Προς το περιεχόμενο

Opera 9.50 Final

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν ξερω ποσο το εχετε ψαξει το νεο opera για να μου πειτε, αλλα εχω 2 "προβληματα".

1) Οταν πηγαινα τερμα αριστερα τον κερσορα και εκανα κλικ, εβγαινε μια στηλη με ιστορικο, σημειωσεις, αγαπημενα κλπ. Τωρα γιατι δεν το κανει?

2) Εχοντας κρατημενο το δεξι κλικ, και πατωντας στιγμιαια αριστερο, επρεπε να κανει "Πισω". Γιατι δεν κανει? Το βγαλανε?

Και τα 2 που αναφερεις υπαρχουν απλα ψαξτα λιγο στις ρυθμισεις εγω τα βρηκα και ησυχασα.

1) Κανε αυτες τις ρυθμισεις και αριστερα θα σου ανοιγει το μενου οπως πριν

zk9t5hzcbxbtr0xjmegb_thumb.jpg

το 2ο που ρωτας ειναι στην επιλογη: Εργαλεια>προτιμησεις>στην καρτελα ''για προχωρημενους''>συντομευσεις>και στεκαρε την επιλογη ''χειρονομιες'' ποντικιου και θα εισαι οπως πριν...

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκίμασε κανείς το OperaLink; εγώ στο File menu δεν έχω επιλογή synchronize όπως αναφερει στο help. Δεν έχω πειράξει τα menu, είναι τα αρχικά. Έχει κανείς καμμιά ιδέα τι γίνεται;

Ελαφρύς δεν είναι μόνο επειδή δεν τρώει μνήμη (που προφανώς όσο περισσότερα πράγματα σώζει και κάνει cache τόσο περισσότερη μνήμη θα τρώει), αλλά και πόσο γρήγορα κάνει render και σηκώνεται όταν το τρέχεις. Κόψτε τα μισά από αυτά που σώζει, όπως σωστά είπε ένας φίλος για το search και δείτε πόσο σας τρώει. Δε συγκρίνεται .... Και ας μη μιλήσουμε για το πόσο άψογα διαχειρίζεται αυτή τη μνήμη. Ένα παρατεταμένο back θα σας πείσει.

Δημοσ.

Τελικα τον εβαλα και εγω

πολυ ομορφο το default skin

διορθωσαν αρκετα την συμαβατοτητα του με διαφορες σελιδες

και ειναι οπως παντα lightning fast

2 ερωτησουλες

1) Πως μπορω να τον ρυθμισω ωστε τα τορεντς να τα ανοιγει με το bitcomet και οχι ο διος?

2) υπαρχει κανενα ορθογραφικο λεξικο ελληνοαγγλικο ταυτοχρονα οπως του firefox το οποιο δουλευει οπως και του word, δλδ να κοκκινιζει τις λαθος γραμμενες λεξεις

Δημοσ.

1) Tools - preferences - advanced - downloads και διαλέγεις ποια file types θέλεις να ανοίγει ο opera. Βρες το .torrent και κάντο να γίνεται "save to disk".

2) Λίγο πιο πίσω έχω δώσει 1 λινκ για λεξικά, αλλά δε τα χρησιμοποιώ, δοκίμασε.

Δημοσ.
ρε παιδια πριν τρελαθουμε τι εννοειτε πιο ελαφρυς????

δειτε τι μνημη σας τρωει λιγο, πιο χαλια και απο Internet explorer ειναι.

Αυριο πρωι εχει φαει σουτ με τη μια, επιστροφη στην 9.27

Κριμα γιατι την εβαλα την 9.5 και στο eee pc μου σημερα και μολις του εβαλα windows xp, στραβα ξεκινησα με βαλε βγαλε προγραμματα

Οσο για αυτο το quick find τι μπουρδα ειναι αυτη παλι???

Ας βγαζει τα site που μπαινεις οχι ολη την ιστορια απο τον κολοκοτρωνη και μετα.

Λυπαμε αλλα εγω τον ξυλωνω, σιγα μια εμφανιση αλλαξαν που πανω κατω την βρισκεις σαν skin και βαλαν καποια extra και βγαλαν καποια αλλα, μισες δουλειες

Ελαφρύς δεν εννοούμε τα 100-150mbyte μνήμης που καταναλώνει που είναι αμελητέα σε 2GB RAM, αλλά το πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται και το πόσο σπάνια λαγκάρει.

Δημοσ.
Ελαφρύς δεν εννοούμε τα 100-150mbyte μνήμης που καταναλώνει που είναι αμελητέα σε 2GB RAM, αλλά το πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται και το πόσο σπάνια λαγκάρει.

τα τρώει τα 80 mb του, αλλά εγώ λόγω 2 gb ram, δεν καταλαβαίνω κάτι.

αποκρίνεται πολύ γρήγορα.μιλάμε για έως και 2 φορές γρηγορότερο άνοιγμα σελίδων!αυτό τουλάχιστον έχω εντοπίσει εγώ.επίσης τα lags είναι ελάχιστα, έως κ ανύπαρκτα.σε αυτή την έκδοση έχει γίνει αληθινά καλή δουλειά, και το λέει αυτό ένας firefox fan.

πλέον χρησιμοποιώ και τους 2.

Δημοσ.

Και το δευτερο σημαντικο οτι σε καποιες σελιδες κατι παιζει με την κωδικοποιηση και τα ελληνικα βγαινουν με ερωτηματικα(????), που με την 9.27 δεν υπηρχε προβλημα

Αν καποιος εχει βρει μια λυση σε αυτα θα βοηθουσε πολυ

Kαι εγω εχω το ιδιο προβλημα, δεν μπορω να ανοιξω καποια μηνυματα που με την προηγουμενη εκδοση ανοιγαν, γιατι μου βγαζει ερωτηματικα..

Δημοσ.

Παίδες απο τα 30-40mb που κατανάλωνε ο 9.27 μέχρι τα 150mb που καταναλώνει η τωρινή έκδοση, δέ νομίζεται οτι βάρυναι πάρα πολυ.

Η μνήμη ήταν το βασικότερο πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

(Το Gmail σε μένα δουλέυει)

Δημοσ.

Δεν είναι κακός, αλλά επιμένω firefox. Τα dev-tools του δε τα βρίσκω αλλού!

EDIT: Το gmail ακόμα δε δουλεύει στον Opera...

Δημοσ.

Να ρωτησω μιας και δεν ειμαι ο μονος αποτι βλεπω με το προβλημα των ελληνικων που τα βγαζει με ερωτηματικα(δεν εννοω σε ολα τα site αλλα σε ορισμενα, οπως στο mail.mycosmos.gr),

σε εσας το κανει?

και flo1 εκανες upgrate σαν εμενα ή καθαρη εγκατασταση?

η μνημη παντως ηταν το μεγαλο ατου του opera, ας πουμε στο eeepc μου ηθελα οτι πιο ελαφρυ, αμα ειναι να μου το πνιξει και να πρεπει να του βαλω μνημη τοτε ουστ και παρακαλω να μπει αμεσως ο netscape 9

Δημοσ.

Βεβαιωθείτε ότι στο Tools - Preferences έχετε κάτω χαμηλά επιλεγμένη γλώσσα "Ελληνικά".

Στο eeepc σου βάλε κάποια από τις προηγούμενες εκδόσεις, δε θα χεις πρόβλημα :)

Δημοσ.

έχεις automatic selection στο encoding?

εγώ δεν έχω πρόβλημα ακόμα με sites

το gmail ΔΟΥΛΕΥΕΙ (και στον 9.2χ)

δεν δουλεύουν τα colorfull-groups, chat κτλ όλα κομπλε

τρώει πολύ μνήμη, και εγώ 2γ έχω αλλά θέλω να τρώει λιγότερη (για διάφορους λόγους)

to search βγαινει έτσι:

>CTRL+F12 → Advanced → History → Uncheck Remember content

επίσης για το spell υπάρχει καταχώρηση στο insomnia wiki από την v9.24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...