Sellers Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 o Ρηγας ειναι ετη φωτος καλυτερος... Καλά εντάξει μην τρελαίνεσαι κιόλας. Οι Ρήγας-Αποστόλου είναι καλοί αλλά μετά τους Δύο ξένους άρχισε και γινόταν τόσο προκλητικά η τάση τους να επαναλαμβάνουν τους εαυτούς τους που πλέον κάναν μέχρι και τα ίδια αστεία. Βάζαν υστερικούς ρόλους που τσιρίζαν, κάναν πολιτικά αστειάκια, βάζαν τους πρωταγωνιστές να μαλώνουν για τα πολιτικά κ.λ.π κ.λ.π Μια επανάληψη δηλαδή. Το κόκκινο δωμάτιο δεν φεύγει απο αυτήν την συνταγή (υστερικιά υπάλληλος, πολιτικά αστειάκια) αλλά ωστόσο για μένα είναι απαίσιο. Ο Ρωμας δεν προκειτε να καταφέρει να φτασει τα τρια αριστουργήματα΄΄Ντολτσε Βιτα,Δυο Ξενοι και φυσικα το τι ψυχη θα παραδωσεις μωρη... Νομίζω ότι χρησιμοποιούμε πολύ εύκολα την λέξη αριστούργημα... Δηαλδή αν πούμε αριστούργημα τους Δύο ξένους μετά τι λέξη θα βάλουμε για το Λοστ π.χ??? 1)κων/νου και ελένης2)μεν και δέν 3)καφέ της χαράς. Ε τώρα σοβαρά. Σε ξέρω και με ξέρεις τόσο καιρό απο εδώ μέσα. Τρωγώμαστε σχεδόν καθημερινά επειδή λες ότι το P.B είναι καλύτερο και εγώ λέω ότι το Lost είναι καλύτερο. Πραγματικά πιστεύεις ότι αυτές οι 3 σειρές που ανέφερες είναι έστω και λιγάκι καλές??? Θα τις βάλουμε και αυτές στο παιχνίδι? Σα να προσπαθώ να πείσω κάποιον πως το μπλε είναι πιο ωραίο χρώμα από το καφέ :/ Είναι... Σιωπηρή αποδοχή της μεγαλοφυΐας του; Όχι, όχι. Μια αρνητική ψήφος από εμένα. +1 κι απο μένα κι'ας είπα πολλά
Bougas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Πραγματικά πιστεύεις ότι αυτές οι 3 σειρές που ανέφερες είναι έστω και λιγάκι καλές??? είναι απλά τέλειες.νομίζω αυτό που προσπαθείς να πείς σε τόσες σελίδες,σου ξέφυγε ακριβώς απο πάνω,και είναι η "άσχετη" σύγκριση με το ...λόστ. ο χάρης ρώμας και οι σειρές του πιάνουν 50άρια και 65άρια,(καφέ της χαράς και 65 χτύπησε,όλα τα άλλα άνω του 50)επίσης οι παραστάσεις που ανεβάζει στο θέατρο σπάνε κάθε ρεκόρ σε αριθμό θεατών.ψάχνεις εισητήριο ...1 μήνα πρίν.μερικά πράγματα δέν χωράνε αμφισβήτησης.είναι σαν να έρθω εγώ στο τόπικ του λόστ,και να σου πώ ότι είναι για τον λούτσο σειρά,και ότι όσοι την βλέπουνε είναι μαλάκες και άσχετοι. ο ρώμας είναι ο βασιλιάς του θεάτρου και της ελληνικής τηλεόρασης,μιλάνε οι αριθμοί.όποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο,ας το κάνει με στοιχεία.θέλεις να βγάλουμε στην φόρα τι ποστοστά τηλεθέασης είχε το κάθε τι;
Sellers Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 είναι απλά τέλειες.νομίζω αυτό που προσπαθείς να πείς σε τόσες σελίδες,σου ξέφυγε ακριβώς απο πάνω,και είναι η "άσχετη" σύγκριση με το ...λόστ. ποιο δηλαδή? Το Λόστ δεν το παρουσίασα σαν επιχείρημα. Απλά αστειευόμουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι... ο χάρης ρώμας και οι σειρές του πιάνουν 50άρια και 65άρια,(καφέ της χαράς και 65 χτύπησε,όλα τα άλλα άνω του 50)επίσης οι παραστάσεις που ανεβάζει στο θέατρο σπάνε κάθε ρεκόρ σε αριθμό θεατών.ψάχνεις εισητήριο ...1 μήνα πρίν.μερικά πράγματα δέν χωράνε αμφισβήτησης.είναι σαν να έρθω εγώ στο τόπικ του λόστ,και να σου πώ ότι είναι για τον λούτσο σειρά,και ότι όσοι την βλέπουνε είναι μαλάκες και άσχετοι.ο ρώμας είναι ο βασιλιάς του θεάτρου και της ελληνικής τηλεόρασης,μιλάνε οι αριθμοί.όποιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο,ας το κάνει με στοιχεία.θέλεις να βγάλουμε στην φόρα τι ποστοστά τηλεθέασης είχε το κάθε τι; Καλά εντάξει τα νούμερα δεν μου λένε απολύτως τίποτα. Και ο Λαζόπουλος χτυπούσε 80άρια. Και το Big Brother. Τι πάει να πει αυτο? Ότι επειδή τα έβλεπε πολύ κόσμος πάει να πει αυτομάτως ότι είναι και καλά?
livewire Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 - List Sellers konnak livewire garnele .... - List george-vls BOUGAS katerina_a_86 washcloud(i think...) 4-4 so far... Δικαιώνεται μέχρι στιγμής ο Bougas για το 50% :Ρ Διαψεύδεται ο livewire για τo love or hate status του Χ.Ρ., μιας και αρκετοί εξέφρασαν gay απόψεις του στυλ υποκειμενικά κριτήρια, γούστα, κλπκλπ... Είδωδεν...
konnak Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Καταλαβαίνετε ότι, ανεξαρτήτως Ρώμα, η αναφορά της λέξης "αριστούργημα" τόσες φορές σε αυτό το τόπικ χαρακτηρίζοντας τις συγκεκριμένες σειρές είναι τουλάχιστον ατυχής, έτσι; BOUGA, θα συμφωνήσω με τον Sellers για το ότι τα νούμερα δε λένε τίποτα για το πόσο καλή είναι μια σειρά, όπως δε λέει το Box Office για το πόσο καλή είναι μία ταινία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 πάντως με διαφορά οι Μ&Δ είναι η καλύτερη σειρά του Ρώμα...μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω (οι άλλες δεν βλέπονται) αλλά το γέλιο που έχω ρίξει με Κώνστα και Διαβάτη στους 2 Ξένους δεν το φτάνει ο Ρώμας...
Bougas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 BOUGA, θα συμφωνήσω με τον Sellers για το ότι τα νούμερα δε λένε τίποτα για το πόσο καλή είναι μια σειρά, και ποιό είναι το κριτήριο; η άποψη σου; Edit: ή η αποψή μου; αυτά είναι υποκειμενικά για τον καθένα,σίγουρα όμως για να χτυπάει 50άρια σε ότι και να κάνει,δέν είναι τυχαίος.
Sellers Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 2 ψήφους στην λίστα σιχαμάρας και από μένα. Επειδή το πιστεύεις ή επειδή έτσι ψήφισε το έτερον σου ήμισυ που το'χεις σε εκτίμηση?
Lucifer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 και ποιό είναι το κριτήριο; η άποψη σου; Τατιάνα και τηλεθέαση και αυτό είναι ένα συντριπτικό επιχείρημα.
konnak Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 και ποιό είναι το κριτήριο; η άποψη σου; Η άποψή μου; Όχι, σε καμία περίπτωση. Άλλωστε δεν θα άντεχα να δω καμία από όλες τις σειρές που έχουν αναφερθεί στα τελευταία τόπικ για ελληνικές σειρές. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν τις έχω δει. Εδώ όμως υπάρχει μια παγίδα: θα πει κάποιος "αφού δεν τις έχεις δει σε βάθος χρόνου, πως τις κρίνεις;", και το δικό μου επιχείρημα είναι "αφού δεν άντεξα να δω πάνω από μισή ώρα από την κάθε μία (και από τα πρώτα τους επεισόδια - ώστε να μην στέκει επιχείρημα ότι δεν ήξερα το στόρι και τους χαρακτήρες), γιατί να βασανίσω τον εαυτό μου και να τον αναγκάσω να δει περισσότερα επεισόδια, απλά για να καταλήξω στην ίδια άσχημη άποψη για τη σειρά; (η οποία, μάλιστα, θα ήταν πιο άσχημη μετά από τη συνέχιση του βασανιστηρίου)". Οπότε να πω απλά ότι από τη μία υπάρχει το προσωπικό γούστο του καθενός και από την άλλη η κριτική από ειδικούς. Στην πρώτη περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει εμένα να μου αρέσει ο Ρώμας και στον BOUGA να μην του αρέσει. Δεν έχει νόημα άλλωστε. Οπότε, δεν καταλαβαίνω αυτά τα ξεσπαθώματα και τη φανατική υποστήριξη σειρών, ταινιών, κτλ., που γίνονται με βάση επιχειρήματα "μα καλά, γιατί δεν σου αρέσει; Άρεσε σε μένα, σε όλους τους φίλους μου, και είχε και 50% τηλεθέαση, άρα άρεσε και στο 50% των ελλήνων τηλεθεατών". Αυτό για μένα είναι πέρα για πέρα λάθος, καθώς προσπαθείς να υποστηρίξεις (και να πείσεις και άλλους) πόσο καλή είναι μια σειρά, χωρίς να αναφέρεις κανένα αντικειμενικό επιχείρημα. Και εννοώντας αντικειμενικό εννοώ κάτι που αποδέχονται και όσοι τους άρεσε και όσοι δεν τους άρεσε. Π.χ. ο τόπικ στάρτερ είπε ότι οι Μεν και οι Δεν είναι πιο διαχρονική σειρά από τους Απαράδεκτους, κάτι που δεν δέχτηκαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και άτομα που τους άρεσε η σειρά. Αυτό δεν είναι επιχείρημα που μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενικό. Αν όμως εγώ πω ότι σκηνοθετικά και καλλιτεχνικά η σειρά ήταν τραγική (όπως και οι περισσότερες ελληνικές σειρές - ξέρω τους λόγους, budget, μέγεθος αγοράς, κτλ κτλ, αλλά δεν παύει να ισχύει), κανείς (πιστεύω και ελπίζω!) δεν θα βρεθεί να πει ότι αυτό δεν ισχύει. Αν λοιπόν γίνει αποδεκτό από όλους θα αποτελεί αντικειμενικό επιχείρημα. Και εδώ πάμε στο δεύτερο σκέλος, στους "ειδικούς", τους κριτικούς δηλαδή, που πολλοί εμίσησαν και πολλοί δεν έχουν σε εκτίμηση, οι οποίοι όμως πάντα φροντίζουν ό,τι λένε να το στηρίζουν, και δεν λένε "Πω πω, οι 300 μεγάλη μούφα, δεν μου άρεσε καθόλου". Καταλήγοντας, εγώ μπορώ να πω π.χ. το Scoop ήταν κακή ταινία, αλλά εμένα μου άρεσε γιατί ό,τι έχει κάνει ο Woody Allen μου αρέσει, το feeling, οι διάλογοι και οι ατάκες, όσο λιγότερες και αν είναι από κάθε άλλη ταινία του. Εσύ (και δεν αναφέρομαι μόνο στον BOUGA) μπορείς να πεις ότι σου αρέσουν οι Μεν και οι Δεν χωρίς να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους ότι είναι αριστούργημα και γι' αυτό σ' αρέσει; Δηλαδή, να έχεις το θάρρος του γούστου σου χωρίς να προσπαθείς να ανεβάσεις ψηλότερα τη σειρά απ' ότι είναι, ώστε να την κάνεις και ποιοτική, προσδιορίζοντας έτσι και το γούστο σου και αναβαθμίζοντάς το; (Ελπίζω εδώ στο τέλος να μην το έμπλεξα τελείως). Για την ιστορία να πω ότι τακτικά έχω παρακολουθήσει από ελληνικές σειρές το Λόγω Τιμής και τους Απαράδεκτους (τις οποίες θεωρώ για διαφορετικούς λόγως, εξαιρετικές και διαχρονικές), το Είσαι το Ταίρι μου μόνο περιστασιακά, το Παρά Πέντε το βαριόμουν, αυτές οι σειρές (του ΑΝΤ1 κυρίως αν θυμάμαι καλά) δεν τις άντεχα και τις θεωρούσα δείγμα παρακμής της ελληνικής τηλεόρασης (λόγω θεματολογίας, αισθητικής, χιούμορ και ηθοποιών) και το Prison Break που όλοι τρελάθηκαν το βαρέθηκα και το άφησα στο 5ο επεισόδιο της 2ης σεζόν, αν και το θεωρώ καλή σειρά γι' αυτό που είναι. Αντίθετα, ξετρελάθηκα με το Californication, το Lost και το Heroes.
thereisnolife Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 1)κων/νου και ελένης2)μεν και δέν 3)καφέ της χαράς. για γούγλαρε και δώσε μας νούμερα και για τις 6 αυτές σειρές.περιμένουμε. ΥΓ.απο τις σειρές που λές,μόνο οι 2 ξένοι παίζωνται ακόμα και σήμερα,οι άλλες 2 με το που τις βάλανε επανάληψη κοπήκανε λόγο χαμηλών ποσοστών.άρα δέν μπορείς να τα πείς αριστουργήματα.για να χαρακτηριστεί μια σειρά αριστούργημα,πάνω απ'όλα θα πρέπει να δείξει ανάλογη πορεία και στο χρόνο.το κων/νου και ελένης και το μέν και δέν παίζωνται ακόμα και σήμερα,και ειδικά το κων/νου και ελένης έπι μια δεκαετία στην μεσιμεριανή ζώνη χτυπάει τρελά ποσοστά τηλεθέασης,και τα άλλα προγράμματα κοιτάνε με κυάλια. σκέφτεσαι πριν γραψεις???:shock: το τι ψυχη θα παραδωσεις μωρη ξενινησε το 2000 με το πρωτο επεισοδιο να χτυπαει 40%!!!και συνεχισε ετσι και στα αλλα 5 επειδεια που εγιναν!!η σειρα κοπηκε για αλλου λογους και οχι για τα ποσοστα... το ντολτσε βιτα κρατησε 2 χρνονιες και εκανε 50 αρια, τα παει πολυ και στις επαναληψεις!!!παιζεται εδω και 13 χρονια καθε μεσημερη... αν θεωρεις καλυτερο το καφε της χαρας απο τους δυο ξενους και το τι ψυχη τοτε δεν εχω τι να πω... και γενικα ο Ρηγας εχει black-humor ενω ο αλλος χιουμορ νηπιου... επισης η μονη σειρα του Ρωμα που εκανε 40-50 αρια ηταν το καφε ολες οι αλλες ηταν γυρο στο 30 με 35...κανε μια βολτα στο παλιο αρχειο της agb και θα δεις...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 και γενικα ο Ρηγας εχει black-humor ενω ο αλλος χιουμορ νηπιου... enough said...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.