Προς το περιεχόμενο

Οι Μεν και οι Δεν

GeorgeVls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πολλους η καλυτερη σειρα της ελληνικης τηλεορασης μαζι με τους Απαραδεκτους. Για μενα η καλυτερη με διαφορα απ την δευτερη.

Προβληθηκε στις τηλεοπτικες σεζον 1993-1994 1994-1995 και 1995-1996.

Πρωταγωνιστουν: Χάρης Ρώμας, Άννα Κουρή, Στέλιος Μάινας, Τζόυς Ευείδη.

12 χρονια μετα την τελευταια της (κανονικη, και οχι επαναληψεις) προβολη μοιαζει να μην εχει παλιωσει ουτε στο ελαχιστο. Μοιαζει πιο συγχρονη απο ποτε. Ο Ρωμας φαινεται να πετυχε την τελεια χημεια. Ακομα και τα ρουχα και τα χτενισματα των πρωταγωνιστων δεν φαινονται ξεπερασμενα. Cult καταστασεις, μισος, χρηματολαγνια, ψωνιο, απατεωνιες, ειναι μερικα απ τα στοιχεια που κυριαρχουν σε αυτη την σειρα. Ο Χαρης Ρωμας φαινεται να δημιουργουσε αυτη την σειρα ξεροντας καλα τι θα πει ο ορος cult, εξου και οι πολλες αναφορες που γινονται σε πολλα απ τα επεισοδια της σειρας. Δεν ξερω ισως να φαινομαι υπερβολικος, αλλα δεν πιστευω να εχει δωσει καλυτερο δειγμα δουλειας η ελληνικη τηλεοραση. Μιλαμε για ενα διαχρονικο αριστουργημα, που θα αντιγραφεται και θα μιμειται για πολλα χρονια ακομα. Αυτος ο παραξενος φωτισμος στο σπιτι του δαγκα, αυτα τα στοιχεια μιουζικαλ που κανουν την εμφανιση τους συχνα πυκνα, αυτο το καθικι ο διονυσης, αυτοι οι 'κανουν παρτυ με την μιζερια τους' σταματηδες, αυτο το ψωνιο η βανα και αυτο το τερας η αντιγοναρα, α και αυτη η τερεζ το 'βρωμοσκυλο' συνθετουν την τελεια σειρα. Θα μπορουσα να μιλαω ωρες ατελειωτες γι αυτη την σειρα, τοσο πολυ με ενθουσιασε. Με μια λεξη 'αξεπεραστη'.

Ποια η γνωμη σας?

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορώ να πω η καλύτερη δουλειά ενός σιχαμερού ανθρώπου που ακούει στο όνομα Ρώμας. Ίσως αν δεν ακολουθούσε η μετέπειτα πορεία του να την έβλεπα με άλλο μάτι αλλά επειδή κουράστηκα να βλέπω τον Ρώμα να κάνει τον κακό - γκρινιάρη (γιατί πλέον έχω πειστεί πως μόνο αυτό μπορεί να κάνει) και επειδή με έχει κουράσει το παιδαριώδες χιούμορ του δεν μπορώ να την δω αλλιώς. Για μένα οι Απαράδεκτοι είναι κλάσεις ανώτεροι. Σόρυ george...

Δημοσ.

Αποψη μου,αλλα η σειρα δεν βλεπεται...

Υπαρχει πολυ καλυτερο χιουμορ εκει εξω απο το κλασσικο "χιουμορ" που βλεπουμε καθε χρονο απο τον Ρωμα.

Δημοσ.
Μπορώ να πω η καλύτερη δουλειά ενός σιχαμερού ανθρώπου που ακούει στο όνομα Ρώμας. Ίσως αν δεν ακολουθούσε η μετέπειτα πορεία του να την έβλεπα με άλλο μάτι αλλά επειδή κουράστηκα να βλέπω τον Ρώμα να κάνει τον κακό - γκρινιάρη (γιατί πλέον έχω πειστεί πως μόνο αυτό μπορεί να κάνει) και επειδή με έχει κουράσει το παιδαριώδες χιούμορ του δεν μπορώ να την δω αλλιώς. Για μένα οι Απαράδεκτοι είναι κλάσεις ανώτεροι. Σόρυ george...

Συμφωνώ με όλα όσα είπες, οι Απαράδεκτοι είναι η μονή σειρά που κατάφερε να δείξει πως ακριβώς είναι ο Έλληνας (ίσως και γιαυτό δεν την έχει ξαναβάλει ποτέ το μικρο κανάλι).

Ε! Δε θα πεθάνουμε κιόλας. :-D

Δημοσ.

...τί ακριβώς εννοείς με το "δεν την έχει ξαναβάλει" ; !

*..όσο για τους "Μεν και Δεν"...όλα σχετικά είναι - αλλάζουνε τα γούστα, οι καταστάσεις κλπ κλπ, αλλά ΚΑΚΗ σειρά δεν ήταν. "Τραβηγμένο" χιούμορ, "γαργαλιστικό" (δε σε προκαλούσε εγκεφαλικά δηλαδή, αλλά μάλλον σου έχωνε ένα φτερό στη μασχάλη), στα όρια του χαζοχαρούμενου σουρεάλ, και η απόλαυσή μου να βλέπω τον Ρώμα να "σπαρταράει" "με όσα του τύχαιναν". Όποιοι δεν την γουστάρουν απ' τους γνωστούς μου, έχω συνειδητοποιήσει ότι τυχαία ( ; ) έχουν επίσης πάρει τη ζωή και τον εαυτό τους πολύ σοβαρότερα απ' ό,τι ίσως θα έπρεπε.

Ο Ρώμας, Σε οποιαδήποτε άλλη σειρά έπαιξε/έγραψε/σκηνοθέτησε/βεβήλωσε, ήταν απλά despicable.

Δημοσ.

Απο τις χειροτερες εμπειριες της ζωης μου,το να βλεπω καμια φορα μεν κ δεν...αισχος..κιτς,ελεεινα τα αστεια κ το χιουμορ(το ποιο?),ηλιθιο σεναριο κ ο αρχικαραγκιοζης ο ρωμας...τι αλλο θες δλδ????τεσπα...οποιος νομιζει πως αυτη ειναι η καλυτερη σειρα της ελληνικης τηλεορασης,μαλλον δεν εχει δει αλλες...καλα,κατι συγκρισεις με απαραδεκτους ειναι τελειως ακυρες...εμετικη σειρα,προστιμο στους συντελεστες κ θανατικη ποινη στο ρωμα....

Offtopic,washcloud,το κειμενακι της υπογραφης σου,εγραψε:D:D:D

Δημοσ.
...τί ακριβώς εννοείς με το "δεν την έχει ξαναβάλει" ; !

Επανάληψη, μετά από τοσα χρονιά και τόσα σκουπίδια αυτή η σειρά δικαιούται μια καλή επανάληψη.

Δημοσ.

...το πήρα ως "δεν την έβαλε ΠΟΤΕ σε επανάληψη", γιατί κάποτε ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ να την βλέπουμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ σ' επανάληψη...

Εκτός κι αν εννοείς ότι "έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία".

(μπορείς πάντως μέχρι και online να την δεις πλέον, κι όχι να περιμένεις να βγάλει γούστα ο μέγκας)

προστιμο στους συντελεστες κ θανατικη ποινη στο ρωμα....

...Χαχα!

ΑΥΤΟ μου φάνηκε ακόμη πιο freaky κι απ' την εις θάνατον του Ρώμα...:-D

Δημοσ.

Αυτή η σειρά δεν δικαιούται τίποτα. Είναι μια ακόμα κακόγουστη και ανυπόφορη ελληνική σειρά, που αν με βάζανε δεμένο με τσιρότα στα βλέφαρα (όπως στο Κουρδιστό Πορτοκάλι) να την δω θα ήταν από τα μέγιστα βασανιστήρια. Μπαίνει στον διαγωνισμό για τις πιο χάλια σειρές ever, με Ρετιρέ, Μικρομεσαίους, κτλ κτλ.

Δημοσ.
Μπαίνει στον διαγωνισμό για τις πιο χάλια σειρές ever, με Ρετιρέ, Μικρομεσαίους, κτλ κτλ.

Στον ίδιο διαγωνισμό, οι ίδες σειρές είναι μαζί και στην κατηγορία Η πιο χιλιοπαιγμένη σειρά ever αν και τα φαβορί θέλουν το Κωνσταντίνου και Ελένης πρώτο. Και σόρυ για το οφφ τόπικ αλλά ναι. Το κωνσταντίνου και Ελένης ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ... ΦΤΑΝΕΙ ΑΝΤ1!!!

Δημοσ.
[...]Το κωνσταντίνου και Ελένης ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ... ΦΤΑΝΕΙ ΑΝΤ1!!!

Υπερβολικό σε βρίσκω. Μετά από 10 συνεχόμενα χρόνια προβολής, το συνηθίζεις.

Όσο για τους Μεν & Δεν, βλέπεται (και βγάζαει γέλιο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) αλλά δεν είναι μια από τις κωμικές σειρές που μείναν στο hall of fame μου (:P). Προφανώς οποιαδήποτε σύγκριση με τους απαράδεκτους είναι out of the question.

Δημοσ.

Oκ γουστα ειναι αυτα. Αλλα προσωπικη μου αποψη οι απαραδεκτοι ειναι πολυ κατωτερη σειρα απ τους μεν και οι δεν. Καταρχην φαινεται ξεπερασμενη, ισως γι αυτο να μην την εβαλαν ξανα σε επαναληψη. Δεν νομιζω κατι που πουλαει να μην το βαζουν στο προγραμμα τους. Αλλωστε ολα για την ακροαματικοτητα γινονται ολα. Αντιθετα ο κοσμος παραπανιοταν στο ant1 για τους μεν και οι δεν οταν παιζοταν πρωινες ωρες (5 αν θυμαμαι καλα).

Τεσπα, σκεφτειται και το πιο απλο. Οι μεν και οι δεν ακομα και αν εβγαινε τωρα σαν πρωτη φορα στην ελληνικη τηλεοραση φαινεται πιο φρεσκια απο ποτε και καθολου γερασμενη, ενω οι απαραδεκτοι... Ας το αφησουμε καλυτερα. Μου φαινεται οτι μερικα ατομα εχουν προβλημα με τον Ρωμα και δεν βλεπουν με 'αγνα ματια' αυτη την σειρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...