karaap Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Το Vodafone Mobile Broadband είναι κάρτα που μπαίνει σε θύρα του PC και σε συνδέει ασύρματα με το ιντερνετ . Δηλαδή είναι ένα ασύρματο modem ? Η ενσωματωμένη κάρτα WIFi τι είναι και τι κάνει ? Βλεπω τα laptop έχουν ενσωματωμένη κάρτα WIFi αυτά δεν χρειάζετε να βάλεις εξωτερική κάρτα ? Απλώς κάνεις την σύνδεση με τον παροχέα ? Ευχαριστώ Υ.Γ θέλω ένα laptop μέχρι 700 ευρώ ακούω μοντέλα
TechnoState Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Η εσωματωμενη καρτα wifi σε συνδεει σε ενα διαθεσιμο ασυρματο δικτυο modem/router/access point/gate way το οποιο μοιραζει το ιντερνετ στο χωρο wireless με την προυποθεση να ειναι ανοικτο (ξεκλειδωτο) η να κατεχεις το κλειδι προσβασης η να εχει καταχωρημενη την mac σου και να σου δινει προσβαση. Τωρα η broadband καρτουλα (PCMCIA - Express type η σε usb κ λοιπα) σου δινει προσβαση οπου υπαρχει καλυψη 3g απο τον παροχο κινητης τηλεφωνιας (παντου σχεδον) Η δευτερη λυση δεν προυποθετει υπαρξη διαθεσιμης η ανοικτης συνδεσης αφου την κανεις εσυ απο το laptop σου την πρωτη φορα κ εχεις internet σχεδον παντου. Κατα την γνωμη μου απευθυνεται μονο σε επαγγελματιες αφου οι χρεωσεις ειναι υψηλες για την ταχυτητα που παιρνεις. Η wifi λυση ειναι πια standard ξοπλισμος σε ολα τα νεα laptop. Σου επιτρεπει προσβαση σε acces points (αναλογα το security) σαφως καλυτερες ταχυτητες αν μοιραζει δυνατο bandwidth το wireless modem/router/access point/gate way και στο σπιτι σου προσφερει net παντου(σε ολα τα δωματια-χωρους που εχεις καλυψη/σημα) χωρις καλωδια
karaap Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δηλαδή αν πάρω laptop με WiFi θα μπορώ να έχω internet απο ενα παροχο ( οτενετ, hellas on line κτλ ) στο σπιτι μου , στη θάλλασα ? Η ταχύτητα θα είναι όπως το ADSL 24 του σπιτιού ? Η διαδικασία σύνδεσης είναι ιδια με το ενσύρματο ADSL ? Υπάρχει δυνατότητα να συνυπάρχουν το ενσύρματο και το ασύρματο ADSL μαζί σε ένα λογαριασμό ? Ευχαριστώ
TechnoState Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δηλαδή αν πάρω laptop με WiFi θα μπορώ να έχω internet απο ενα παροχο ( οτενετ, hellas on line κτλ ) στο σπιτι μου , στη θάλλασα ? Mε wifi ναι θα εχεις ασυρματο internet στο σπιτι σου, τωρα για την παραλια δεν ξερω, αν η καφετερια απο πανω εχει εγκατεστημενο hot spot, τοτε θα εχεις απο εκει internet (ισχυει η πολιτικη, αναλογα το security που υπαρχει πανω σε αυτο), εκτος αν καιγεσαι τοοσο πολυ, οποτε πληρωνεις παραπανω και πας mobile broadband λυσεις.... Η ταχύτητα θα είναι όπως το ADSL 24 του σπιτιού ? Κοιτα, το δικο μου access point πχ (Link Sys Wag200) υποστηριζει maximum 54mbit η ταχυτητα μου ειναι στα 8, μεχρι στιγμης, οσο δυνατα μου δινει το connex, τοσο δυνατα το μοιραζει το gateway ασυρματα σε ολο το σπιτι..Τωρα για mobile broadband λυσεις νομιζω οτι μεχρι 7mbit μπορει να υποστηριξει προς το παρον(Cosmote να θυμαμαι καλα) αλλα το κοστος ευκαιριας ειναι τεραστιο σε τετοιες περιπτωσεις Η διαδικασία σύνδεσης είναι ιδια με το ενσύρματο ADSL ? Η διαδικασια ειναι η ιδια, με την μονη διαφορα οτι εδω το modem-router σου ειναι wifi, οποτε εχεις να ρυθμισεις λιγα απλα settings παραπανω, οπως να settareis πχ την συνδεση σου στο router, να μονταρεις το wifi στα μετρα σου κ να το θωρακισεις λιγο απο ανεπιθυμητους τριτους, να κανεις ισως ενα σωστο port-forward ωστε να μην εχεις ποτε προβλημα με τα peer2peer και τους torrent clients κ λοιπα. Υπάρχει δυνατότητα να συνυπάρχουν το ενσύρματο και το ασύρματο ADSL μαζί σε ένα λογαριασμό ? Ευχαριστώ Βεβαιως, το δικο μου access point πχ εχει πανω το desktop με ethernet, αλλο ενα κατεβαστηρι που μενει 24hrs ανοικτο με ethernet και αυτο, το laptop μου με wireless, το psp μου με wireless και το laptop της αδερφης μου (ενας οροφος διαφορα) με wireless...
gilgaland Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά πρόκυταο να πάρω laptop.Θέλω να έχω ασύρματο internet,τι πρέπει να κάνω,γιατί δεν γνωρίζω και πολλά πάνω στο θέμα? Και κάτι άλλο,για να έχω τα προγράμματα τις forthnet ή της vivodi για παράδεγμα θα πρέπει να εχω σύνδεση ΟΤΕ? Ευχαριστώ!
Tenshi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 gilgaland δέν κατάλαβα,θές ασύρματο internet on the go ή ασύρματο για το σπίτι; Για την πρώτη περίπτωση πάς σε κάποια εταιρία (πχ Οτε ή vodafone) που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες και maximum ταχύτητα τα 7,2mbps. Για την δέυτερη περίπτωση κάνεις συνδρομή σε μια οποιαδήποτε εταιρία παροχής internet και βάζεις στο σπίτι σου ένα ασύρματο modem/router,το οποίο συνήθως το παρέχεται απο την εταιρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.