G_Zisis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Παιδιά καλησπέρα!Αυτές τις μέρες λέω να πάω να πάρω μια τηλεόραση.Όμως επειδή είμαι εντελώς άσχετος επί του θέματος (μόνο 3-4 μέρες τώρα έχω ψάχτει λίγο) θα ήθελα να με βοηθήσετε,όσο μπορείτε βέβαια,με την επιλογή της τηλεόρασης,αλλά και να μου απαντήσετε σε λίγες ερωτήσεις. Αρχικά να πω ότι την οθόνη την θέλω για να βλέπω τηλεόραση , να βλέπω καμια ταινία,και πιθανώς για παιχνίδια ή ταινίες Blu-ray με PS3.Η απόσταση απο εκεί που θα κάθομαι έως την τηλεόραση θα είναι 2-3 μέτρα.Μία 40" νομίζετε θα ήταν πολύ μεγάλη,γιατί θα 'θελα να πάρω 40"; Ακόμα,απ' όσο έχω ψάξει,κατάλαβα ότι η Sony είναι μια πολύ καλή επιλογή για τηλεόραση,αναλογα με το μοντέλο φυσικά.Επειδή κι εμένα οι Sony γενικά μου αρέσουν σαν τηλεοράσεις λέω να πάρω Sony.Πιστεύετε είναι καλή επιλογή? Επίσης,για το ενδεχόμενο να πάρω Sony,είμαι ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα KDL-40W4000,KDL-40X3000 και KDL-40X3500.Θα μπορούσατε να μου αναφέρετε συνοπτικά τις κύριες διαφορές αυτών των μοντέλων;Αν δείτε τα χαρακτηριστηκά των οθόνων,θα δείτε ότι η αντίθεση της W4000 που κοστίζει 1500 ευρώ περίπου είναι 33000 ενώ της X3500 και X3000 που κάνουν γύρω στα 2500 ευρώ έχουν 18000.Πώς γίνεται αυτό;Η W4000 έχει καλύτερη εικόνα από την X3500 και X3000; Τέλος,θα 'θελα να μου πείτε περίπου τι είναι η αντίθεση,το 24p και η γωνία θέασης που έχει στα χαρακτηριστικά μιας οθόνης.Και αν μπορώ να παίξω PS3 σε μία τηλεόραση HD ready αντί μιας Full HD. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
disqualified Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 δυστυχως δε μπορω να κατσω να διαβασω ολα τα χαρακτηριστικα των τηλεορασεων αυτων. Η κυρια διαφορα τους ειναι οτι οι Χ εχουν motionflow 100Hz που εξασφαλιζει πιο ομαλη και ξεκουραστη ροη εικονας πραγμα που θα παρατηρησεις αρκετα εντονα πιστευω στην αναπαραγωγη DVD. Εχω ενα μοντελο σεορας D παλι στα 100Ηz και η εικονα στις ταινιες ειναι πραγματικα διαφορετικο απο αυτα που εχεις συνηθισει και νομιζω οτι οφειλεται ακριβως σε αυτο το χαρακτηριστικο. Γι αυτο μαλλον και οι X ειναι πιο ακριβες, ισως να ειναι και πιο εξοπλισμενες. Η αντιθεση ειναι ο λογος του ασπρου και του μαυρου, οσο πιο μεγαλο τοσο καλυτερο (δεν αναφερομαι σε dynamic contrast) στη ζωντανια των χρωματων της εικονας και στην ευκρινια, αλλα και οι 3 ειναι παρα πολυ καλες σε αυτο οποτε μην τρελαινεσαι το 24p αναφερεται οτι εχει το χαρακτηριστικο να παιζει τις ταινιες στα 24frames οπως ακριβως γυριζονται στο film PS3 μπορεις να παιξεις σε οποιαδηποτε τηλεοραση οποτε δεν εχει νοημα αυτο που ρωτας. Τωρα και οι 3 ειναι μαλλον fullHD οποτε θα βλεπεις bluray σε ολο το μεγαλειο του 1080p γωνια θεασης ειναι οι γωνιες που βλεπεις χωρις να εχεις αλλοιωση χρωματων και φωτεινοτητας, και οι 3 ειναι αριστες σε αυτον τον τομεα τωρα τα 2 μετρα θα σου λεγα οτι ειναι λιγα για 40 τα 3 πιστευω ειναι οκ, δεν εχω ουτε τα ματια σου ουτε ξερω το χωρο σου ουτε εχω 40αρα για να σου πω πως θα ειναι ακριβως, το σιγουρο ειναι οτι αν παρεις 32 μετα απο λιγο θα σου φανει μικρη...lol. Το μονο αρνητικο σε αυτες τις αναλυσεις ειναι οτι θα χανει αρκετα το τηλεοπτικο σημα και σιγουρα θα δε θα ειναι και οτι καλυτερο αν καθεσαι στα 2 μετρα Μην κανεις σε καμια περιπτωση αγορα αν πρωτα δεν δεις τις τηλεορασεις απο κοντα. Υπαρχουν επισης πολυ καλες τηλεορασεις απο samsung και philips (ambilight)
G_Zisis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δηλαδή η μόνη διαφορά των 100Hz δικαιολογεί την διαφορά στην τιμή των 1000 ευρώ ?Η αντίθεση στην W4000 είναι μεγαλύτερη από τις άλλες δύο?Επίσης,δεν μπορώ να βρω με τίποτα τι διαφορά έχει η KDL-40X3500 από την KDL-40X3000.Μήπως ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος ποια είναι αυτή?Ρωτάω επειδή στο Πλαίσιο η X3000 είναι 20 ευρώ πιο ακριβή από την X3500,ενώ υποτίθεται ότι η X3500 είναι το καλύτερο μοντέλο της Sony. Αυτό που είπες ότι χάνεται το τηλεοπτικό σήμα,τι ακριβώς εννοείς? Πιστεύεις ότι Samsung ή Philips είναι καλύτερη επιλογή από Sony?
disqualified Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 δεν ειπα οτι χανεται το τηλεοπτικο σημα. Το μεταδωθεν σημα αυτη τη στιγμη εχει αναλυσεις πολυ μικροτερες απο αυτη της τηλεορασης σου και ειδικα αν το παρακολουθεις απο κοντινη αποσταση θα φαινεται αυτο το μειονεκτημα. Και εγω sony εχω απλα υπαρχουν επισης καποια πολυ καλα μοντελα της philips και της samsung. Η αντιθεση που βλεπεις στην W ειναι dynamic και δεν εχει σχεση με τον πραγματικο λογο αντιθεσης που αυτος ειναι που μετραει. Αν γραψεις dynamic contrast στο google θα σου λυθουν οποιες αποριες για το τι ειναι
G_Zisis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Συγγνώμη για το "χάνεται",δεν εννοούσα αυτό,λάθος λέξη.Ήθελα να το ρωτήσω πιο πριν αυτό,ξέρεις σε τι ανάλυση μεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια εδώ στην Ελλάδα? Μήπως έχεις να μου προτύνεις κανένα καλό μοντέλο και από Samsung ή Philips,έτσι,μπας και μου αρέσει τίποτα άλλο?Μόνο από Sony έχω ψάξει γι' αυτό δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται από άλλες εταιρίες. Η αντίθεση είναι dynamic μόνο στην W ή είναι και στις άλλες δύο X? Επίσης,δεν μπορώ να βρω με τίποτα τι διαφορά έχει η KDL-40X3500 από την KDL-40X3000.Μήπως ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος ποια είναι αυτή?Ρωτάω επειδή στο Πλαίσιο η X3000 είναι 20 ευρώ πιο ακριβή από την X3500,ενώ υποτίθεται ότι η X3500 είναι το καλύτερο μοντέλο της Sony. Μ' αυτό εδώ ξέρεις μήπως τι παίζει? Ευχαριστώ πάντως που με βοηθάς!
disqualified Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 αυτη τη στιγμη δε μπορω να σου πω καποια μοντελα με σιγουρια, ειχα ασχοληθει πριν καιρο με μια αγορα ενος φιλου αλλα για πιο φθηνα μοντελα Δυναμικη αντιθεση εχουν και τα αλλα μοντελα, αν προσεξεις λενε και το κανονικο contrast. Στη W δεν το ειδα γραμμενο. Αυτη τη στιγμη βλεπω euro και δε μπορω να συγκεντρωθω για να κοιταξω τα χαρακτηριστικα και να σου πω για ποιο λογο συμβαινει αυτο στο πλαισιο, οι νομοι της αγορας καμια φορα ειναι περιεργοι
million_voices Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=59
G_Zisis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δηλαδή η W που έχει dynamic αντίθεση μεγαλύτερη από τις X,μπορεί να έχει μικρότερη πραγματική?Δεν πάνε αναλογικά? Αν μπορέσεις κάποια στιγμή να βρεις διαφορά postαρέ την.Πάντως έτσι όπως το θέτεις,μπορεί να φταίει η ζήτηση για την παραπάνω τιμή.Δεν το είχα σκεφτεί.Τέλος πάντων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.