησει. http://www.computerbild.de/videos/Video-Crashkurs-Der-200-Euro-PC-im-Selbstbau_2106639.html
oldnew Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, στη συσκευασία πρέπει να σου έχει ένα μετατροπέα από 2 3πινα σε 1 6πινο(όπως αυτά που βάζεις στους δίσκους και τα οπτικά drives). Thanks για το βιντεο, αλλα τα εχω κανει αυτα ειδη. Τα πηρα μεταχειρησμενα τα περισσοτερα (πλην κουτιου και σκληρου δισκου). Δεν ειχε τετοιο μετατροπεα. Πηγα σε ενα μαγαζι και αγορασα 1. Συνδεσα το 1 3πινο απο τα 2 αλλα τζιφος.. παλι δεν ειδα εικονα. Να συνδεσω και το 2ο φανταζομαι ε? Παλι τα ιδια θα δω πιστευω ομως. Παιζει κανα ρολο σε πια εξοδο του τροφοδοτικου θα τα συνδεσω? Μηπως καποια δινουν περισσοτερα amper απο αλλα? Γιατι το τροφοδοτικα βγαζει πολλα 4πυνα , τα γνωστα. Επισης ειναι q6600 και τροφοδοτικο 480 w. To μονο που θελω ειναι να δω εικονα, απο εκει και περα αν δω και θελω μεγαλυτερο τροφοδοτικο περνω αλλο. Η μητρικη εχει πανω μια οθονουλα (αυτη με τα 2 8ρια) που αναβει και γραφει C1 οταν το βαζω μπρος, ενω ακουγεται και ο σκληρος. Στο σκληρο (serial ata) εχω βαλει 2 βισματα ενα για την τροφοδοσια και το αλλο που συνδεεται στη μητρικη για να στηλει τα δεδομενα. (εχει και ενα τριτο πανω ο σκληρος που απο οτι ξερω δεν βαζω τιποτα-στους παλαιους σκληρους IDE εκει ηταν για να βαλω jamber για slave ή master εδω δεν νομιζω οτι χρειαζεται τιποτα, κανω λαθος? Επισης δεν εχω συνδεσει ακομα τα λαμπακια του κουτιου, διακοπτακια κλπ, δεν νομιζω οτι φταιει κατι απο αυτα. Εχει πανω στη μητρικη μπουτον για power on και restart. Βγαζετε καμια ακρη τι μπορει να φταιει?
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Συνδεσα το 1 3πινο απο τα 2 αλλα τζιφος.. παλι δεν ειδα εικονα. Να συνδεσω και το 2ο φανταζομαι ε? Παλι τα ιδια θα δω πιστευω ομως. Εννοείται οτι θα συνδέσεις και τα 2. 2*3=1*6 (μπακαλίστικα...) Παιζει κανα ρολο σε πια εξοδο του τροφοδοτικου θα τα συνδεσω? Μηπως καποια δινουν περισσοτερα amper απο αλλα? Γιατι το τροφοδοτικα βγαζει πολλα 4πυνα , τα γνωστα. Δοκίμασε να τα συνδέσεις σε μια γραμμή που δεν είναι φορτωμένη με άλλες ενεργοβόρες συσκευές (π.χ. κάρτα γραφικών) Στο σκληρο (serial ata) εχω βαλει 2 βισματα ενα για την τροφοδοσια και το αλλο που συνδεεται στη μητρικη για να στηλει τα δεδομενα. (εχει και ενα τριτο πανω ο σκληρος που απο οτι ξερω δεν βαζω τιποτα-στους παλαιους σκληρους IDE εκει ηταν για να βαλω jamber για slave ή master εδω δεν νομιζω οτι χρειαζεται τιποτα, κανω λαθος? Όχι στους sata δίσκους δε χρησιμοποιείς jumpers. Επισης δεν εχω συνδεσει ακομα τα λαμπακια του κουτιου, διακοπτακια κλπ, δεν νομιζω οτι φταιει κατι απο αυτα. Εχει πανω στη μητρικη μπουτον για power on και restart. Βγαζετε καμια ακρη τι μπορει να φταιει? Από τη στιγμή που δείχνει να ξεκινάει το σύστημα, δε νομίζω να φταίει αυτό.
oldnew Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Yes!!! πανω που ειμουν ετοιμος να το παρω και να το πεταξω στη λιμνη (ειμαι και απο τα Γιαννενα βλεπετε..), μου ηρθε η απλουστατη ιδεα που ειναι το πρωτο που επρεπε να εχω κανει.. Δεδομενου οτι τα Motherboard κλπ ειναι μεταχειρισμενα (αν και ετσι το δουλευε αυτος που το ειχε.. δεν προσθεσα τιποτα αλλο). Λοιπον, βραχυκικλωνω το jumber απο το bios, να σβηστουν ολες οι προηγουμενες ρυθμισεις και σαν θαυμα εβγαλε εικονα. Απο εδω και περα δεν νομιζω μα συναντισω προβλημα.. Αμα εχεις απο τις 1 το μεσημερι να συναρμολογεις που μιαλο.. Ευτυχως ακολουθησα την συμβουλη να παω για ενα καφε να συνελθω αλλιως το πιθανοτερο ηταν να τα παρω ολα στα χερια.. 1000 ευχαριστω για την βοηθεια σε ολους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.