Προς το περιεχόμενο

Ακτινοβολία ΗΥ.

makis_kom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή πολλά γράφονται ακούγονται, γύρω απο την εκπομπή

ακτινοβολίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προσπάθησα

να κάνω μία αναζήτηση στο ιντερνετ και να βρω κάποιες

πληροφορίες. Δυστηχώς οι απόψεις ειναι διαφορετικές και

δεν ειναι εύκολο να βγάλει κάποιος έυκολα συμπεράσματα.

Πριν λίγες μέρες μου είπαν οτι η περισσοτερη ακτινοβολία του

υπολογιστή βγαίνει απο το πίσω μέρος της οθόνης(CRT) και

απο το τροφοδοτικό του, γνωρίζετε τίποτα για αυτό?

Ευχαριστω.

(Συγγνώμη για τους moderators, αν εκανα το Topic σε λάθος μέρος)

Δημοσ.

Εγώ παλιά είχα ακούσει ότι το κουτί στο σύνολο του εκπέμπει μεγάλη ακτινοβολία με τόσα ηλεκτρόνια που τρέχουν σαν τρελά εκεί μέσα.

Είχα ακούσει και για ειδικά κουτιά που μπλοκάρουν αυτή την ακτινοβολία.

Ξέρει κανείς τίποτα για όλα αυτά?

Δημοσ.

Οτιδήποτε σε ηλεκτρική συσκευή εκπέμπει ακτινοβολία, ακόμα και κλειστό ή μάλλον καλύτερα όταν βρίσκεται σε "Standby Mode"... π.χ. η τηλεόρασή σου, εκπέμπεί ακτινοβολία, ακόμα και όταν είναι κλείστη, από το κόκκινο led που μένει ανοιχτό. Τώρα σε έναν υπολογιστή, η οθόνη είναι το μεγαλύτερό μέσο εκπομπής ακτινοβολίας, ειδικά εάν είναι CRT οθόνη... Και αυτό λόγω του καθοδικού σωλήνα που έχει πίσω..( κάνε ένα search στο google να δεις τι παίζει με αυτό, θέλω σελίδες για να τα γράψω εδώ)... Για τα υπόλοιπα μέρη, δεν νομίζω να εκπέμπουν "ανησυχητική" ακτινοβολία... άλλωστε από παντού δεχόμαστε, ο υπολογιστής θα μας πειράξει ;)

Δημοσ.
Εγώ παλιά είχα ακούσει ότι το κουτί στο σύνολο του εκπέμπει μεγάλη ακτινοβολία με τόσα ηλεκτρόνια που τρέχουν σαν τρελά εκεί μέσα.

Είχα ακούσει και για ειδικά κουτιά που μπλοκάρουν αυτή την ακτινοβολία.

Ξέρει κανείς τίποτα για όλα αυτά?

αν θεωρεις οτι βγαζει ακτινοβολια που μπορει να σε επηρεάσει το pc για ψαξε στο google ποση βγαζει στο πιστολακι που το εχεις και 5 εκατοστα μακρια απο το κεφαλι σου.

Δημοσ.

ok, παιδιά, ευχαρίστω, πάνω κάτω έβγαλα το συμπέρασμα

ότι δεν ειναι κάτι το ανησυχητικό, σε σύγκριση με όλα αυτα

τα "ακινδυνα" που κυκλοφορουν γύρω...

Δημοσ.

μια ειναι η λυση για να μειωσεις και κατ'επεκταση να αποφυγεις την ακτινοβολια του υπολογιστη,βαλε εναν μικρο κακτο διπλα στην οθονη του υπολογιστη!ο κακτος εχει την ιδιοτητα να απορροφα την ακτινοβολια!*(βαλε και ενα διπλα στην τηλεοραση το ιδιο πραγμα θα κανει και εκει!)το εχω ψαξει και ειναι αληθεια!θα δεις οτι με τον καιρο ο κακτος θα μεγαλωνει!ειναι απο την ακτινοβολια που απορροφα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...